Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Gólové hody i velká bitka, junioři porazili výběr Polska také na domácím ledě

Gólové hody i velká bitka, junioři porazili výběr Polska také na domácím ledě
P ř e r o v – Souběžně s juniorskou ligou probíhá v letošní sezóně také turnaj Silesia Bisset Cup, Zubři se tak opět střetli s výběrem Polska do 18 let. Přerov měl velmi dobrý vstup do utkání a soupeři střílel gól za gólem. Na dva dokázali hosté v první části odpovědět. Poté už se sice rychlost změn skóre výrazně snížila, diváci však namísto toho zhlédli spoustu ostrých soubojů, které vyvrcholily velkou šarvátkou na konci druhé třetiny. Polský výběr pak průběh ještě zdramatizoval, Zubři už ale náskok nepustili a zvítězili i doma, tentokrát 8:5.
turnaj, středa 20.1.2016
HC ZUBR Přerov - Polsko U20
HC ZUBR Přerov - Polsko U20
8:5
(5:2, 1:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 1. Pecha (Krejčiřík, Kubal), 3. Kubal (Krejčiřík, Pecha), 6. Kubal (Krejčiřík, Pecha), 9. Kundrátek (Pecha), 19. Krejčiřík (Kundrátek), 29. Smolka (Kundrátek), 55. Krejčiřík (Pecha), 60. Smolka (Pecha) – 5. Pelaczyk (Zygmunt), 20. Podlipni (Krezolek, Jarosz), 34. Maciej Rybak (P. Jóźwik), 50. Zygmunt (Paś), 56. Jarosz (Krezolek). Rozhodčí: Čaja – Klvač, Sedlák. Vyloučení: 6:6, navíc Kubal (Přerov) 5 minut + do konce utkání, Bochňák (Přerov) 5 minut + do konce utkání – Makowski (Polsko) 5 minut + do konce utkání, Maciej Rybak (Polsko) 5 minut + do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 88. Střely na branku: 38:32. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:3, 6:4, 7:4, 7:5, 8:5.
Grigárek – Kundrátek, Smolka, Metelka, Hradila, Hes, Rusňák – Kubal, Pecha, Krejčiřík – Skopal, Müller, Zavřel – Novák, Solař, Harásek – Bochňák
Prokop – Michalowski, Bizacki, Makowski, Urbański, Gogoc, M. Jóźwik, Cieśla, Kolodziej – Podlipni, Jarosz, Krezolek – Zygmunt, Paś, Pelaczyk – Maciej Rybak, Michal Rybak, P. Jóźwik – Śmieszek, Jdasiak, Anklewicz

Komentář k zápasu

Přerov vstoupil do utkání velmi dobře a již v první minutě šel do vedení. Červené světlo za Prokopem rozsvítil Daniel Pecha a započal tak řádění první přerovské pětky. Dvoubrankový náskok zařídil domácímu týmu o dvě minuty později Pavel Kubal. Hostům se podařilo snížit v přesilové hře díky přesné ráně Patryka Pelaczyka. Zubři však opět rychle odskočili na dvoubrankový rozdíl, a to zásluhou druhé branky Pavla Kubala .

V dalším průběhu třetiny měl jasnou převahu domácí tým Přerova, který ji dokázal vyjádřit ještě dvěma přesnými zásahy. Oba měli na svědomí členové první přerovské lajny. Nejprve se střelou od modré prosadil Jakub Kundrátek a necelé dvě minuty před koncem první části rozradostnil přerovské publikum Vojtěch Krejčiřík. Hosté však stačili ještě třináct vteřin před sirénou snížit zásluhou Rafala Podlipniho.

Do druhé části vstoupili domácí hráči vlažně a hosté si i díky laxní hře Zubrů vypracovali hned několik velmi slibných příležitostí. Brankář v domácí kleci se měl opravdu co činit. Asi nejlepší zákrok vytáhl proti střele Krezoleka, kterou zastavil fantastickým rozštěpem.

Přerov však posléze ukázal svoji kvalitu a donutil soupeře k faulům. Po jednom z nich se v přesilové hře dostal k puku Kundrátek, vypálil a jeho sraženou střelu uklidil za Prokopova záda Petr Smolka. Hosty však inkasovaná branka nesrazila do pasivity, a i nadále podnikali nebezpečné výpady. Odměnou jim byla branka Macieje Rybaka, který skóroval po chybě domácích ze samostatného nájezdu. V závěru třetiny se strhla mela u hostující svatyně a po velké pěstní výměně názorů musela čtveřice z celkově šesti hráčů zapojených do bitky, putovat do sprch s trestem na pět minut a do konce utkání.

V závěrečném dějství se hosté ještě snažili se zápasem něco udělat. Dvakrát se jim podařilo snížit na rozdíl dvou branek. Nejprve se prosadil Pawel Zygmunt a po krásné kombinaci do prázdné branky Dominik Jarosz. Zubři však vždy dokázali na branku polského výběru, který hrál pod hlavičkou klubu ze Sosnowce, odpovědět. V padesáté páté minutě se podruhé v zápase střelecky prosadil Vojtěch Krejčiřík a definitivní podobu výsledku dal necelou minutu před koncem třetí třetiny rovněž svým druhým přesným zásahem Petr Smolka.