Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost poprvé neuspěl, v boji o čelo tabulky prohrál doma na nájezdy

Starší dorost poprvé neuspěl, v boji o čelo tabulky prohrál doma na nájezdy
P ř e r o v – V neděli starší dorost nehrál, jelikož mu nedorazil soupeř z Hodonína. Dalším zápasem proto byla středeční předehrávka 8. kola, v níž Zubři zkřížili hole s Warriorem Brno. Střetnutí, které bylo soubojem o první místo v tabulce, načali Přerované dvěma slepenými góly. Jenže po nich taktovku postupně začal přebírat soupeř, který nejprve snížil a ve třetí třetině vyrovnal. Rozhodnout tak musely až nájezdy, v nichž se domácí neprosadili. Brňané ano a odvezli si tak z Přerova bod navíc.
8.kolo, středa 7.10.2015
HC ZUBR Přerov - HCM Warriors Brno
HC ZUBR Přerov - HCM Warriors Brno
2:3sn
(2:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Plášek (Gábriel), 12. Blažek (Palacký, Krul) – 26. Jurnečka (Šmahel), 44. Zelinka (z trestného střílení), rozhodující nájezd Kůst. Rozhodčí: Zbořil – Navrátil, Sedlák. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 62. Střely na branku: 28:28. Průběh utkání: 2:0, 2:3.
Huf – Rusňák, Skříček, Spálovský, Gábriel, Šico, Klapal, Klauda – Galetka, Šťastný, Plášek, Zdráhal, Matuška, Horký, Blažek, Krul, Palacký, Petráš, Knápek, Foltas
Borský – Jurnečka, Kuchař, Macháň, Rafaj, Mudrych, Pípa, Kůst, Kunst, Malý, Paulík, Šmahel, Zelinka, Hrubeš, Gorás, Matula

Komentář k zápasu

Zápas lépe načali hráči Přerova, pomohla jim v tom také přesilová hra hned ve druhé minutě utkání. Warrior však odolal prvotnímu náporu Zubrů a vypracoval si několik zajímavých šancí. Tu největší neproměnil Malý. Zjevil se sám před Hufem, ale ten dokázal jeho střelu vytěsnit na tyč.

Skóre na světelné tabuli se poprvé pohnulo v polovině třetiny. Karel Plášek zavezl puk do útočného pásma, obkroužil klec soupeře a bekhendovou střelou nedal Borskému šanci. Druhou branku přidali přerovští mladíci hned vzápětí. Palackého ránu vyrazil Borský pouze na hůl Pavla Blažka, který nekompromisně poslal Zubry do dvoubrankového trháku.

Do druhé části nevstoupil přerovští hráči příliš dobře a hosté z Brna vycítili svou šanci. Za svou aktivitu byl Warrior brzy odměněn kontaktní brankou. Ihned po buly se do puku od modré čáry opřel Tomáš Jurnečka a propálil Hufa v domácí kleci. Přerovský brankář si v této fázi zápasu na nedostatek práce opravdu stěžovat nemohl.

Zubři zařadili na vyšší rychlostní stupeň až po polovině utkání. Nejprve v situaci dva na jednoho zkoušel překvapit Borského Spálovský. Jeho pokus však skončil na boční síti. V závěru třetiny Blažek oslovil zpoza branky osamoceného Zdráhala, který pálil z první, ovšem jeho střela se mezi tři tyče nevešla.

V úvodu závěrečného dějství mohl Přerov opět zvýšit svůj náskok na dvě branky. Horký se krásně uvolnil a přihrál Klaudovi, který minul. Hra se otočila a sám na branku uháněl Zelinka. Gábriel ho zastavil pouze za cenu faulu a rozhodčí musel nařídit trestné střílení. Petr Zelinka nic velkého nevymýšlel a propálil Hufa.

Brno bylo po vyrovnávající brance na koni a Zubři se ocitli pod velkým tlakem, z kterého pramenily obrovské šance hostů. V té vůbec největší se ocitl Malý. Zívala na něj téměř zcela odkrytá klec domácích, brněnský útočník však svůj pokus napálil pouze do horní tyče.

Ve zbytku třetiny se diváci už žádné přesné trefy nedočkali, a tak musely o osudu utkání rozhodnout samostatné nájezdy. Jediným úspěšným střelcem byl hostující Filip Kůst, který Warrioru zajistil bonusový druhý bod.