Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Třináctigólový výprask! Starší dorostenci doma deklasovali Valašské Meziříčí

Třináctigólový výprask! Starší dorostenci doma deklasovali Valašské Meziříčí
P ř e r o v – Starší dorostenci úvodní dvě kola ligy zvládli za plný počet bodů a v pátek odpoledne k nim v MEO Aréně zapsali další tři. Do boje proti Valašskému Meziříčí nastoupili Zubři skvěle a soupeři stříleli gól za gólem. Výrazná aktivita Přerova pokračovala i ve druhé a třetí části, kdy modrožlutí zaznamenali po čtyřech trefách. Bobři zacílili úspěšně pouze jedinkrát a odvezli si nakonec debakl.
3.kolo, pátek 25.9.2015
HC ZUBR Přerov - HC Bobři Valašské Meziříčí
HC ZUBR Přerov - HC Bobři Valašské Meziříčí
13:1
(5:1, 4:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 1. Šťastný (Galetka), 3. Plášek (Šťastný), 4. Palacký (Spálovský), 6. Zdráhal (Kleiner, Matuška), 13. Zdráhal (Horký), 23. Galetka (Plášek, Šťastný), 25. Galetka (Šťastný), 28. Zdráhal (Spálovský), 29. Galetka (Plášek, Gábriel), 47. Petráš (Šico), 57. Matuška (Skříček), 58. Šťastný, 58. Foltas (Klapal) – 7. Cvečka (Kulišťák). Rozhodčí: Čaja – Navrátil, Vodák. Vyloučení: 7:5, navíc Kitzberger (Valašské Meziříčí) 10 minut osobní trest. Využití: 0:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 57. Střely na branku: 45:25. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 13:1.
Huf (31. Šindar) – Rusňák, Skříček, Spálovský, Gábriel, Šico, Klapal, Kleiner – Galetka, Šťastný, Plášek, Zdráhal, Matuška, Horký, Knápek, Foltas, Palacký, Krul, Petráš
Janoško (4. Bartoněk, 58. Janoško) – Blaha, Brázdil, Cvečka, Fojtášek, Gorej, Kamas, Kašpar, Kitzberger, Kubenka, Kuchařík, Kulišťák, Kundrát, Lukáš, Mikuš, Pernický, Škrhla

Komentář k zápasu

Přerov vstoupil do utkání ve velkém stylu a už ve čtvrté minutě vedl 3:0. Skóre zápasu otevřel po dvaceti pěti vteřinách Denis Šťastný, k němuž se zanedlouho přidal Karel Plášek. Krásně si vyměnil kotouč se Šťastným a zakončoval do prázdné klece. Další branku vstřelil Lukáš Palacký. Nejrychleji se zorientoval na brankovišti Bobrů a doklepl kotouč za bezmocného Janoška.

Hosté se pokusili zastavit nápor domácích oddechovým časem a střídáním brankářů. Ovšem Hanáci pokračovali v náporu a přidali další krásnou trefu. Od modré vypálil Kleiner a letící kotouč umístil přesně mezi Bartoňkovy betony Tomáš Zdráhal.

Přerovský útočník vsítil v první části ještě branku. Dostal nabito na pravém kruhu a nekompromisně propálil brankáře hostí. Hosté dokázali korigovat nepříznivý stav na světelné tabuli díky přesné bekhendové ráně Partika Cvečky.

Přerov pokračoval v nastoleném tempu i ve druhé části a svého soka z Valašského Meziříčí zcela jasně přehrával. Prostřední dvacetiminutovku střelecky načal Martin Galetka, kterému skvělou pozici připravil Plášek. Hráč s číslem 88 na zádech měl na svědomí i další branku Přerova. Našlápl kolem pravého mantinelu, vypálil a puk trochu se štěstím skončil za Bartoňkem.

Domácí mladíci nepolevovali a jejich skóre nadále rostlo. O osmý zářez Zubrů se postaral Tomáš Zdráhal, který tak zkompletoval hattrick. Necelé dvě minuty na to završil svůj hattrick také Martin Galetka. Toho opět skvostnou přihrávkou vybídl ke skórování Plášek.

Ve třetí třetině už hokejové krásy k vidění příliš nebylo. Hra se také přerušovala kvůli častým vyloučením na obou stranách. Více do hry se dostali i hosté, kterým však nebylo přáno přidat další branku. Naproti tomu domácí dokázali znovu čtyřikrát rozsvítit červené světlo za brankou Bobrů.

Desátou branku vsítil díky velkému důrazu Matěj Petráš. Další přesné trefy zvládli Zubři vstřelit během 79 vteřin v samém závěru utkání. Nejprve pláchl obraně soupeře Jan Matuška a zakončil přesně mezi betony Bartoňka. Poté se podruhé v zápase trefil Denis Šťastný a poslední přesný zásah přidal Jan Foltas.