Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři útočili na tři body, ostré utkání s Hodonínem ale prohráli v nájezdech

Junioři útočili na tři body, ostré utkání s Hodonínem ale prohráli v nájezdech
P ř e r o v – Závěrečný domácí zápas o ligové body, tak vypadal páteční program juniorských Zubrů, kteří hostili nebezpečný Hodonín. Drtiči si dlouho drželi na Hané vedení, ale v hodně vyhrocené třetí třetině, jenž nabídla celou řadu potyček, ostrých soubojů i dokonce hozenou láhev z hodonínské střídačky směrem k rozhodčím, měli dosti namále. Zubři zabojovali a otočili nepříznivé skóre, jenže dvacet vteřin před koncem soupeř srovnal a o vítězství pak rozhodl v nájezdech. S ligou se junioři rozloučí v neděli na ledě Warrioru Brno. Poté je však ještě čeká vrchol turnaje Silesia Bisset Cup.
31.kolo, pátek 26.2.2016
HC ZUBR Přerov - SHK iClinic Hodonín
HC ZUBR Přerov - SHK iClinic Hodonín
5:6sn
(0:1, 2:2, 3:2)
Branky a nahrávky: 30. Kubal (Kundrátek, Bochňák), 40. Zavřel (Kundrátek), 41. Skopal (Pecha), 43. Kundrátek (Bochňák), 46. Skopal (Zavřel) – 10. Janás (Venclík), 32. Janás (Jajcay), 37. Gombarčík (Hložánek), 45. Hložánek (Ling, Janás), 60. Maršálek (Ling), rozhodující nájezd Kulyk. Rozhodčí: Mikula – Konvička, Mikler. Vyloučení: 4:10, navíc Müller (Přerov) 10 minut osobní trest a 5 minut + do konce utkání, Metelka (Přerov) trest ve hře – Lišaník (Hodonín) 5 minut + do konce utkání, hráčská lavice (Hodonín) trest do konce utkání. Využití: 3:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 50. Střely na branku: 34:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 4:3, 4:4, 5:4, 5:6.
Kašpárek – Kundrátek, Smolka, Metelka, Hradila, Válek, Hrabica – Zavřel, Solař, Skopal – Kubal, Müller, Pecha – Bochňák
Zollpriester – Lišaník, Weber, Kulyk, Crlík, Maršálek, Andrýsek – Hložánek, Venclík, Ling, Jajcay, Stanislav, Šála, Gombarčík, Janás

Komentář k zápasu

Utkání prvního se třetím týmem tabulky bylo od začátku velmi vyrovnané. V úvodu byl možná o trochu lepší a aktivnější celek Hodonína, který se dobře pohyboval a dělal tak obraně Přerova nemalé problémy, jejich šance se však zastavovaly na skvěle chytajícím Kašpárkovi.

Poprvé se skóre pohnulo v desáté minutě. Změnu stavu měl na svědomí tým SHK, který zásluhou Davida Janáse otevřel skóre, a to dokonce ve vlastním oslabení. Zubři se otřepali z inkasované branky a v závěru úvodní části zatlačili svého soka. Vytvořili si i několik skvělých, ba až tutových šancí, ale nedokázali přelstít v pohodě chytajícího Zollpriestera.

Druhá třetina, oproti té první, byla na branky daleko bohatší. Nejprve se vyrovnání dočkal domácí celek. Pavel Kubal zahodil stoprocentní šanci, ale vše napravil o pár minut později, kdy pohotově ze vzduchu doklepl kotouč za Zollpriestera. Hodonín však se svou odpovědí dlouho neotálel a už za dvě minuty opět vedl. Po druhé v zápase se prosadil David Janás.

Druhá polovina prostředního dějství byla rozkouskována řadou vyloučení. Hodonín využil jedno z nich a odskočil do slibného dvoubrankového vedení. Po krásné individuální akci Hložánka zakončoval do prázdné branky za bezmocného Kašpárka Michal Gombarčík. Přerovští junioři však dokázali před druhou sirénou ještě snížit, a to díky pohotové dorážce kapitána Patrika Zavřela.

Do poslední dvacetiminutovky vlétli Zubři jako uragán a už po necelé minutě slavili vyrovnání. Pecha vybojoval puk pro Pavla Skopala, který překonal hostujícího brankáře ranou mezi betony. Do vedení šli domácí za necelé dvě minuty. Bombou od modré se prosadil Jakub Kundrátek. Přerov byl na koni, ale zbytečnou chybou dovolil Hodonínu vyrovnat. Bekhendovým blafákem překonal Kašpárka Erik Hložánek. Z vyrovnání se hosté neradovali ani minutu. Hradilovu ránu Zollpriester vyrazil pouze na hůl Pavla Skopala, který jej pohotově poslal za brankovou čáru.

Pohledné utkání mělo nakonec i dramatické rozuzlení. Dvacet vteřin před koncem se hosté přece jen dočkali vyrovnání. Kašpárek po několika spektakulárních zákrocích nestačil na bekhendovou střelu Matěje Maršálka.

Ze zisku bonusového bodu se nakonec radoval celek Hodonína, který proměnil hned dva nájezdy, zatímco ani jeden. Autorem vítězné branky byl Radim Kulyk.