Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři zvládli také domácí derby s Prostějovem a zvítězili už popáté v řadě

Junioři zvládli také domácí derby s Prostějovem a zvítězili už popáté v řadě
P ř e r o v – Nedělní podvečer zpestřilo v přerovské MEO Aréně derby s Prostějovem, do kterého nastoupili juniorští Zubři. Po předchozí výhře venku si modrožlutí poradili se svým velkým rivalem i na domácí půdě a polepšili si tak v tabulce o další tři body. Na rychlé vedení Zubrů sice dokázali Jestřábi v závěru první tercie odpovědět, poté už ale gólmana Grigárka nepřekonali. Přerov naopak ve druhé i třetí části zaznamenal po jedné trefě a zvítězil celkově 3:1. Dalším soupeřem juniorů bude v pátek 26. února doma tým hodonínských Drtičů.
30.kolo, neděle 21.2.2016
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
3:1
(1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Müller (Kubal, Smolka), 28. Válek (Bochňák, Hrabica), 42. Pecha (Müller, Kubal) – 20. D. Krampol (Fráner, Hejduk). Rozhodčí: Obadal – Dopitová, Vožda. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 29:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.
Grigárek – Kundrátek, Smolka, Metelka, Hes – Zavřel, Solař, Skopal – Kubal, Müller, Pecha – Bochňák, Hrabica, Válek
Gottwald – J. Krampol, Křesala, Štěrba, Tománek, Melka – Konečný, Hejduk, Vystavěl, Hujsa, Kuncek, Hofman, D. Krampol, Fráner

Komentář k zápasu

Do derby lépe vkročili Zubři, když aktivní hrou v polovině šesté minuty otevíral skóre Jakub Müller šťastnou trefou zpoza brány. Hostům se pak naskytla přesilovka, ale faulem se o ni připravili už po půl minutě. Prostějovský brankář Gottwald skvěle lapil Kundrátkovu jedovatou střelu a na druhé straně se vyrážečkou zablýskl Grigárek proti Kunckovi.

Dobrou příležitost měl po odrazu Vystavěl, ale následně museli Jestřábi odolávat obléhání. Několik šancí ale zůstalo nevyužito a namísto toho se trefil Prostějov. Gól do šatny poslal Zubrům z dorážky David Krampol.

Na začátku druhého dějství se Vystavěl znovu ocitl v tutovce, z brejku však na Grigárka nevyzrál. Prostějovští sehráli přesilovku bez úspěchu a podruhé inkasovali. Martin Válek si popojel do prostoru před bránou a dělovkou golfem nedal Gottwaldovi šanci.

V početní převaze domácích si Vystavěl vypracoval další možnost, jenže jeho průnik gólem nekončil ani potřetí a následná šance byla neúspěšná i z hole Hejduka. V závěru druhé části se přiostřilo, za což obě mužstva putovala do čtyř. Vyrovnaná hra ze strany na stranu měla po dvou třetinách lepší vývoj pro Zubry.

Po minutě a dvaceti vteřinách poslední třetiny se rozvlnila síť za Gottwaldem potřetí, když perfektní souhru s Müllerem a Kubalem zakončil do odkryté klece Daniel Pecha. Dravý průnik kapitána Zavřela zvýšení nepřinesl a domácí museli čelit soupeři v dalším oslabení. Prostějov však nekorigoval. Poslední „dvacka“ toho svým defenzivním hokejem příliš nenabídla a celkově závěr duelu patřil lepším Zubrům, kteří si tak zapsali další zelený výsledek a tři body na své konto.