Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři: Tým Zubrů si doma proti Uničovu zastřílel a natáhl svou vítěznou sérii

Junioři: Tým Zubrů si doma proti Uničovu zastřílel a natáhl svou vítěznou sérii
P ř e r o v – Další kolo v pátek napsala také juniorská liga, jejíž program se již posunul do závěrečné třetí části. Po kanonádě v Uherském Brodě se tentokrát Zubři střetli na domácím kolbišti s Uničovem a do tabulky zapsali další tříbodové vítězství. Lépe ale začal soupeř, který pak ještě odpověděl na druhý přerovský gól a srovnal. Další průběh už však měli gólově v režii zejména Zubři a nakonec vyhráli vysoko 8:3. Nyní čekají juniory dva zápasy venku, tím prvním bude nedělní derby s Jestřáby.
24.kolo, pátek 22.1.2016
HC ZUBR Přerov - HC Uničov
HC ZUBR Přerov - HC Uničov
8:3
(2:1, 3:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 13. Müller (Metelka, Skopal), 18. Kubal (Zavřel, Kubíček), 29. Kundrátek (Zavřel), 36. Müller (Pecha, Kubal), 38. Zavřel, 46. Kubíček (Zavřel, Skopal), 56. Hes (Novák), 57. Kubal (Hradila, Müller) – 10. Minařík (Brandýs), 26. Vrána (Groer), 40. Minařík (Dušek, Groer). Rozhodčí: Škach – Kučera, Valentík. Vyloučení: 8:7. Využití: 3:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 82. Střely na branku: 33:30. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 5:2, 5:3, 8:3.
Grigárek – Kundrátek, Smolka, Hes, Hradila, Metelka – Zavřel, Kubíček, Kubal – Skopal, Müller, Pecha – Harásek, Solař, Novák
Motálek – Brandýs, Kolařík, Gatěk, Groer, D. Hromádka, Abrahám, Minařík, Vrána, Adolf, Dušek, Hodulák, P. Hromádka

Komentář k zápasu

První třetina mnoho hokejové krásy nepřinesla, navíc byla hra rozkouskována častými vyloučeními. Po jednom z faulů se do vedení dostali hosté z Uničova, když Brandýs našel u tyčky zcela volného Františka Minaříka, a ten bez problémů trefil prázdnou branku.

Domácí odpověděli stejnou mincí. V přesilové hře vypálil Metelka a jeho střelu šikovně usměrnil za Motálkova záda Jakub Müller. Necelé tři minuty před koncem se opět rozsvítilo červené světlo a zase to bylo za brankou hostů z Uničova. Pavel Kubal si mezi kruhy zpracoval puk a z otočky propálil Motálka.

Druhá část nezačala pro domácí zrovna šťastně. Ve vlastní přesilovce totiž inkasovali. Marek Vrána dostal perfektně načasovanou přihrávku od Groera a v samostatném úniku překonal bekhendovým blafákem Grigárka . Domácí se ovšem nenechali rozhodit a třemi branky strhli vedení zpět na svou stranu. Nejprve Jakub Kundrátek od mantinelu napálil puk na uničovskou klec a k překvapení všech skončil kotouč až v brance. Další trefu přidal důrazný Jakub Müller a za minutu a půl vystřelil Přerovu tříbrankový náskok Patrik Zavřel.

Hosté vykřesali jiskřičku naděje v poslední minutě prostředního dějství, kdy ž využili druhou přesilovou hru v zápase. František Minařík si sjel před branku a překonal ležícího Grigárka.

V poslední periodě už neměli hosté dostatek sil, aby předvedli nějaký velkolepý obrat a domácí jim ani příliš možností ke skórování nenabídli. Naopak si své vítězství pojistili hned několika přesnými zásahy. První přišel ve čtyřicáté šesté minutě z hole Miroslava Kubíčka, který vymetl prostor nad lapačkou Motálka. Zbylé dvě trefy padly v přesilových hrách po ráně od modré čáry. Nejprve se trefil Martin Hes a o chvíli později Pavel Kubal, který tvrdou bombou nedal Motálkovi žádnou šanci.