Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři: Zubři podruhé v sezóně zdolali Karvinou, tentokrát doma o pět branek

Junioři: Zubři podruhé v sezóně zdolali Karvinou, tentokrát doma o pět branek
P ř e r o v – Po více než týdenní pauze se junioři opět pustili do bitev o body. Jedno ze tří posledních utkání tohoto roku odehráli na domácím ledě proti Karviné. Přestože měli Zubři ze začátku herní převahu, vedli po první třetině jen o gól a zkraje druhé "dvacky" navíc inkasovali. Pak se však domácím podařilo dvakrát skórovat v přesilovce a Karvinští už na narůstající ztrátu nedokázali nijak odpovědět. Juniorští Zubři tak po pěti zápasech zvítězili za tři body. Ve středu doma vyzvou Porubu.
17.kolo, pondělí 14.12.2015
HC ZUBR Přerov - HK Karviná
HC ZUBR Přerov - HK Karviná
6:1
(1:0, 3:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 8. Zavřel, 34. Blahunek (Pecha), 37. Zavřel (Kubal, Solař), 40. Kolovratník (Šťastný, Zdráhal), 45. Kolovratník (Kubal, Zavřel), 56. Blahunek (Pecha, Krejčiřík) – 23. Čadílek (Telega). Rozhodčí: Kika – Bubela, Šimčík. Vyloučení: 5:10. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Střely na branku: 34:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1.
Grigárek – Kundrátek, Smolka, Hradila, Hes, Hrabica, Válek, Kolovratník, Spálovský – Zavřel, Solař, Kubal, Blahunek, Pecha, Krejčiřík, Harásek, Skopal, Zdráhal, Šťastný, Novák
Juránek – Frojda, Nolč, Škorpík, Procházka, Trnený – Kurowski, Telega, Pacas, Vlček, Čadílek, Borowiak, Baron, Kania

Komentář k zápasu

Domácí tým nastoupil do zápasu ve velkém stylu a téměř od první vteřiny pilně zaměstnával hostujícího brankáře Juránka. Karvinský strážce svatyně odolával tlaku Přerova do osmé minuty, kdy jej dokázal mezi betony prostřelit kapitán Patrik Zavřel.

Domácí měli i další šance, některé z nich určitě patřily do kategorie tutových, ale nedařilo se jim podruhé překonat skvělého Juránka. Zuby si na něm hned dvakrát vylámal Blahunek a v závěru třetiny i Pecha. Solařův pokus, po skvělém individuálním průniku, zastavila dokonce až horní tyč.

Hosté se dlouho nemohli dostat z přerovského sevření. Podařilo se jim to až v posledních minutách úvodní části, kdy dvakrát nebezpečně zahrozili, ovšem na jistého Grigárka v přerovské kleci nevyzráli.

Druhou část nezačali Zubři ani zdaleka tak dobře, jako tu první. Karviná vycítila svou šanci a podařilo se jí vyrovnat. V přesilové hře se k dorážce prodral David Čadílek a trefil se přesně mezi betony Grigárka.

Domácím chvíli trvalo, než se oklepali z nepovedeného vstupu do třetiny, ale od poloviny zápasu už opět dominovali a svou převahu dokázali vyjádřit i brankově. Nejprve se prosadil Ivo Blahunek, který svou ranou zužitkoval přesilovku čtyři na tři. O necelé dvě minuty později přidali Zubři další branku. Kubal v samostatném nájezdu proti Juránkovi neuspěl, puk se však za vydatné pomoci hostujícího Procházky dostal za brankovou čáru. Gól byl přičten Patriku Zavřelovi. V samém závěru druhé části se rozsvítilo červené světlo za Juránkem ještě jednou. Ranou od modré čáry se prosadil Jindřich Kolovratník.

V závěrečné části domácí v pohodě kontrolovali hru a bavili se hokejem. Důkazem toho byly i dvě branky, které padly po skvostných kombinacích. Prvních z nich zrežíroval kapitán Zavřel. Podržel puk, a poté jej přihrál Kubalovi, který perfektně načasovanou přihrávkou našel hůl Jindřicha Kolovratníka, jenž touš povedenou tečí usměrnil za Juránka.

Druhou branku mělo na svědomí duo Ivo Blahunek – Daniel Pecha. Prvně jmenovaný zatáhl kotouč do třetiny, posunul jej na Pechu, který mu černý nesmysl vrátil před zcela odkrytou klec a hráč s číslem 89 už měl snadnou práci.

Závěr třetiny již dohráli přerovští junioři ve velké pohodě před brankou Juránka a po zásluze si proti poslednímu týmu tabulky připsali tři body.