Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Vítězná série juniorů skončila, Zubři v domácím derby podlehli Prostějovu

Vítězná série juniorů skončila, Zubři v domácím derby podlehli Prostějovu
P ř e r o v – Celkem pět zápasů drželi juniorští Zubři vítěznou sérii a tři body vytěžili také z turnajového zápasu v Polsku. Další úspěch se však přerovskému týmu už přidat nepodařilo, stopku za zelenými výsledky mu vystavil Prostějov. Po dvou třetinách přitom Jestřábi v MEO Aréně prohrávali, když se domácím podařilo slepenými trefami obrátit skóre. Závěrečné dějství ovšem lépe zvládli dravci a v utkání obratů nakonec zvítězili 3:2. Napravit porážku mohou junioři v neděli proti Hodonínu.
8.kolo, pátek 23.10.2015
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
2:3
(0:1, 2:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 33. Pecha, 36. Solař (Hradila, Blahunek) – 18. Medek (Tománek), 45. Medek (Kuncek, Vystavěl), 51. Kuncek (J. Krampol). Rozhodčí: Dědek – Dopitová, Loun. Vyloučení: 2:4, navíc Zavřel (Přerov) 10 minut osobní trest a do konce utkání – Hejduk (Prostějov) 5 minut + do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 32:29. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.
Grigárek – Kundrátek, Smolka, Hradila, Hes, Kolovratník, Daniš, Válek – Kubal, Kubíček, Zavřel – Blahunek, Solař, Pecha – Novák, Skopal, Bochňák
Strašák – Křesala, Tománek, J. Krampol, Liška, Hofman – Medek, Fráner, Kuncek, Pavel, D. Krampol, Vystavěl, Konečný, Hejduk

Komentář k zápasu

Do utkání nastoupil přerovský juniorský celek mnohem lépe než jeho soupeř z Prostějova, ale nedokázal využít ani jednu ze svých velkých šancí. Asi tu největší si vypracoval třetí útok, který během okamžiku pálil na Strašáka snad pětkrát z bezprostřední blízkosti. Ovšem hostující brankář odolal. Domácí nakonec branku přece jen vstřelili, rozhodčí ji však neuznal pro zásah vysokou holí.

Jestřábi se do hry pořádně dostali až v posledních minutách úvodní části a ze své mírné převahy vytěžili vedoucí branku. Robin Medek vypálil od modré čáry a puk se od tyče odrazil za Grigárkova záda.

Druhá třetina začala poněkud vlažně. Trochu vzrušení přinesl až zákrok Hejduka na domácího Kundrátka, po kterém putoval hostující útočník do šaten. Přerov sice nesehrál přesilovku příliš dobře, ale postupně začal přebírat otěže zápasu do svých rukou.

Tlak Zubrů vyústil ve vyrovnávající branku. Po šťastném odrazu se ke kotouči dostal Daniel Pecha a z poměrně ostrého úhlu jej zametl do svatyně hostů. Další přesné trefy se diváci dočkali o tři minuty později a opět ji měli na svědomí domácí hráči. Blahunek střílel, do jeho pokusu vložil šikovně hokejku Martin Solař a Strašák musel po druhé lovit puk ze své branky.

Závěrečná část patřila Jestřábům, kteří do ní vstoupili velmi aktivně a vytvořili si řadu šancí. Velmi aktivní byla především dvojice Robin Medek a Luděk Kuncek. První jmenovaný dokázal vyrovnat. Opřel se do Kunckovy přihrávky a propálil Grigárka. Do vedení posléze poslal hosty Luděk Kuncek. Projel přerovskou obranou jako nůž máslem a trefil se přesně nad lapačku Grigárka.

Přerov v závěru přidal a vypracoval si několik slibných příležitostí na vyrovnání. V těch největších se ocitl Blahunek, kterého v samostatném úniku vychytal Strašák a bránu Jestřábů ohrožoval také Solař. Ten hostujícího brankáře dokázal prostřelit, ovšem puk se zastavil kousek před brankovou čarou.

Domácí ještě v závěru zkusili odvolat brankáře a hrát se šesti hráči v poli, Jestřábi však vedení udrželi.