Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost důležitý zápas v Porubě těsně prohrál

Starší dorost důležitý zápas v Porubě těsně prohrál
O s t r a v a – Velmi důležitý zápas o bytí a nebytí měli včera na programu starší dorostenci, jejichž tým v posledních dnech, stejně jako u mužů, hodně sužují nemoci. Cestovali totiž na led Poruby, která vedla tabulku s tříbodovým náskokem. Zubři se k ní chtěli znovu přiblížit a souboj zahájili velmi dobře, když dokázali soupeři vstřelit dva slepené góly, na které musel ihned reagovat oddechovým časem. Bohužel však ještě do konce první třetiny přerovští borci dvakrát inkasovali a další náskok zbytečně ztratili také v závěru druhé části. Úvod třetího dějství naopak patřil domácí Porubě, která se dostala poprvé do vedení a na čtvrtý gól Toraxu už Přerov odpověď nedokázal najít. K vyrovnání nevedla ani závěrečná, téměř dvouminutová hra bez brankáře.
29.kolo, pátek 28.1.2011
HC RT TORAX Poruba - HC ZUBR Přerov
HC RT TORAX Poruba - HC ZUBR Přerov
4:3
(2:2, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Mihal, 19. Maček (Herman, Pelech), 40. Král (Palkovič), 43. Lukašík (Formánek) - 6. M. Kratochvíl (Andrýsek), 7. Janás (Gazda, Zbořil), 22. Fibrich (Š. Kratochvíl). Rozhodčí: Mrkva - Adamec, Štěpán. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3.
Hlavina - Rosypka, Šrubař, Vrána, Franek, Vícha, Franz, Palkovič, Maček, Zuščík, Lukašík, Král, Mihal, Pobuta, Formánek, Pelech, Herman, Hurník, Soukal
Mánek - Kostiha, Adámek, Mašíček, Zbořil, Švrček, Andrýsek - D. Šťastný, Rajnoch, M. Kratochvíl - Janás, Gazda, Malínek - Š. Kratochvíl, Řezáč, Fibrich - Šnirc

Ohlasy trenérů

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba): Jsem rád za vítězství, kluci to odedřeli. I když jsme se na zápas hodně připravovali, nevyvíjel se pro nás moc dobře. Dostali jsme brzo dvě branky, o to víc si cením toho vítězství, že jsme to dokázali otočit, že kluci zabojovali. Vždycky jsme dokázali srovnat a ve vyrovnané partii nahoru dolu jsme dokázali dát vítězný gól. Musím všechny kluky pochválit za bojovnost a předvedený výkon.

Petr Školoud (HC ZUBR Přerov): Určitě nás soupeř nepřehrál, určitě dneska vyhrál šťastnější. Jestliže to měl být projev nějaké dlouhodobé práce, pak Poruba vyhrála zaslouženě. Myslím si, že tímto výkonem mají oprávněný postup do baráže o extraligu, že dnešním výkonem to potvrdili a věřím, že trenér připraví tým velmi kvalitně, aby trošku dělali nějakým způsobem reprezentaci hokeji z naší moravské kotliny, aby tam byl tým a postoupil tým, který má sílu. Přeji jim, ať se to podaří. My se už čtrnáct dní potýkáme s nemocemi, zraněními. Kluci ani nezrehabilitovali, chtěli moc hrát, ale na soupeře nestačili.