Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Drama, že by Hitchcock určitě záviděl, skončilo štastně pro ml.dorost Zubrů

Drama, že by Hitchcock určitě záviděl, skončilo štastně pro ml.dorost Zubrů
P ř e r o v - Kdo nebyl na zápase mladšího dorostu se Šumperkem, si jen těžko představí děj dramatu, kterého byli dnes odpoledne svědky všichni diváci na zimním stadionu v Přerově. V utkání pravdy přivítali hráči mladšího dorostu Zubrů na svém ledě stejně staré hráče ze Šumperka. Oběma týmům šlo o hodně, protože nejspíše mezi nimi se rozhodne, který tým se udrží v extralize a který sestoupí. Utkání začali domácí hráči velice dobře a už po 5 minutách vedli 3:0. V tu chvíli to vypadalo, že si mladší dorost Zubrů utkání snadno pohlídá. Jenže soupeři se nevzdali. Brzy hru vyrovnali a po zbytečných chybách Zubrů, dokázali stav otočit v průběhu 2.třetiny až na 3:5. Zubři se ze šoku vzpamatovali až 6 minut před koncem 2.třetiny, kdy vstřelili další gól. Přesto to po druhé třetině bylo 4:6 pro hosty. Ve třetí třetině se hrálo o každý metr ledu a týmy se přetahovaly o vedení. Utkání se velmi přitvrdilo a hodně se vylučovalo. Zubři zabojovali a díky obrovskému nasazení stav nakonec otočili ve svůj prospěch na konečných 9:7.
22.kolo, neděle 19.12.2010
HC ZUBR Přerov - HK Mladí Draci Šumperk
HC ZUBR Přerov - HK Mladí Draci Šumperk
9:7
(3:1, 1:5, 5:1)
Branky a nahrávky: 4. Medek (Siegel), 4. Gremlica (Lisa), 5. Karola (Padalík, Grygera), 35. Václavíček (Kundrátek), 43. Padalík (Běhal), 48. Karola (Grygera), 53. Karola (Červínek), 56. Lisa (Gremlica), 59. Kundrátek (Gremlica) – 14. Zindulka (Zouhar), 21. Holický, 23. Ondráček (Strýček), 31. Vegh (Vlásek), 33. Ondráček (Strýček), 38. Ondráček, 50. Zouhar. Rozhodčí: Lakomý – Zatloukal, Brada. Vyloučení: 5:14, navíc Vomlel (Šumperk) 10 minut osobní trest, Zindulka (Šumperk) 10 minut osobní trest. Využití: 3:0. V oslabení: 0:2. Průběh utkání: 3:0, 3:5, 4:5, 4:6, 6:6, 6:7, 9:7.
Trelc - Běhal, Kundrátek, Duda, Vyhňák, Daniš, Červínek, Gremlica, Lisa, Václavíček, Karola, Němec, Padalík, Medek, Fuksa, Siegel, Ministr, Grygera
Macek (5. Řegucký) - Holický, Adam, Strýček, Ondráček, Zindulka, Vomlel, Kužílek, Müller, Zouhar, Vlásek, Přibylová, Polách, Spurný, Vegh.

Komentář k zápasu

Zubři do "zápasu o 6 bodů" vletěli a během prvních pěti minut se hrálo především před brankou šumperského brankáře Macka. Na puk si šáhl jen několikrát a pak inkasoval v rozmezí 81 sekund tři "slepené" góly. Nejdříve v čase 3.11 přihrál Siegel zpoza branky Medkovi a ten jeho pas zužitkoval v bezprostřední blízkosti šumperské svatyně v gól. O 39 sekund později pak střelou těsně nad ledem prostřelil Macka Gremlica a v půli 5.minuty zvýšil již na 3:0 Karola. Tento stav celkem vystihoval průběh úvodních 5 minut. Jenže hosté se nevzdali. Vystřídali brankáře, místo Macka přijel hájit klec hostů Řegucký a na něj dlouho nemohli Zubři najít recept. V 6.minutě se do nájezdu dostal hostující Zouhar, ale ještě neskóroval. Hra se však již vyrovnala a v závěru 10.minuty dostali Draci výhodu 70 sekund trvající přesilovky 5 na 3. Zubři odolali a krátce po jejím skončení hráli dvě přesilovky po sobě. Při té druhé ale zapomněli bránit a Zindulka zamířil přesně pod břevno Trelcovy svatyně - 3:1. Do přestávky se pak stav sice nezměnil, ale průběh hry naznačoval, že na Zubry přichází krize.

Hned 25 sekund po začátku 2.třetiny se trefil šumperský Holický a stav 3:2 Drakům nalil novou energii. Hodně povzbuzeni se začali dostávat do mnoha šancí. Hned za dalších 15 sekund si vytvořili přečíslení 2 na 1 a v polovině 23.minuty poslal Strýček do sólového nájezdu Ondráčka. Ten se nemýlil a vyrovnal na 3:3. Hosté byli najednou na koni a byl jich "plný led". Zubry mohl ve 28.minutě vrátit do vedení Siegel, který střílel ze dvou metrů z první, ale branku těsně minul. Na dvakrát neuspěl ve 30.minutě ani Karola a tak v závěru 31.minuty našel Vlásek před bránou zcela nehlídaného Vegha, který otočil stav ve prospěch Draků na 3:4. A stačilo dalších 80 sekund a Draci se radovali popáté, když zpoza branky přihrával Vlásek Ondráčkovi, ten objel branku a našel skulinu mezi Trelcem a přerovskou brankou - 3:5. Teprve v polovině 35.minuty se podařilo změnit skóre zase Zubrům. Kundrátkovu střelu tečoval do levého vinklu Václavíček - 4:5. V závěru třetiny hráli Zubři přesilovku a při rozehrávce zachytil kousek od mantinelu na středové čáře puk šumperský Ondráček a sólem zvýšil pro Draky na 4:6. Za tohoto stavu skončila i druhá třetina, kterou tak vyhrál Šumperk 1:5 !

Ve třetí třetině se hra přitvrdila a začalo se hodně vylučovat. Jako první hráli hned v jejím úvodu přesilovku Zubři a během ní po několika střeleckých pokusech domácích vstřelil kontaktní gól Padalík. Ve 45.minutě si šel odpočinout na trestnou lavici Grygera, který chtěl vyhodit z obranného pásma puk o mantinel, ale zvedl jej příliš vysoko. Ve své přesilovce si hosté vytvořili několik šancí a gól měl na hokejce Kužílek, ale Trelc Přerováky podržel. Na počátku 48.minuty opět Zubři zaspali v obraně a proti Trelci se řítila další šance 2 na 1. Trelc zabránil kotouči v cestě do sítě betonem. Za dalších 15 sekund se už hrálo na opačné straně a ve zmatku před brankářem Řeguckým se nejlépe zorientoval Karola a vyrovnal na 6:6. Draci ale strhli znovu vedení na svou stranu v 50.minutě za hry 4 proti 4. Zcela volný Zouhar zamířil přesně do vinklu Trelcovy svatyně - 6:7. Zubři ale bojovali dále a přinutili soupeře k faulům. Ve 31 sekundové přesilovce 5 na 3 číhal před brankou Draků, která byla z velké části odkrytá zcela nehlídaný Lisa. Prudkou přihrávku však minul. V další přesilovce v 53.minutě už byli ale Zubři úspěšnější a znovu vyrovnali - 7:7. Autorem branky byl Karola. V dalších minutách se hra střídala na obou stranách a v 56.minutě pak skóroval na 8:7 Lisa. 59 sekund před koncem uzavřel Kundrátek při přesilovce 5 na 3 výsledek na 9:7.

Zubry zdobilo celý zápas velké nasazení a především díky němu se jim podařilo dnes zvítězit. Je to velmi důležité vítězství, protože svému soupeři v boji o záchranu utekli už na rozdíl 10 bodů. Ale do konce soutěže je ještě daleko a právo účasti v extralize mladšího dorostu i v další sezóně ještě budou muset obhájit v mnoha dalších zápasech.

Ze zápasu jsme pořizovali i video, které naleznete na TV ZUBR