Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Mladí Zubříci nestačili ani na Třinec

Mladí Zubříci nestačili ani na Třinec
Další pokračování měla ELIOD Servis extraliga mladšího dorostu. Tentokrát již 17. dílem pokračovala na ledě přerovských Zubříků kam zavítal Třinec. Utkání opět slibovalo výbornou podívanou. Ovšem Třinec bezezbytku využil celozápasového tlaku a nepřipustil žádné drama. Počáteční vedení si v klidu hlídal celý zápas a utkání dovedl bez větších problémů do vítězného konce. Utkání bohaté na góly tedy Třinec zaslouženě vyhrál.
17.kolo, neděle 28.11.2010
HC ZUBR Přerov - HC Oceláři Třinec
HC ZUBR Přerov - HC Oceláři Třinec
1:8
(0:2, 0:3, 1:3)
Branky a nahrávky: 58. Běhal (Kundrátek) - 5. Kofroň (Kovarčík), 5. Christov (Rykala), 25. Kovarčík (Kofroň, Cienciala), 30. Rykala (Petrák, Flegr), 39. Pala (Rykala), 45. Růžička (Pala), 48. Poruba (Růžička, Pisarik), 59. Růžička (Poruba, Flegr) Rozhodčí: Lakomý - Zatloukal, Dučák Vyloučení: 2:2 využití: 0:0 V oslabení: 0:0 Průběh utkání: 0:7, 1:7, 1:8
Trecl, (Grigárek) - Běhal, Kundrátek, Duda, Vyhňák, Daniš, Červínek, Gremlica ("C"), Václavíček, Karola, Němec, Padalík, Medek, Fuksa, Siegel, Vlach, Novák, Ministr, Grygera
Badura - Cieslar, Mičulka, Flegr, Pisarik ("C"), Zahradníček, Polášek, Adámek, Heczko, Kofroň, Cienciala ("A"), Rykala, Kovarčík, Růžička, Poruba, Christov, Anestis Michal, Anestis Paris, Petrák, Pala, Zogata, Jašek

Komentář k zápasu

Utkání začalo ve svižném tempu. Nutno podotknout, že toto tempo určovali především hosté. Už ve 3.minutě se skoro radovali, když třinecký Jašek poprvé prověřil gólmana Trelce střelou ze závaru před bránou. Přerovský gólman byl zatím úspěšný. Hned o minutu později to z kruhů zkoušel třinecký Cienciala, ale také nebyl úspěšný. Čekání na gól ukončil až v minutě páté Ocelář Kofroň - 0:1. Hráči Třince se ještě nestihli doradovat z první vstřelené branky a gólostroj pokračoval. Ještě v téže minutě se trefil Třinec podruhé. Konkrétně to byl Christov 0:2. Při této brance nechala domácí obrana Christova zakončovat po úniku ze strany. Přerovští se do první šance dostali v minutě šesté a to, když nadvakrát zakončoval Karola. Nejlepší období úvodní třetiny měli domácí v rozmezí dvanácté a třinácté minuty, ale šance na domácí straně z toho neplynula. Tento tlak ukončila paradoxně velká šance Ocelářů, když se do samostatného úniku dostal Cienciala, ale gól nedal. Gólman přerovských Zubrů si vybral slabší okamžik v minutě osmnácté, když vyjel mimo branku, ale špatně rozehrál a to tak, že přímo na hůl hostujícího Kofroně, který zakončoval do prázdné brány. Trelc však stačil chybu napravit a skokem zabránit dalšímu gólu. Velká příležitost se domácím naskytla v závěrečných dvou minutách. Třinci byli souběžně vyloučeni 2 hráči a Zubrům se naskytla výhoda dvojnásobné přesilovky. Jedinou šancí ovšem byla střela Červínka z mezikruží do lapačky hostujícího gólmana.

Druhou třetinu uvedla šance Ocelářů a to sice, když ve 22.minutě zakončoval z bezprostřední blízkosti hostující Kofroň. Třinec se brzy po této šanci dostal do další, kterou už však ke zklamání většiny osazenstva na zimním stadionu dokázal proměnit. To se v čase 24:55 dostal k dorážce před bránou třinecký Kovarčík a dorazil černou gumu za bezmocného Trelce - 0:3. Třinec si držel vysoký herní standart i nadále a z mezikruží vyslal nebezpečnou jedovku třinecký Mičulka, ale přerovský gólman byl opět na místě. Co se Třinci nepovedlo v minutě 28., povedlo se o 2 minuty později. To se do samostatného úniku dostal hostující Rykala a proměnil 0:4. Ještě v téže minutě to z mezikruží dobře zkoušel třinecký Ocelář Petrák, ale nebyl úspěšný. Přerov se dostal ke slovu v minutě 32., když se z boku prodral před gólmana domácí hráč Kundrátek, ale ani on nebyl úspěšný. Také první vyloučení na straně Přerova na sebe již nenechalo dlouho čekat. V minutě 32. se na trestnou lavici odporoučel domácí Běhal za nedovolené bránění. Přerov se bránil zuby, nehty a když už to vypadalo, že se Třinec bude radovat popáté, tak skvěle zapracovali obránci a zamezili volnému kotouči jít do prázdné brány. O minutu později byli v hlavní roli opět přerovští Zubři. To se do úniku 2 na 1 dostali Karola s Václavíčkem, ale druhý jmenovaný střílel a gólmana neprostřelil. 5 minut před koncem třetiny netrefil prázdnou bránu hostující Růžička. O minutu později to zkoušel opět Růžička, ale tentokrát byl bezchybný gólman Trelc. Hosté se tedy radovali až v čase 38:06. To se velice šťastně střelou zpoza branky trefil hostující Pala - 0:5. Ještě v poslední minutě se přerovský kanonýr Gremlica dral do zakončení, ovšem nebylo mu přáno.

Do poslední třetiny nastoupil Přerov nejen s odhodláním ještě zabojovat o příznivější výsledek, ale také s vystřídaným brankářem. Do brány nastoupil Grigárek. Ani toto ovšem nepomohlo. Hned ze začátku v minutě 43. se střelou z boku prezentoval hostující Rykala, ale nebyl úspěšný. Lépe si nevedl ani jeho kolega Pisarik, který to zkoušel o 2 minuty později z mezikruží. Daleko lépe si vedl jejich kamarád a spoluhráč Růžička v čase 44:02 - 0:6. Šance hostů nebezpečně narůstaly. Do další se dostal hostující Christov, když dorážel před bránou. Grigárek perfektně pokryl střelu lapačkou. Bohužel nenarůstaly jen šance, ale i góly. V čase 47:24 se do zakončení dostal Ocelář Poruba a nekompromisně trestal - 0:7. Přerovští byli pod neustálým tlakem a z toho pramenil další faul. V 51.min. si šel za sekání zchladit hlavu domácí Kundrátek. Třinec ovšem už povolil ze svého tlaku a tak jedinou lepší střelou byla rána hostujícího Růžičky z mezikruží do lapačky přerovského brankáře. 4 minuty před koncem ještě mohl zvýšit náskok hostí Christov, ale ze samostatného úniku domácího gólmana nepřekonal. Domácí se dočkali taky své radosti. Čestný úspěch zaznamenal pro žlutomodré barvy v čase 57:15 Běhal - 1:7. Zápas se už pouze dohrával, ale hosté ještě jednou vystrčili růžky. V čase 58:40 se prosadil hostující Růžička a uzavřel tak skóre dnešního zápasu na zasloužených 1:8 pro Oceláře z Třince.

Ohlasy trenérů

Karel Kundrátek (vedoucí Hc Zubr Přerov): Soupeř byl od začátku jasně lepší a ještě více ho posílilo, že šel rychle do dvoubrankového vedení. Třinec bojoval i poté a byl lepší, my jsme byli zakřiknutí a ustrašení. Navíc jsme se nedokázali dostat do šancí.
René Mucha (trenér Hc Oceláři Třinec): Utkání v podstatě rozhodly naše dva rychlé góly. Potom se hra vyrovnala. Domácí měli vše postavené na golmanovi Trelci a snažili se spoléhat na obranu.