Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Mladí Zubříci bojovali, ale soupeř byl lepší

Mladí Zubříci bojovali, ale soupeř byl lepší
Již 15 kolem dnes pokračovala extraliga mladšího dorostu. Přerovští mladí Zubři se v tomto kole utkali s družstvem AZ Havířov. Určitě se čekal velmi vyrovnaný a napínavý duel a většina lidí na zimním stadionu v Přerově si přála šťastný konec pro domácí borce. Ovšem o tom, že extraliga není procházka růžovým sadem se mohli mladí Zubři přesvědčit i v tomto duelu. Na soupeře nestačili a prohráli 1:4 a odešli z tohoto zápasu s prázdnou. A nutno podotknout že zcela zaslouženě.
14.kolo, středa 17.11.2010
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
1:4
(0:1, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 34. Gremlica (Grygera) - 4. Kotala (Pastrňák), 27. Kotala (Pastrňák), 44. Kotala (Pastrňák), 55. Carbol (Kalus). Rozhodčí:Lakomý - Dučák, Dohnal. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.
Trelc - Grigárek, Grygera, Šesták, Vyhňák, Červínek, Duda, Daniš, Gremlica ("C"), Václavíček, Medek, Karola ("A"), Němec, Padalík, Fuksa, Siegel, Ministr, Novák
Polouček - Kalus ("C"), Gawlas, Chroboček, Caruk, Polak, Kasperlík ("A"), Synek ("A"), Pastrňák, Orság, Kotala, Carbol, Sonnek, Šmíd, Fejko, Pořízek, Potočný

Komentář k zápasu

Havířov začal utkání velmi z ostra a přerovský brankář Trelc se musel otáčet již od prvních vteřin zápasu, kdy již v 1.minutě byl blízko ke skórování hostující hráč Ondřej Kasperlík, ale se svou velmi dobrou střelou neuspěl. Ani v dalších minutách se přerovským hráčům nedařilo zakládat útoky a odpovídat na dobrou hru soupeře. Důsledkem toho byla další dobrá šance a to, když tečovaný puk Ondřejem Carbolem skvěle zneškodnil domácí gólman Trelc. Ani po tomto varování si Přerov nedal říct a tak hosté trestali ráznějším způsobem. V čase 3:56 se z bezprostřední blízkosti před brankou trefil havířovský Jakub Kotala. Chvíli po inkasované brance se přerovským naskytla skvělá příležitost vyrovnat. To byl v 5.minutě vyloučen hostující hráč Radek Pořízek za hákování. V přesilové hře si však Přerov nevytvořil ani jednu šanci ke skórování. První ohrožení branky ze strany domácích tak přišlo až v 9 minutě. Šlo však pouze o slabé nahození na bránu. Poté se hra trochu uklidnila. Jediným vzrušením bylo další vyloučení hostujícího hráče za napadení. Přerov byl však i v této přesilovce bezzubý. Naopak minutu po vypršení trestu se dostal do dobré pozice hostující a velmi produktivní hráč Jakub Kotala. Jeho únik výborně pokryl domácí brankář Trelc. O pár vteřin později se po úniku do první pořádné šance dostali i domácí hokejisté. Ovšem slabou střelu Medka dokázal hostující brankář také lapit. Poté hru ovlivnil aspekt zřídkakdy vídaný a to sice v 19.minutě porucha časomíry, která i přes veškeré úsilí nešla zastavit. Po dohodě kapitánů obou celků a rozhodčích se tedy třetina skončila o 2 minuty dříve.

Ani do druhé třetiny se časomíra neumoudřila a protože se nikomu nepovedlo uvést ji do stavu způsobilému k utkání, tak se utkání muselo dohrávat pomocí stopek na trestné lavici, které měřily čas. I tuto druhou část zahájili hostující hráči náporem, který gradoval ve 26 minutě samostatným únikem hostujícího Dominika Synka. I tentokrát byl domácí gólman úspěšnější. Přerov si ale opět nedal říct a tak přišel trest v podobě druhého inkasovaného gólu a to když v čase 26:16 ujel domácí obraně Jakub Kotala a svým druhým gólem v zápase zvýšil vedení pro svůj tým. Po této brance se hra uklidnila a na další minuty bylo jediným vzrušením vyloučení prvního domácího borce Dominika Daniše za sekání. První přesilová hra na straně hostí také gól nepřinesla. Záhy se dočkali i domácí hráči a jejich příznivci a to když v čase 33:30 vyslal Jan Grygera do samostatného úniku kapitána Martina Gremlicu, který se nemýlil a bekhendovým blafákem zasunul kotouč pod ležícím gólmanem hostí. Po této brance se Přerov tlačil do útoku a vypadalo to, že i srovná stav, jenže Přerov pouze tlačil, ale nevytvářel si šance. Naopak na druhé straně musel gólman Trelc hasit šanci hostí skvělým zákrokem. Třetinu zakončila šance Havířova, při které z mezikruží pálil Jakub Kotala. I zde byl domácí brankář na místě.

Závěrečná třetina měla přinést tlak domácích, kteří stále mohli pomýšlet na bodový zisk z utkání, který by byl bezesporu úspěchem. Ale jak začali první dvě třetiny tak i v té třetí se hned ze začátku iniciativy ujali hosté a to tak rázně, že v čase 43:44 rozvlnil síť v přerovské brance Jakub Kotala a završil tak svůj hattrick. O 3 minuty později dostal možnost hrát Přerov přesilovku a opět se gólově dotáhnout na soupeře. Ten byl však proti a Přerov se opět nedostal do žádné vyložené šance. Tu si paradoxně vytvořil až při rovnovážném počtu hráčů na ledě a to hned dvojnásobnou. Ani toto přerovští borci nedokázali zužitkovat a tak přišel zákonitý trest. To, když v čase 54:25 krásně tečoval ránu Dominika Kaluse Ondřej Carbol a ta se od břevna odrazila do branky. Poté ještě v 56.minutě ukázal svůj um i brankář Trelc, když z brankové čáry lapačkou zázračně zachránil jistý pátý gól. Ještě 3 minuty před koncem se domácí hráči snažili alespoň zkorigovat výsledek, ale toto se již nepovedlo. Konečný výsledek zápasu tedy zní HC Zubr Přerov- AZ Havířov 1:4.

Ohlasy trenérů

Trenér HC ZUBR Přerov (Pavel Sedlák): Do utkání jsme nastoupili ustrašeně tento trend pokračoval po celý zápas. Pouze ve 2 třetině byl moment kdy jsme dokázali s Havířovem držet krok a to pouze několik málo minut. Soupeř byl lepší a vyhrál zaslouženě.

Trenér AZ Havířov (Dalibor Pasker): Celý zápas se nesl ve znamení souboje Havířova proti brankáři domácích. V týmu soupeře to byl určitě nejlepší hráč a my jsme byli místy rozhozeni z toho, jak si byl brankář svými zákroky jistý. Ale celkově jsme vyhráli určitě zaslouženě.