Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Mladší dorost utrpěl doma vysokou porážku s Olomoucí

Mladší dorost utrpěl doma vysokou porážku s Olomoucí
P ř e r o v - V 7.kole extraligy mladšího dorostu zavítala na přerovský zimní stadion třetí Olomouc. Hosté měli celý zápas pevně pod kontrolou a na vstřelení všech pěti branek jim stačilo jen o něco málo více než polovina zápasu. Zubři svému soupeři nestačili rychlosně ani technicky a většina zápasu se odehrávala na jejich polovině. Nejlepším hráčem domácího celku byl jednoznačně přerovský gólman Trelc, který zmařil hostům řadu šancí a ušetřil Přerov od ještě výraznější porážky.
7.kolo, neděle 3.10.2010
HC ZUBR Přerov - HC Olomouc
HC ZUBR Přerov - HC Olomouc
0:5
(0:2, 0:3, 0:0)
Góly: 6.Čamek (Galeta), 17.Pavlovský, 31.Čamek (Minařík), 32.Pavlovský (Majer), 34.Beták. Rozhodčí: Lakomý - Kika, Vožda. Vyloučení:2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:5.
Trelc - Běhal, Kundrátek J., Duda, Vyhňák, Daniš, Červínek, Gremlica, Lisa, Václavíček, Němec, Padalík, Medek, Fuksa, Siegel, Ministr
Motálek (51.Pospíšil) - Kropáč, Rašner, Zbořilák, Majer, Horák, Brandýs, Hrabica, Vrána, Konečný, Augustin, Minařík, Kočiřík, Čamek, Pavlovský, Němčák, Dittrich, Beták, Galeta, Sázel

Komentář k zápasu

Hosté se přestěhovali před Trelce hned po úvodním buly a hned od prvních okamžiků mu nedávali vydechnout. V půli 5.minuty se před přerovskou brankou uvolnil Minařík a po jeho střele chvíli Trelc nevěděl kde má kotouč. Za brankovou čáru se ale ještě nedostal. Stalo se tak až v 6.minutě, kdy přerovská obrana nepohlídala Galetu s Čamkem a oba se snažili zcela volní dorazit puk těsně před Trelcem za jeho záda. Po několika pokusech se to Čamkovi povedlo - 0:1. O dvě minuty později spálili hosté přečíslení dvou na jednoho v němž se ocitli Kočiřík s Minaříkem. Brankář hostů Motálek naopak neměl téměř žádnou práci a největší šancí Přerova, kterou musel v první třetině likvidovat zalehnutím puku, byl sólový nájezd Gremlici ve 12.minutě utkání. Pak se pokračovalo znovu před Trelcem, ale tomu se dařilo hodně šancí likvidovat. Teprve v 16.minutě inkasoval podruhé, když z kruhů vypálil Pavlovský. Nejprve puk Trelc sice vyrazil, zůstal však ležet těsně před ním a dojíždějící Pavlovský jej napodruhé překonal - 0:2. Do konce třetiny ještě zahodil v 19.minutě obrovskou šanci hostující Vrána, který si najel až před Trelce a ve 20.minutě Galeta, který neproměnil sólový nájezd.

Obraz hry se nezměnil ani po první přestávce. Přerovský brankář likvidoval řadu pokusů olomouckých hráčů, ve 30.minutě střílel jen do Trelce při akci dvou na jednoho Beták. V další minutě však vystřelil z prostoru mezi kruhy Minařík, jeho střelu Trelc vyrazil jen vedle sebe a dojíždějící Čamek puk zametl do odkryté části přerovské klece - 0:3. Jen o půl minuty později zamířil po Majerově pasu k pravé tyči Trelcovy svatyně přesně Pavlovský a hosté vedli již o 4 góly - 0:4. Celá první polovina zápasu se hrála čistě a sudí Lakomý nevyloučil žádného hráče. Jako první "navštívil" trestnou lavici olomoucký Kropáč ve 32.minutě, ale ani to mladým Zubrům nepomohlo. Snažili se sice dostat před olomouckou branku, hosté si vše ale dobře pohlídali a naopak využili poněkud méně pevné obrany domácích. Beták ještě před návratem svého spoluhráče na ledovou plochu prudkou střelou z kruhů trefil ve 34.minutě nejspíše horní tyč přerovské svatyně, ale je možné, že puk už byl i v brance. Spadnul těsně před brankovou čáru a tak jej pro jistotu Beták ještě uklidil do prázdné přerovské branky - 0.5. Tím však byl gólový účet definitivně uzavřen a další branky se už diváci na přerovském zimním stadionu nedočkali.

Poslední třetina se hrála už jen z povinnosti. Hosté pokračovali sice v tlaku, zkoušeli střílet ze všech možných pozic, ale Trelce už nedokázali překonat ani při přesilovce. Domácí si jedinou výraznější šanci vytvořili v 50.minutě. Do sólového nájezdu se dostal Medek, ale závěrečná střela mu vůbec nesedla a branku hostí zcela minul. V 51.minutě se ještě vyměnili brankáři hostů, Motálka vystřídal Pospíšil ale na puk si mockrát nesáhl. Zápas tak skončil vysokým vítězstvím olomouckých dorostenců a je třeba přiznat, že mohlo být i vyšší.