Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Po Zlínu těsná prohra i s Vítkovicemi. Juniorka ovšem zvítězila alespoň v nadstavbě

Po Zlínu těsná prohra i s Vítkovicemi. Juniorka ovšem zvítězila alespoň v nadstavbě
P ř e r o v – Poprvé v sezoně se juniorce Přerova podařilo bodovat proti Vítkovicím. V domácím prostředí dokonce několik sekund vedla o dvě branky, poté se ovšem začal prosazovat ostravský klub. Třemi přesnými trefami skóre postupně otočil ve svůj prospěch, stav 2:3 pak od 25. minuty vydržel až do konce třetí třetiny. Hanákům se srovnat nepodařilo a stejně jako v pátek ve Zlíně padli rozdílem jediného gólu. Nadstavbové prodloužení však na rozdíl od duelu s Berany zvládli, pěknou střelou v něm rozhodl Mašín.
16.kolo, sobota 3.11.2018
HC ZUBR Přerov - HC Vítkovice Ridera
HC ZUBR Přerov - HC Vítkovice Ridera
2:3
(2:1, 0:2, 0:0 - N 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Paťava (Mašín, Indrák), 11. Borot (Takáč), 61. Mašín (Bieniek) – 12. Blaško (Beránek, Zapletal), 24. Bernovský (Fridrich, Kunc), 25. Fridrich (Kunc). Rozhodčí: Antonín – Brzobohatý, Komínek. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 126. Střely na branku: 50:43. Průběh utkání: 2:0, 2:3.
Šimonů – Kopeček, Tischer, Pohl, Takáč, Bieniek, Gréč, Moučka – Ryšavý, Hradil, Borot, Indrák, Krátký, Chytil, Paťava, Zmeškal, Šimanský, Tarnoczy, Mašín
Piták – Kunc, Smička, Zapletal, Vacula, Ficek, Věntus – Konečný, Fridrich, Bernovský, Lewandowski, Vojtovič, Beránek, Mrva, Blaško, Potočný

Komentář k zápasu

Vítkovice vstoupily do utkání aktivněji, ve čtvrté minutě ale zaváhaly v obranném pásmu, což u levé tyče potrestal Daniel Paťava. Vyrovnat se pokoušel Fridrich, kterého betony vychytal Šimonů. Přesně v 11. minutě bylo pro domácí celek ještě veseleji. Při kontru nahrál Takáč Martinu Borotovi, jenž zamířil přesně k bližší tyči. Hosté záhy snížili, před brankou se ocitl volný Ján Blaško a prostřelil Šimonů po zemi mezi nohy. Těsně před přestávkou pomohla Zubrům branková konstrukce, která zvonila po střele Lewandovského z pravé strany.

Nerozhodné skóre začalo platit od 24. minuty. Fridrich našel Jana Bernovského a vítkovický kapitán si najel mezi kruhy, načež uspěl se střelou k pravé tyči. V přesilové hře zastavila Konečného pokus lapačka Šimonů, zanedlouho ale ostravský klub výsledek otočil. Kunc posunul kotouč na Petra Fridricha, jehož razantní pokus trefil břevno a od něj zapadl za brankovou čáru. Přerov mohl záhy odpovědět, Indrák ovšem samostatný únik neproměnil. V dobré pozici se ocitl i Mašín, místo střely volil nahrávku do prázdna. Šance však měli i Vítkovičtí, Šimonů zastavil pokus Mrvy, Vojtovič o kousek minul.

Ve třetí třetině se s největší možností Zubrů na vyrovnání vytasil Mašín, puk však trefil jen bližší tyč. Vítkovice mohly svůj náskok zvýšit v početní výhodě, zvítězila ale přerovská obětavost a pozorně chytající gólman. Ten si poradil také s pokusem Mrvy mezi betony po vyjetí z pravé strany. V závěru vsadili domácí na hru bez brankáře, po ránách Pohla Piták odolal a pukem v jeho síti neskončily ani závary na hranici brankoviště. V nadstavbě urval doplňkový bod Přerov, Patrik Mašín z levé strany povedeným způsobem vymetl vzdálenější šibenici.