Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Napotřetí už to doma juniorům vyšlo, Opava si z MEO Arény odvezla půltucet branek

Napotřetí už to doma juniorům vyšlo, Opava si z MEO Arény odvezla půltucet branek
P ř e r o v – Šesté kolo juniorské ligy má sice svůj hlavní program až v neděli, Zubři si ho však vzhledem ke kolizi s dalšími zápasy mládeže předehráli už ve středu. Do duelu s Opavou vkročil Přerov výborně a po prvním dějství vedl o tři góly. Poté ale pohrdl navýšením stavu, čehož soupeř okamžitě využil. Větší drama se ale nekonalo, Zubři opět Opavanům odskočili a po výsledku 6:3 letos poprvé doma zvítězili.
6.kolo, středa 5.10.2016
HC ZUBR Přerov - HK Opava
HC ZUBR Přerov - HK Opava
6:3
(3:0, 1:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. Murla (Matuška), 7. Válek (Horký, Hajšman), 14. Hajšman (Skopal, Pecha), 35. Horký (Matuška), 43. Matuška (Horký), 54. Hajšman (Skopal, Pecha) – 24. Borunský (Konečný), 30. Borunský (Hlista, Baláž), 52. Borunský (Hlista, Baláž). Rozhodčí: Šudoma – Hübl, Kučera. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 82. Střely na branku: 34:23. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2, 5:3, 6:3.
Kašpárek – Hrabica, Pernický, Smolka, Válek, Murla, Skříček – Ministr, Galetka, Čechmánek – Skopal, Hajšman, Pecha – Adolf, Matuška, Horký – Zdráhal, Palacký
Lamla (14. Fichna) – Klement, Cibulka, Dyba, Döhner – Borunský, Maxner, Šala, Konečný, Zaitcev, Baláž, Hlista

Komentář k zápasu

Přerované vstoupili do zápasu s chutí a odměnou za aktivní hru jim byl rychlý gól. Matěj Murla se opřel do puku na modré čáře a kotouč se zastavil až v bráně. Zubři i nadále soupeře drželi v kleštích a o chvíli později slavili znovu. Další bek, Martin Válek, poslal kotouč z prostoru mezi kruhy přesně pod horní tyč.

Opavští mohli poprvé skórovat v desáté minutě, jenže Hlista si z průniku na Kašpárka nepřišel a dorážka Zaitceva skončila na jeho betonu. To domácí naopak byli v další šanci úspěšní. Dominik Hajšman se v přesilovce protlačil k bráně a i když byl v úhlu, trefil přesně růžek brány a vyhnal tím Lamlu na střídačku.

Kdo čekal pokračující velkou ofenzívu Zubrů, ten byl ve druhé třetině zklamán. Přerov sice svého soka nejdříve zamknul před bránou, ale ze střely Ministra nic nevzešlo. A tak další minuty patřily Opavě. Ta se dostala do přečíslení, které nekompromisně zakončil David Borunský. O chvíli později byla situace téměř totožná, modrožlutí chybovali v obraně a David Borunský opět Kašpárka přelstil.

Vyrovnání se ale Slezané nedočkali. Naopak ve 35. minutě střílel po buly Adam Horký a vrátil na stranu Přerova klid. Brzy visel na vlásku ještě pátý gól, rychlé přečíslení tří na jednoho však gólový efekt nemělo.

Krátce po začátku třetí části už ale pátý gól přišel. Postaral se o něj parádní ranou Jan Matuška, jež vymetl všechny pavučiny v rohu Fichnovy klece. Snížit mohl po chvilce unikající Šala, ale Kašpárek se mezi betony překonat nenechal. Potřetí lovit kotouč z brány ale zakrátko přece jen musel. David Borunský se trefil přesně nad rameno, zkompletoval hattrick a oživil ještě naděje pro svůj tým.

Ty ovšem brzy padly. Šest minut před koncem sehrál druhý útok Zubrů hezkou kombinaci, na jejímž konci byla klička Dominika Hajšmana, který už pohodlně zakončil do téměř volné brány. Pak ještě mohl z průniku po křídle navýšit náskok Adolf, ale u tyče procpat touš se mu nepovedlo. Zubři tak zdolali Opavu 6:3 a poprvé se letos radovali na domácím ledě.

Ohlasy trenérů

Martin Vojtek (HC ZUBR Přerov): V první třetině si kluci plnili na ledě své úkoly a povinnosti, což vedlo k tomu, že jsme ji vyhráli 3:0. Pak jsme se ale přizpůsobili hře soupeře a podle toho tak další průběh utkání vypadal. Jsme však rádi, že se nám poprvé doma podařilo uspět a bereme všechny tři body.

Petr Gulda (HK Opava): Hrát v jedenácti lidech proti třem lajnám soupeře, to je nepříjemné. Ve druhé třetině sice byla šance na to, že bychom s výsledkem mohli něco udělat, ale nepodařilo se nám vyrovnat. Přerov byl lepším týmem a já mu můžu jen pogratulovat k vítězství, které si zasloužil.