Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost: Druhou polovinu baráže zahájil tým Zubrů výhrou v Havlíčkově Brodě

Starší dorost: Druhou polovinu baráže zahájil tým Zubrů výhrou v Havlíčkově Brodě
H a v l. B r o d – Starší dorostenci podruhé za sebou vyrazili v baráži na Vysočinu, tentokrát do Havlíčkova Brodu, s nímž doma prohráli na nájezdy. Odveta přinesla od Zubrů zcela odlišný výkon, přerovský tým držel otěže utkání pevně ve svých rukou a zcela zaslouženě si připsal jednoznačné vítězství 5:0. Zatímco Rebelové extraligu již opouštějí, Zubři mají stále šanci na její udržení. Další utkání odehraje mužstvo staršího dorostu ve středu doma proti Porubě.
BAR7, neděle 24.3.2013
BK Havlíčkův Brod - HC ZUBR Přerov
BK Havlíčkův Brod - HC ZUBR Přerov
0:5
(0:2, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 2. Nohál (Rybka, Kundrátek), 20. Karola (Gremlica), 33. Kubal (Václavíček), 49. Václavíček (Duda, Kubal), 55. Gremlica (Müller) Rozhodčí: Kareš - Novák, Potůček. Vyloučení: 9:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 50. Střely na branku: 16:42. Průběh utkání: 0:5.
Novák - Ludvík, Klofáč, Hlídek, Bancíř, Kolouch, Vala L., Cívka, Ficek, Krajcigr, Polák, Mozr, Málek, Vala D., Dupljaku
Grigárek - Slavík, Maršálek, Kundrátek, Červínek, Duda, Metelka - Gremlica, Karola, Müller - Nohál, Rybka, Blahunek - Václavíček, Němec, Kubal - Kubíček, Pecha

Komentář k zápasu

Hostující tým vstoupil do zápasu o hodně lépe než hokejisté Havlíčkova Brodu. Již ve druhé minutě se Zubři mohli radovat z otevření skóre. Jakub Kundrátek vybojoval kotouč a adresoval jej na čepel Davida Rybky. Souhra ale nekončila, černá pryž se ještě dostala na hůl Filipa Nohála. Ten se proháčkoval až do bezprostřední blízkosti před Nováka a s dávkou důrazu jej překonal.

Velikou šanci, avšak s trochou smůly, měli hosté během 16. minuty, kdy se kotouč po ráně Daniela Karoly odrazil od betonů vysoko nad branku a vzápětí spadl zpět do brankoviště, přes brankovou lajnu ale neprojel. Přerov se v závěru úvodní dvacetiminutovky radoval ze zvýšení skóre. Signalizovanou výhodu dokonale využil Daniel Karola, který inkasoval od kolegy Martina Gremlicy přesnou nahrávku a ujel domácí obraně až před Nováka, kterého svižnou dělovkou z několika rychlých kroků pokořil.

Domácí tým měl výraznější šanci až v polovině utkání, když se v 27. minutě dostal ke střele od modré Dominik Cívka. Grigárek střelu vyrazil, tu si však sjel Štěpán Mozr, ovšem ani ten ránou na lapačku neuspěl. Krátce na to začala útočná akce na druhé straně kluziště. Pavel Kubal si fikaně vyjel zpoza branky a z úhlu na pravé straně útočného pásma zamířil svižnou dělovkou z otočky přesně ke vzdálenější tyčce. Zubři si tak vydobyli slibný tříbrankový náskok, který jim uklidnil hru.

Během úvodu poslední části nebezpečně zahrozil hostující Filip Nohál. Nejprve vypálil z bezprostřední blízkosti před Novákem, ale jeho střela byla odražena. Zubři však zůstali u kotouče a opět svou nahrávkou vybídli aktéra předchozí akce. Jeho razantní bomba z první minula poloprázdnou branku.

Hotovou popravou pro domácí tým byl čtvrtý gól v jeho síti. Během 49. minuty vyslal Pavel Kubal do akce dva na jednoho své spoluhráče Ondřeje Dudu s Danielem Václavíčkem. Daniel Václavíček dostal puk do mezikruží, odkud střelou nad ledem zvýšil náskok Přerova. Tím zápas ještě nekončil. Novákovu klec obkroužil Jakub Müller a naservíroval puk do mezikruží. Zde už číhal Martin Gremlica, který po ledě zamířil přesně k pravé tyčce.

Ohlasy trenérů

Richard Cachnín (HC Rebel Havlíčkův Brod): Dnes se to hodnotí opravdu špatně, protože dnešním dnem jsme přišli o extraligu. Dnešní zápas jsme byli od začátku v křeči. Oni dali z první přesilovkové situace gól, pak jsme měli přesilovku my, oni nás potrestali a převzali otěže zápasu do svých rukou, dobře bránili, byli dravější. Po vítězství šli, protože mají také teoretickou naději na postup. My jsme dnes hráli jen na čtrnáct kluků, protože nám někteří omarodili. Pro ně to byl čtvrtý zápas během sedmi dnů, takže se projevila i únava. A to jak fyzická, tak psychická. Soupeř si dnes vítězství zasloužil.

Radomír Kužílek (HC ZUBR Přerov): Na utkání jsme se připravili. I když už šance na udržení soutěže je jen teoretická, tak pořád věříme. Věděli jsme, že domácí prohráli poslední utkání v Třebíči, že budou trochu psychicky dole. Chtěli jsme hlavně dobře bránit, neudělali jsme žádnou chybu v rozehrávce a nedali jsme jim tak šanci k nějakému rychlému protiútoku. Naopak jsme soupeře zatlačili před bránu a podařilo se nám dát branky. V podstatě jediná krizová situace byla za stavu 2:0, kdy soupeř hrál přesilovku pět na tři, kterou neproměnil. Jinak jsme měli utkání pevně ve své moci.