Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost domácí utkání s Letňany nezvládl

Starší dorost domácí utkání s Letňany nezvládl
P ř e r o v – Starším dorostencům pomalu finišuje nadstavbová část extraligy. Poslední domácí dvojzápas zahájili Zubři střetnutím s týmem Letňan, které Přerovu v minulém měření sil uštědřili velký debakl. Soupeř byl po celou dobu opět výrazně aktivnější, mnohem lépe bruslil a na přerovském ledě zvítězil zcela jasně 6:0. Domácí naopak předvedli velmi nepovedený výkon a hodně doplatili na špatný nástup do všech třetin. O nápravu se starší dorost bude snažit v sobotu od 12:15, kdy v MEO Aréně hostí Litvínov.
41.kolo, pátek 1.3.2013
HC ZUBR Přerov - HC Letci Letňany
HC ZUBR Přerov - HC Letci Letňany
0:6
(0:3, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 1. Šťovíček (Kulda, Kučera), 3. Šťovíček (Kulda, Kučera), 13. Brejcha (Kulda, Šťovíček). 21. Brejcha (Kulda, Rulf), 41. Šťovíček (Kučera, Kulda), 51. Neuman (Honetschläger, Nestrašil). Rozhodčí: Doležel - Matěj, Zouhar. Vyloučení: 7:9. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 86. Střely na branku: 22:29. Průběh utkání: 0:6.
Grigárek - Červínek, Duda, Slavík, Maršálek, Hurta, Kundrátek, Novák - Václavíček, Karola, Gremlica - Kubal, Siegel, Nohál - Pecha, Němec, Müller - Padalík
Kosina - Švihálek, Hrdinka, Hůla, Brejcha, Honetschläger, Nebeský, Starosta, Štosek, Rulf, Hroboň, Nestrašil, Vacul, Kučera, Šťovíček, Kulda, Neuman, Dyrynk

Komentář k zápasu

Vstup do utkání se mnohem lépe podařil hostujícímu týmu. Ještě neuběhla ani půlminuta a po prudké střele Martina Šťovíčka se kotouč dostal za záda brankáře Grigárka. Letci potvrzovali své přízvisko i nadále a jejich vedení bylo na konci třetí minuty výraznější. Obrana Zubrů nechala opět volného Martina Šťovíčka, který tentokrát u tyče puk bez potíží doklepl. Přerov si v úvodní periodě vypracoval minimum šancí. Zahrozil jen Václavíček po Gremlicově přihrávce nebo Červínek s tečovaným pokusem. Letňany naopak další možnost proměnili a Tomáš Brejcha ranou po buly upravil stav už na 0:3.

Snížení gólového manka se ve druhé třetině ze strany Zubrů nekonalo. Pár vteřin po obrátce totiž znovu skóroval Tomáš Brejcha a ztráta modrožlutých už začínala být hrozivá. V polovině utkání se Přerov konečně dostal do většího ohrožení soupeřovy brány, jenže Gremlicova střela z otočky ani prudká střela Hurty v přesilovce gól nepřinesla. Několik šancí v této části spálili také hosté, například kombinace nebezpečného útoku Brejcha – Kulda – Šťovíček, volala po dalším úspěchu, ale poslední jmenovaný už do brány nezakončil.

Se začátkem třetího dějství Zubrům zhasla poslední naděje na body. Zkoprnělí obránci totiž nechali volného Martina Šťovíčka, který přesnou střelou zkompletoval hattrick. O čestný úspěch se domácí mohli postarat akcí Kubala, jehož střela nadělala brankáři Kosinovi problémy. Skórovat mohl po Karolově střele také Novák, ale ani do poloprázdné klece nedokázal domácí tým puk dostat. Závěrečné minuty už se pouze dohrávaly a duel tak skončil pro přerovský tým šestigólovou porážkou.

Ohlasy trenérů

Jiří Žůrek (HC Letci Letňany): Bylo důležité, že jsme na začátku utkání dali dva hodně rychlé góly a podařil se nám nástup do jednotlivých třetin. Přerov se snažil reagovat, ale dnes nebyl schopný vstřelit gól. Nám přálo štěstí, že tam domácím něco nespadlo, protože s obrannou činností nejsem příliš spokojen. Utkání vlastně rozhodla naše první pětka, která byla téměř u všech gólů.