Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorostenci se Slavií vyšli střelecky naprázdno

Starší dorostenci se Slavií vyšli střelecky naprázdno
P ř e r o v – Také druhé utkání s pražským soupeřem se starším dorostencům HC ZUBR Přerov v nadstavbové skupině „B“ extraligy nevydařilo. Zubři proti Slavii vyšli naprázdno nejen bodově, ale dokonce i střelecky. Soupeř byl od začátku aktivní, ale celé úvodní dějství narážel na dobře chytajícího Grigárka. Po změně stran však přišel rychlý gól a pak už Pražané své vedení postupně navyšovali. Domácí sice měli několik slibných šancí, jenže zakončení jim tentokrát vůbec nevycházelo. Ve druhé části nejvyšší soutěže tak jsou Zubři stále bez zisku jediného bodu.
32.kolo, sobota 19.1.2013
HC ZUBR Přerov - HC Slavia Praha
HC ZUBR Přerov - HC Slavia Praha
0:4
(0:0, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 21. Tejral (Andres, Suda), 35. Kottek, 48. Suda (Tejral, Havelka), 49. Andres (Tejral). Rozhodčí: Přikryl - Kašík, Wesley. Vyloučení: 4:3, navíc Fortelka (Slavia Praha) 10 minut osobní trest. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 117. Střely na branku: 16:33. Průběh utkání: 0:4.
Grigárek - Slavík, Hurta, Červínek, Duda, Maršálek, Kundrátek, Metelka - Nohál, Karola, Siegel - Václavíček, Rybka, Gremlica - Pecha, Němec, Müller - Novák
Frodl - Červený, Hyršl, Kottek, Saňa, Josefus, Havelka, Adam, Vyskočil, Patzelt, Kellerstein, Krejčík, Drahorád, Žemlička, Tejral, Bureš, Zajíc, Fortelka, Suda, Andres, Furch

Komentář k zápasu

Začátek utkání byl v režii slávistů, kteří střelou otestovali Grigárkovu pozornost. Rychlý zákrok brankáře povzbudil a soupeři v dalším průběhu první třetiny dělal spoustu problémů. Slavia mohla jít do vedení dokonce při vlastním oslabení, ale Josefus zakončoval jen do lapačky. Sám před svatyní Zubrů byl také Tejral, avšak i on shořel na brankáři. Domácí v úvodní periodě zahrozili jen sporadicky. Čtyři minuty před jejím koncem zkoušel zakončovat Karola a zakrátko také Müller, ale bezbrankový stav se nezměnil.

Po obrátce však čekání na první gól zápasu rychle skončilo. Petr Tejral využil nedůrazu přerovské obrany a zakončil přesně mezi Grigárkovy betony. Přerov mohl odpovědět rychlostí blesku z přečíslení, to však Siegel střelou zahodil. Dobrá kombinace Zubrů se zrodila v polovině utkání, kdy od modré střílel Duda, ale pouze do boční konstrukce brány. Pražané byli naopak z další šance úspěšnější a Marcel Kottek střelou nad rameno zvýšil náskok svého týmu.

Snaha přerovských hráčů s výsledkem ještě něco udělat byla ve třetí části marná. Slavia si totiž připravila další šance a dvě z nich rychle proměnila. Nejdříve z otočky zvýšil Martin Suda a za necelé dvě minuty ujel Tomáš Andres, po jehož zakončení šel puk krásně pod horní tyčku. Přerovský tým ještě v závěru zahrozil únikem Karoly, ale nedočkal se ani čestného gólu. S pražskou Slavii nakonec prohrál 0:4.

Ohlasy trenérů

Lubomír Václavíček (HC ZUBR Přerov): V obranné činnosti jsme dnes udělali až příliš velké množství chyb. Můžeme poděkovat brankáři Grigárkovi, který mančaft držel. Díky němu jsme nedostali nějaký debakl. Těžko jsme se prosazovali v útočném pásmu, jakoby nás včerejší zápas se Spartou stál mnoho sil. Neměli jsme šťávu na to, soupeře přetlačit.

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): Jsme rádi za toto vítězství. Přerov už, dá se říct, nemá o co hrát. Domácí bojovali a dokud jsme nedali góly, tak byl zápas zcela otevřený. Ve druhé třetině už se nám podařilo skórovat a dostali jsme utkání pod kontrolu.