Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost: Sparta v Přerově s přehledem zvítězila

Starší dorost: Sparta v Přerově s přehledem zvítězila
P ř e r o v – Starší dorostenci HC ZUBR Přerov v pátek odpoledne rozjeli sérii dvou domácích mačů proti pražským „S“. První zápas přinesl střetnutí se Spartou, která byla od úvodního buly mnohem aktivnější a také nebezpečnější. Její velký důraz znamenal rychlé vedení o tři góly. Zubři sice posléze dvěma trefami snížili na 2:3, ale to bylo bohužel z jejich strany vše. Sparťané naopak přidali ještě další tři góly a z ledu MEO Arény si odvezli hladké a zcela zasloužené vítězství. Napravit špatné utkání mohou Zubři hned v sobotu, kdy od 12:15 zahájí duel proti Slavii.
31.kolo, pátek 18.1.2013
HC ZUBR Přerov - HC Sparta Praha
HC ZUBR Přerov - HC Sparta Praha
2:6
(1:3, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 16. Nohál (Rybka), 25. Rybka (Kubal) - 4. Svoboda (Augustin), 11. Černoch (Mikliš), 14. Svoboda (Keller), 29. Černoch (Kadeřávek, Svoboda), 50. Kadeřávek (Augustin), 54. Augustin (Mikliš). Rozhodčí: Humpolíček - Musil, Toman. Vyloučení: 10:8, navíc Havel (Sparta Praha) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 89. Střely na branku: 21:30. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:6.
Grigárek - Slavík, Hurta, Červnínek, Duda, Maršálek, Kundrátek, Metelka - Václavíček, Gremlica, Karola - Nohál, Rybka, Kubal - Pecha, Němec, Müller - Novák, Padalík, Siegel
Pírs - Široký, Vokurka, Knobloch, Kadeřávek, Klindera, Bartoš, Lojka, Svoboda, Augustin, Havel, Linda, Keller, Mikliš, Černoch, Major, Krudenc, Hozák

Komentář k zápasu

Sparťané byli v utkání velkým favoritem a tuto roli hned po úvodním buly začali splňovat. Nebezpečně totiž v první minutě střílel Lojka. Domácí zahrozili posléze průnikem Gremlicy, který však brankář Pírs zlikvidoval. V polovině čtvrté minuty už se poprvé měnilo skóre. Po nedůrazném vyhození Červínka získal puk Martin Svoboda a brankář Grigárek byl překonán.

Pražané byli povzbuzeni a několikrát následně zahrozili z brejků. Jeden proměnil Jiří Černoch, a tak byl stav 0:2. Třetí gól Sparty přišel dokonce při vlastním oslabení, když Martin Svoboda překvapil přerovského gólmana střelou k tyči. Gólově se v první části ale prosadil i Přerov. Zubrům pomohl důraz u brankoviště, který předvedl Filip Nohál a z jeho hole se kotouč dostal do kasy.

Druhou třetinu otevřela možnost hostujícího týmu, ale skóre se měnilo na druhé straně. Zubři opět před Pírsem doráželi a David Rybka pod betonem gólmana protlačil kotouč za jeho záda. Ze snížení však domácí dlouho radost neměli. Jiří Černoch si dobře sjel k bráně a celou akci pohotově zakončil. Do konce druhé části se stav 2:4 neměnil, přestože Sparta zahrozila Širokým i Lojkou a ostrou dorážku předvedl Major.

V úvodu třetí tercie měl dobrou příležitost přerovský kapitán Karola, avšak jeho průnik po křídle skončil u brankáře. Na druhé straně pak následovala chyba obrany a Patrik Kadeřávek poměrně lehce přidal pátý gól Sparty. Malou naději na body mohl ještě vykřesat Červínek, ale v pádu před Pírsem zakončoval nepřesně. Přišlo tak konečné slovo Pražanů, kteří sice nejdříve Krudencem nastřelili tyč, ale zakrátko už úspěšně zakončoval Vojtěch Augustin. Přerov už snížit nedokázal, i když hrál ještě v samotném závěru přesilovku pět na tři.

Ohlasy trenérů

Lubomír Václavíček (HC ZUBR Přerov): Sparta vyhrála naprosto zaslouženě. Až na druhou třetinu nám dělal velké problémy její pohyb na hřišti. Ten jsme nedokázali eliminovat.

Pavel Arnošt (HC Sparta Praha): Prvních třináct minut bylo z naší strany velmi dobrých. Vedli jsme celkem rychle 3:0. Pak jsme však trochu vypadli z koncentrace a soupeř snížil. Myslím si, že jsme ale zápas měli neustále pod kontrolou. Jsme rádi za tři body, i když výkon ještě nebyl úplně optimální.