Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři doma se Šumperkem prohráli na nájezdy

Junioři doma se Šumperkem prohráli na nájezdy
P ř e r o v – Aktuální ročník prvoligové soutěže juniorů už míří ke konci, a tak Zubři sehráli v neděli předposlední utkání na domácím ledě. Soupeřem jim byl tradičně nepříjemný Šumperk. Střetnutí bylo velkým soubojem brankářů, proto se diváci dočkali minimálního počtů gólů. Po bezbrankové první třetině přerovský tým hned v úvodu druhé periody otevřel skóre, jenže její závěr přinesl i trefu soupeře. Ve třetí části už se stav neměnil, přestože měla obě mužstva dostatek šancí. O vítězi tak rozhodovaly až samostatné nájezdy, v nichž tentokrát Přerov neuspěl. Draci si díky lepšímu zakončení odvezli z kolbiště Zubrů bod navíc.
33.kolo, neděle 24.2.2013
HC ZUBR Přerov - DRACI PARS Šumperk
HC ZUBR Přerov - DRACI PARS Šumperk
1:2sn
(0:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 22. Spěvák (Rajnoch, Tomeček) - 39. Langr (Holinka), rozhodující nájezd Prokopec. Rozhodčí: Vaněk - Nazad, Wesley. Vyloučení: 6:8, navíc Mašíček (Přerov) 5 minut + do konce utkání, Tomiga (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 84. Střely na branku: 39:33. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Sklenář J. - Vávra, Andrýsek, Šťastný, Mašíček, Tomeček, Tomiga, Klusal - Gazda, Matušenko, Šnirc - Čelko, Bauer, Kebza - Spěvák, Řezáč, Rajnoch - Hradil, Chovanec, Fibrich
Řoutil - Vepřek, Pražák, Holinka, Prokopec, Žalčík, Horváth, Galuška, Langr, Kovář, Nedopil, Nastoupil, Hodulák

Komentář k zápasu

Utkání se Šumperkem začali Zubři v solidním tempu a byla k vidění kvalitní podívaná. První třetinu natáhla spousta vyloučení. Přerov hrál hned z kraje v pětiminutovém oslabení, které zmírnil dvouminutový trest hostujícího hráče. Poté byli Zubři ve třech celou minutu, ale dobře se ubránili. Ve svých přesilovkách pak dokázali hrozit a několikrát měli na hokejkách úvodní branku zápasu. Žádná z šancí se však neujala.

Ve druhé třetině Přerov přitlačil svého soupeře a hned byl za to odměněn. Z boku přihrával před bránu Rajnoch a těsně před gólmanem puk tečoval Michal Spěvák. Přerovský tlak neustával a bylo vidět, že Zubři chtějí přidat další góly. Jenže se jim to nepodařilo, a tak se znovu dostali do dvouminutového dvojnásobného oslabení, které Šumperk trestal. Přihrávku Holinky uklidil do prázdné brány Tomáš Langr. Minutu před koncem druhé části hry bylo tedy vyrovnáno.

V poslední části hry diktovali tempo Přerovští a Šumperk spoléhal na brejky. A spoléhal na ně správně. Dokonce se dvakrát dostal do samostatného úniku, ale v prvním případě trefil břevno a ve druhém jej výborně vychytal Sklenář. Horní tyč pak nastřelili hosté ještě jednou. Ale i Zubři mohli rozhodnout o své výhře. Největší šanci zazdil Andrýsek, který se ocitl sám před gólmanem, ale střelou na lapačku jej nepřekonal. Zápas tedy došel až do nájezdů.

Ty jako první začínal Šumperk, a sice Langr, který střelou na vyrážečku proměnil. Podobný způsob zakončení si připravil v přerovském dresu Kebza a také byl úspěšný. Poté se za hosty rozjel Holinka, ale Sklenáře v přerovské svatyni nepřekonal. Stejně si však vedl také na druhé straně Rajnoch, který si dobře položil gólmana, ale už nezvedl kotouč nad jeho beton. Rozhodovalo se tedy v poslední sérii. Zatímco za hosty proměnil Pavel Prokopec, za domácí se to nepovedlo Tomečkovi, a tak o bod navíc si odvezli šumperští.