Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

O vítězství nad Havířovem rozhodli junioři až v závěru

O vítězství nad Havířovem rozhodli junioři až v závěru
P ř e r o v – Juniorští Zubři v neděli na domácím ledě hostili AZ Havířov, který byl na pátém místě jejich tabulkovým sousedem. Přerov se snažil napravit hodně špatný zápas v Brně, kde po matném výkonu prohrál. Po vyrovnané první části se Zubři ve druhé třetině dostali do dvougólového vedení a zdálo se, že vše už proběhne bez komplikací. Jenže soupeř se nevzdal a ve třetí periodě dvakrát skóroval, takže pět minut před koncem bylo vyrovnáno. Dramatický závěr ale naštěstí Zubři zvládli a zásluhou přesilovkové trefy Dominika Mašíčka zvítězili těsně 4:3.
31.kolo, neděle 17.2.2013
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
4:3
(1:1, 2:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 8. Fibrich (Gazda, Hradil), 21. Kebza (Bauer, Čelko), 24. Tomeček (Spěvák), 57. Mašíček (Rajnoch) - 18. Sonnek (Caruk), 46. Křibík (Synek), 55. Glos (Sonnek). Rozhodčí: Škach - Bryška, Novák. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 74. Střely na branku: 38:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3.
Sklenář J. - Vávra, Andrýsek, Šťastný, Mašíček, Tomeček, Tomiga, Klusal - Hradil, Gazda, Fibrich - Čelko, Bauer, Kebza - Spěvák, Řezáč, Rajnoch, Chovanec
Gabler - Flamík, Glos, Jaroch, Kostelník, Křibík, Matěj, Mihal, Mráz, Ovčaří, Patrman, Přívara, Řehulka, Smuž, Szewieczek, Weisser, Adamík, Bednář, Caruk, Sonnek, Synek

Komentář k zápasu

Přerovský tým měl nadějnou šanci hned v úvodu střetnutí, když Hradil nahazoval puk do závaru v brankovišti, ale nikdo z domácích jej nedorazil. Havířov se uvedl příležitostí Kostelníka, který však ve čtvrté minutě přestřelil Sklenářovu klec. Zubrům sice vzápětí nevyšla přesilovka, ale na přelomu osmé a deváté minuty už se radovali. Spolupráci celého útoku zakončoval přesně Josef Fibrich.

Domácí hned vzápětí zahrozili znovu, ale tentokrát bez úspěchu. Další čas první třetiny pak patřil pro změnu havířovské přesilovce, tu však hosté neproměnili. Zubři mohli bleskově trestat, protože Spěvák přihrál Rajnochovi, který z otočky trefil beton brankáře Gablera. V závěru první třetiny hrál Havířov přesilovku a tentokrát už ji přetavil v gól. Střela Jana Sonnka sice nebyla razantní, ale kotouč prošel za Sklenářova záda.

Vstup do druhé třetiny byl ze strany Zubrů doslova parádní. Andrýsek sice nejdříve nastřelil Gablerovu lapačku, ale hned po něm Karel Kebza skvěle zakončil pod horní tyč, kam havířovský gólman nemohl dosáhnout. O tři minuty později bylo na přerovské střídačce ještě veseleji. Nejproduktivnější obránce týmu Jaroslav Tomeček získal puk v mezikruží a Gabler byl i na další ostré zakončení nahoru krátký.

Havířov mohl těsně před polovinou zápasu snížit Křibíkem, ale Sklenář, i když okamžik dobře neviděl, dokázal proti nepříjemné střele zasáhnout. Další minuty přinesly vyloučení na obou stranách a AZ měl dokonce chvíli výhodu čtyř proti třem. Tu ovšem nevyužil a málem za to zaplatil. Před havířovskou bránou totiž důrazně zakončoval Řezáč společně s Rajnochem. Snaha o snížení skóre se hostujícímu týmu do konce druhé třetiny pak už zabrzdila. Havířov totiž hrál dvě oslabení.

Začátek třetí třetiny vážnější šance nepřinesl, což se však brzy změnilo. A dokonce gólově. Najetý Jan Křibík byl sice faulován, jenže v pádu dokázal puk dostat za čáru. Branku v tu chvíli posunul přerovský hráč, gól však platil. Přerov se snažil odpovědět a získat dvougólový náskok zpět, ale to se domácím borcům nedařilo.

Místo toho tak přišlo vyrovnání a Zubři doplatili na zbytečný faul. Sklenáře prostřelil Pavel Glos, takže stav byl pět minut před koncem srovnán na 3:3. Remízu domácí přijmout nechtěli a soupeři vše oplatili stejnou mincí. V přesilovce se na modré čáře napřáhl Dominik Mašíček a kotouč proletěl za zkoprnělého brankáře Gablera. Hned vzápětí vytáhl na druhé straně výborný zákrok Sklenář proti akci Sonnka, který byl nesmírně důležitý. Po něm už přerovský tým náskok ubránil a soupeři ani nepovolil hru bez brankáře.

Ohlasy trenérů

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Bylo to hodně vyrovnané utkání se soupeřem, jehož síla je velká. V první třetině jsme patnáct minut plnili to, co jsme si v kabině řekli. Soupeř byl trochu pod tlakem, ale podcenění situace nás stálo vyrovnání. Ve druhé třetině jsme získali náskok, jenže chybami na špatnou kázní jsme soupeři znovu povolili srovnat. V závěru můžeme poděkovat brankáři Sklenářovi, který nás výbornými zákroky podržel. Vydřeli jsme důležité tři body, protože jsme museli napravit špatný zápas v Brně.

Dalibor Pasker (AZ Havířov): Jsem teď ještě v emocích, protože naprostou nedisciplinovaností jsme v závěru zápas prohráli. Dostali jsme velmi laciné góly po hrubých chybách v předbrankovém prostoru, kde jsme nechali několikrát domácí hráče úplně volné. Hodně jsme se na vyrovnání nadřeli, ale v závěru přišlo hloupé vyloučení. O ten čtvrtý gól jsme si koledovali.