Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři: Přestřelku v Opavě prohráli Zubři na nájezdy

Junioři: Přestřelku v Opavě prohráli Zubři na nájezdy
O p a v a – S třemi vítěznými zápasy v řadě cestovali junioři v neděli do Opavy, kde se jim sice pravidelně nedaří, ale touha přidat další body byla velká. Po bleskovém vedení přišel obrat a Zubři museli v gólově bohatém střetnutí neustále dohánět náskok Slezanu. Až ve třetí třetině šel Přerov znovu do vedení a měl velmi blízko k exportu všech bodů na Hanou. Výhra se však bohužel nekonala, protože domácí se začátkem poslední minuty srovnali na 6:6 a o zisku dvou bodů pak rozhodli v samostatných nájezdech, které v letošní sezóně úspěšně zvládli už poosmé.
26.kolo, neděle 20.1.2013
HK Opava - HC ZUBR Přerov
HK Opava - HC ZUBR Přerov
7:6sn
(2:2, 2:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 10. Hon (Vrabel, Trčka), 13. Štindl (Svoboda), 26. Vrabel (Trčka), 31. Svoboda (Štindl), 52. Trčka (Vrabel), 60. Vrabel (Rohovský), rozhodující nájezd Vrabel - 2. Čelko (Bauer, Kebza), 18. Hradil (Andrýsek, Fibrich), 28. Řezáč (Spěvák, Rajnoch), 37. Šťastný (Mašíček, Kebza), 46. Rajnoch (Šťastný), 52. Rajnoch (Spěvák). Rozhodčí: Šutara - Gančarčík, Mrákava. Vyloučení: 2:4, navíc Řezáč (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 54. Střely na branku: 31:33. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:5, 5:5, 5:6, 7:6.
Kober - Bendík, Trčka, Vaněk, Ježek, Hlísta, Březina, Rohovský, Vrabel, Hon, Pražák, Ondruch, Svoboda, Juran, Štindl
Dohnal - Vávra, Andrýsek, Šťastný, Mašíček, Tomeček, Klusal - Loupal, Matušenko, Chovanec - Čelko, Bauer, Kebza - Spěvák, Řezáč, Rajnoch - Hradil, Gazda, Fibrich

Komentář k zápasu

Na úvodní gól nemuseli diváci čekat dlouho. Se začátkem druhé minuty totiž po Kebzově pokusu o zakončení dorážel Ondřej Čelko a Zubři vedli. V jejich táboře mohla být zakrátko ještě větší spokojenost, když Tomeček poslal puk do jízdy Řezáčovi, ale za brankářem Koberem zazvonila tyč. Hned z protiútoku o sobě dala vědět také Opava. Rohovský sice před Dohnalem střelou neuspěl, jenže z následné akce už bylo vyrovnáno. Vrabel našel u druhé tyče volného Jiřího Hona a přerovský gólman se nestačil přemístit.

Po vyrovnání uběhly necelé tři minuty a Slezané se radovali znovu. Dobře najetý Jan Štindl našel mezírku mezi tyčí a betonem brankáře. Rychlého obratu se však Zubři nezalekli, dostali totiž přesilovku, kterou bleskově po sedmi vteřinách využili. Od modré střílel Andrýsek a Pavel Hradil šikovně touš tečoval za Koberova záda.

Krátce po začátku druhé periody se Zubři na chvíli dostali pod tlak. Nedokázali vyhodit puk ze skrumáže, což potrestal důrazný Martin Vrabel, který vrátil vedení na stranu Opavy. Hned vzápětí se utrhl přerovské defenzívě Svoboda, avšak v nájezdu na Dohnala přestřelil. Slezanu se tak dostalo rychlého potrestání, jenž zařídil dravým průnikem Patrik Řezáč a stav byl zase srovnán.

Gólově utkání pokračovalo dál a na opavskou trefu našli Zubři znovu celkem rychlou odpověď. Ze závaru se přes tísněného gólmana prosadil Lukáš Svoboda a po nevyužité spolupráci Kebzy s Bauerem tečoval Mašíčkovu střelu do brány Roman Šťastný. Podruhé se tak do kabin šlo za stavu 4:4.

Třetí třetina začala varováním pro přerovské hráče. Agilní Svoboda si totiž znovu počíhal za obranou a z nájezdu na Dohnala tentokrát orazítkoval tyčku. Další minuty pak patřily snaze Zubrů, která byla odměněna gólem. Po Andrýskově střele se dostal odražený puk na hůl Michala Rajnocha a ten jej napálil přesně do růžku. Posléze se hra přiostřila a gólové nahánění pokračovalo ze strany Opavy. Marek Trčka totiž zůstal na chvíli nebráněný a v pádu vyrovnal na 5:5.

Ještě v téže minutě však skórovali také Zubři. Po Spěvákově přihrávce Michal Rajnoch nekompromisním zakončením znovu rozveselil střídačku. Už to vypadalo, že si Přerov odveze všechny body, jenže přišla poslední minuta, v níž se u tyče prosadil Martin Vrabel a zápas tak musely rozhodnout až nájezdy. V nich přerovský tým vedl po pěkném Loupalově zakončení, ale Rajnoch s Řezáčem další penalty neproměnili. Opavští naopak byli dvakrát úspěšní a díky Martinu Vrabelovi získali do tabulky druhý bod.

Ohlasy trenérů

Karel Suchánek (HC Slezan Opava): Po debaklu v Porubě jsme vůbec nevěděli, jaký tým dnes postavíme, protože máme spoustu nemocných. Musel jsem použít pět hráčů ze staršího dorostu. S Přerovem to bývá vždy těžké, ale myslím si, že kluci podali bojovný výkon. Trochu mě mrzí těch šest inkasovaných gólů, protože jsme chtěli hrát dobře z obrany. Oba týmy mohly zápas rozhodnout v normální hrací době, ale nakonec jsme zvítězili až na nájezdy, které jsou vždy loterií.

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Hodně jsme podcenili začátek utkání. Pak jsme se do něj sice dostali, ale udělali jsme řadu chyb v obraně, které soupeř gólově potrestal. Třetí třetina byla bojovná a je jen škoda, že jsme se nedokázali utrhnout do dvoubrankového vedení. Šance na to byly. Místo toho jsme inkasovali a v nájezdech nám chybělo více štěstí.