Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři naplno bodovali také v derby s Prostějovem

Junioři naplno bodovali také v derby s Prostějovem
P ř e r o v – Junioři navázali na poslední dva úspěšné zápasy proti Frýdku-Místku a Šumperku. Svěřenci trenérů Petra Dočkala a Aleše Verlíka totiž plně bodovali také v domácím derby s Prostějovem. Výhra 3:2 je protlačila už na druhou příčku tabulky za suverénní Vsetín. Zubrům patřila první třetina, v níž si vypracovali velké množství šancí a gólově se prosadili dvakrát. Od druhé části už se hra více vyrovnala a do střelecké listiny se zapsali také Jestřábi. Gólové manko už však v závěru smazat nedokázali, i když se pokoušeli téměř celé dvě minuty hrát bez brankáře. Další duel sehrají junioři v neděli na ledě sedmé Opavy.
25.kolo, pátek 18.1.2013
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
3:2
(2:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Tomeček (Bauer, Kebza), 13. Hradil (Gazda, Fibrich), 34. Kebza (Tomeček) - 28. Matoušek (Kaluža), 47. Prokop. Rozhodčí: Vaněk - Laczko, Novák. Vyloučení: 7:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 35:20. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Dohnal - Vávra, Andrýsek, Šťastný, Mašíček, Tomeček, Klusal - Loupal, Matušenko, Chovanec - Čelko, Bauer, Kebza - Spěvák, Řezáč, Rajnoch - Hradil, Gazda, Fibrich - Šnirc
Kloc - Kaluža, Vybíral, Konečný, Jirák, Sekanina, Arnošt, Janíček, Dočkal, Kovařík, Matoušek, Prokop, Skácel, Zezula, Koranda, Koutský, Konečný

Komentář k zápasu

Utkání začalo opatrně, ale tvrdě. Na obou stranách bylo jasně vidět, že nechtějí prohrát. Po prvotním oťukávání udeřili Zubři. Rychlou kombinací se dostal puk na hůl Jaroslava Tomečka, který jej uklidil mezi betony gólmana Kloce. Neuběhly ani dvě minuty a Zubři se znovu dostali do tlaku. Vytvořili závar před prostějovskou brankou, v němž se nejlépe orientoval Pavel Hradil a Přerov vedl 2:0. Třetinu uzavřelo vyloučení hostujícího Kovaříka, ale stav se již nezměnil.

Druhá perioda byla vyrovnanější. Navíc Přerovští hodně faulovali a dost draze za to zaplatili. Prostějovu se dostalo obrovské šance v podobě dvouminutové přesilovky pět na tři, kterou Zubři dlouho srdnatě bránili, ale deset vteřin před jejím koncem objel bránu Jaromír Matoušek a zasunul kotouč u tyče. Zdramatizoval však duel jen na malou chvíli, protože Přerov opět odskočil. Výbornou nahrávku zpoza brány převzal Karel Kebza a vymetl pavučinky na přední tyči.

Poslední část hry hrozil hlavně Prostějov, který měl snahu s výsledkem něco udělat. V pár momentech dokázal Zubry podržet gólman Dohnal, ale na jednu situaci nestačil. Přerovská obrana chybovala, před bránu se dostal David Prokop a bekhendem procedil černou pryž mezi betony. Poté se hosté snažili vyrovnat, ale pozorná obrana Přerova je již nepouštěla do vyložených šancí. Dvě minuty před koncem se Jestřábi rozhodli pro power play. Rajnoch měl dva dobré pokusy, skóre 3:2 však už nikdo nedokázal do závěrečného klaksonu změnit.

Ohlasy trenérů

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): První třetinu jsme sice vyhráli 2:0, ale vedení mělo být výraznější. Pak jsme se uspokojili a fauly nabídli Prostějovu přesilovku pět na tři. Bránili jsme ji dobře, ale v závěru soupeř vybruslil a dal kontaktní gól. Náskok se nám pak podařilo zvýšit, jenže hra byla hodně neurovnaná a přišlo zase snížení. Chvíli před koncem jsme mohli rozhodnout, ale na rozdíl od soupeře jsme dvojnásobnou přesilovku neproměnili. V závěru hrál Prostějov ještě power play, už jsme jej však k ničemu nepustili.

Radomír Kužílek (LHK Jestřábi Prostějov): Snažíme se sbírat každý bod. Na ledě Přerova, který hraje špici tabulky, jsme chtěli zkusit překvapit. V první třetině jsme však nebyli důstojným soupeřem. Měli jsme strach, místo bránění jsme couvali a dostali dva zbytečné góly. Od druhé třetiny už to bylo lepší, více jsme bruslili, snažili se soupeře napadat a přinutit k chybám. Závěru byla škoda, protože síly i šance na vyrovnání byly, ale bohužel se nám to nepodařilo. Při hře bez brankáře nám chyběla trocha štěstí.