Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři kvůli špatné druhé třetině prohráli v Havířově

Junioři kvůli špatné druhé třetině prohráli v Havířově
H a v í ř o v – Po domácí kanonádě s Warriorem Brno zajížděli junioři v neděli do Havířova, na led třetího týmu, který byl navíc jejich sousedem v tabulce. Zubři sice museli v první třetině dotahovat ztrátu, ale odehráli ji velmi dobře a v jejím závěru neměli daleko k otočení skóre. Druhá část se už však přerovskému týmu vůbec nevydařila, po velkých chybách v obraně si domácí vypracovali tříbrankový náskok a ten se později ukázal jako rozhodující. Přerov se sice v závěru snažil gólové manko stáhnout, ale to už se mu nepodařilo. Po výsledku 5:3, tak Zubři utrpěli v letošním roce první porážku.
22.kolo, neděle 6.1.2013
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
5:3
(1:1, 3:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 8. Szewieczek (Smuž, Přívara), 28. Mihal (Graca, Weisser), 33. Mráz, 34. Smuž, 50. Jaroch (Křibík, Ovčaří) - 12. Spěvák (Mašíček, Šťastný), 49. Chovanec (Gazda, Tomeček), 55. Matušenko (Rajnoch). Rozhodčí: Jeřábek ml. - Adamec, Poruba. Vyloučení: 11:7. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 120. Střely na branku: 39:41. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3.
Gabler - Dýrr, Flamík, Glos, Graca, Jaroch, Kostelník, Křibík, Matěj, Matějek, Mihal, Mráz, Ovčaří, Patrman, Přívara, Řehulka, Smuž, Szewieczek, Weisser, Carbol, Synek
Dohnal - Vávra, Andrýsek, Šťastný, Mašíček, Tomeček, Klusal - Loupal, Matušenko, Šnirc - Čelko, Bauer, Kebza - Spěvák, Řezáč, Rajnoch - Hradil, Gazda, Chovanec

Komentář k zápasu

Na ledě silného Havířova nezačali Zubři vůbec špatně. Aktivitou brzy získali přesilovku, v níž si sjel před bránu Vávra, ale zakončoval nepřesně. Domácí dali o sobě vědět šancí Dýrra, který vybídl na dorážku Mráze. Zatímco přerovští hráči z přesilovky nevytěžili nic, Havířov naopak ve výhodě, která byla chvíli dvojnásobná, skóroval. Na modré čáře švihem vystřelil Jan Szewieczek a kotouč prošel do horního růžku brány.

O chvíli později hráli Zubři další přesilovku a tentokrát už úspěšně. Důrazný Michal Spěvák u brankoviště dobře sledoval poskakující kotouč a protlačil jej za Gablerova záda. Do konce první třetiny už se stav neměnil, přestože Přerov několikrát nepříjemně zahrozil.

V úvodu druhé části se zrodily dobré šance na obou stranách, ale vyrovnaný stav trval dále. Přívara po obkroužení brány zakončoval jen do Dohnalova betonu a Řezáčovi po Spěvákově přihrávce u kasy sjel puk z hole. Velkou možnost spálili domácí ve 26. minutě, kdy musel Dohnal řešit obrovský závar, v němž dorážel nejdříve Matějek a hned po něm i Mráz.

Od této chvíle Zubři vypadli z rytmu a havířovský tým toho využil. V přesilové hře vrátil vedení na stranu AZetu pěknou tečí Patrik Mihal a zakrátko, dokonce v oslabení, potrestal špatnou rozehrávku přerovského gólmana střelou do prázdné brány Tomáš Mráz. Domácí se posléze prosadili ještě jednou, kvůli další chybě v zadních řadách zvyšoval Daniel Smuž už na 4:1.

Vstup do třetí periody byl jednoznačně v režii Přerova, který mohl Řezáčem rychle snížit. Další tutovku pak měl Gazda, po jehož zakončení se puk šoural přes čáru, ale nakonec ji nepřešel celým objemem. Snížit se modrožlutým podařilo až ve 49. minutě, kdy znovu k úspěchu vedl důraz. Ondřej Chovanec sebral před brankářem nekrytý kotouč a zavěsil jej bekhendem do horní části svatyně.

Místo pokračujícího tlaku však brzy přišel šok, protože Tomáš Jaroch šťastně tečoval odražený puk, který nad ramenem brankáře Dohnala zaplul do brány. Havířov poté mohl svůj náskok zvýšit ze dvou trestných střílení. Ta byla nařízena během jediné minuty, ale Smuž i Křibík je neproměnili. Poslední slovo tak měli Zubři, ale trefou Daniela Matušenka už pouze snížili skóre na konečných 5:3.

Ohlasy trenérů

Lubomír Václavíček (HC ZUBR Přerov): První třetina byla vyrovnaná a hráči plnili to, co jsme si řekli. I druhou jsme začali dobře, ale pak přišly dvě nahrávky soupeři na gól. Havířov nám odskočil dokonce na 4:1 a navíc jsme v této části měli mnoho vyloučených. Ve třetí třetině jsme výsledek chtěli ještě nějakým způsobem zvrátit, šancí jsme si vytvořili dost, ale po našem snížení přišel zase nešťastný gól. Prohráli jsme kvůli druhé třetině, která byla velmi špatná.