Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři v divoké přestřelce porazili Warrior Brno 13:5

Junioři v divoké přestřelce porazili Warrior Brno 13:5
P ř e r o v – Juniorský tým vyjel jako první družstvo přerovského klubu v roce 2013 do zápasového tempa a premiéra hned přinesla neuvěřitelný počet gólů. Domácí Zubři přehráli brněnský Warrior výsledkem 13:5! Že bude mít střetnutí, co se skóre týče, hodně divoký průběh, to úvodní perioda vůbec nenaznačovala. Přerov byl sice jasně lepší, ale výrazněji se dokázal prosazovat až od druhé třetiny. Ve třetí části už padaly góly na obou stranách a stav se měnil po téměř každé šanci. V dalším kole čeká Zubry soupeř z opačné strany tabulky, po utkání s posledním Brnem budou modrožlutí zajíždět na led třetího Havířova.
21.kolo, pátek 4.1.2013
HC ZUBR Přerov - HCM Warriors Brno
HC ZUBR Přerov - HCM Warriors Brno
13:5
(1:0, 6:1, 6:4)
Branky a nahrávky: 2. Řezáč (Rajnoch, Tomeček), 23. Řezáč (Rajnoch, Klusal), 26. Kebza (Spěvák, Hradil), 33. Řezáč, 34. Šnirc (Chovanec), 34. Loupal (Matušenko, Andrýsek), 38. Loupal (Mašíček), 44. Mašíček (Řezáč), 45. Rajnoch (Spěvák, Řezáč), 47. Kebza (Bauer), 47. Spěvák (Tomečk), 51. Tomeček (Kebza), 52. Šnirc (Chovanec) - 36. Hakl, 43. Čtvrtníček, 52. Mytiska (Král, Novotný), 54. Novotný (Král, Čtvrtníček), 58. Hakl. Rozhodčí: Přikryl - Řehulka, Zouhar. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 69. Střely na branku: 37:25. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 7:1, 7:2, 12:2, 12:3, 13:3, 13:5.
Loučka - Vávra, Andrýsek, Šťastný, Mašíček, Tomeček, Klusal - Loupal, Gazda, Matušenko - Čelko, Bauer, Kebza - Spěvák, Řezáč, Rajnoch - Hradil, Šnirc, Chovanec
Slezák (34. Hofírek, 44. Slezák) - Krytinář, Řeřucha, Křípal, Dobšák, Hakl, Zavadil, Křen, Čtvrtníček, Novotný, Král, Mytiska, Kohoutek

Komentář k zápasu

První třetina ještě nenapovídala, že utkání bude nabízet takovou kanonádu, jaká svítila na konci na časomíře. Jedinou branku v této části hry vstřelil Patrik Řezáč, když využil odrazu od brusle hostujícího obránce. Poté ještě zůstalo pár šancí nevyužito na obou stranách.

Druhá třetina začala přesně jako první. Uběhlo pouhých 180 vteřin, když dorazil kotouč po neúspěšné střele do odkryté branky opět Patrik Řezáč. A aby toho nebylo málo, tak o chvíli později se k puku dostal Karel Kebza a rutinérsky jej bekhendem uklidil do horní části branky. Poté dokonal svůj hattrick Patrik Řezáč. Vyvezl si kotouč až na kruh a vystřelil přesně do šibenice. Na lavici hanby si pak šel odpočinout Spěvák, ale oslabení Zubrům vůbec nevadilo. Nejprve se prosadil po chybné hostující rozehrávce z kruhu Radim Šnirc a ještě v téže minutě skóroval Jan Loupal.

Poté se branky dočkalo i Brno, nutno však podotknout, že na tomto gólu nemělo vůbec žádnou zásluhu. V ponechané výhodě odjel brankář Přerova z brány, aby uvolnil místo spoluhráči do pole. Zubři si v útočném pásmu špatně nahráli a kotouč se doklouzal až do opuštěné klece. Gól byl připsán Milanu Haklovi. Odpověď od Zubrů pak přišla rychle. To střílel od modré Jan Loupal a gólman, který měl zakrytý výhled, pustil kotouč za svá záda. Do konce třetiny se posléze psaly již pouze tresty za vyloučené hráče.

Poslední třetina také začala rychlou brankou, když se z dorážky do šibenice prosadil brněnský Jiří Čtvrtníček. Tím byla odstartována gólově nejúrodnější část utkání. O pár vteřin později vystřelil od modré čáry Dominik Mašíček a kotouč šel do šibenice brněnské svatyně. Devátý gól přidal hned o minutu později Michal Rajnoch a střelcem desítky se stal Karel Kebza, který propálil z kruhu vše, co mu stálo v cestě. O pouhých osm vteřin později využil hrubku hostí v rozehrávce Michal Spěvák a krásně si vymíchal gólmana.

Asi nejkrásnější gól vsítil poté Jaroslav Tomeček, který projel celé hřiště a zakončil neomylně mezi betony. Ke slovu ale dostali i brněnští hráči, konkrétně to byl Matyáš Mytiska, jenž v gólově bohaté třetině měnil skóre znovu. Odpověď i tentokrát na sebe nechala čekat. Po hezké kombinaci se totiž trefil do opuštěné klece Radim Šnirc. Brno ještě však neřeklo poslední slovo a dokázalo kontrovat. Po chybě, kterou vyrobila přerovská obrana, se trefil do vinklu Tomáš Novotný a tečku za zápasem dal Milan Hakl, který upravil stav na konečných 13:5.

Ohlasy trenérů

Lubomír Václavíček (HC ZUBR Přerov): Moc jsme pořádně nevěděli, s čím Brno po vánoční přestávce přijede. Soupeř nám nekladl velký odpor, od druhého gólu jsme ho jednoznačně předčili v bruslení i důrazu. Trochu je ale škoda poslední třetiny, kdy už jsme byli v obraně dost laxní a zbytečně jsme díky tomu inkasovali čtyři góly. Máme tři body a teď se musíme soustředit na nedělní zápas v Havířově, který bude úplně jiný.