Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři po výborném výkonu zdolali suverénní Vsetín!

Junioři po výborném výkonu zdolali suverénní Vsetín!
V s e t í n – Zápasem ve Vsetíně ukončili junioři HC ZUBR Přerov nejen svou sérii tří venkovních utkání, ale také letošní rok. Zatímco v předchozích dvou duelech úspěšní nebyli, na ledě suverénně vedoucího týmu tabulky ano. Díky výbornému kolektivnímu výkonu a skvěle chytajícímu brankáři Sklenářovi zvítězili těsně 2:1. Úvodní třetina nabídla vyrovnanou hru, ale v jejím závěru se Zubři dostali do vedení. Po obrátce sice rychle inkasovali v oslabení, brzy však získali náskok zpět. V dalšímu průběhu už diváci na promrzlém Lapači góly neviděli. Přerov byl v závěru pod velkým tlakem, který ale díky bojovnosti ustál.
20.kolo, neděle 9.12.2012
VHK ROBE Vsetín - HC ZUBR Přerov
VHK ROBE Vsetín - HC ZUBR Přerov
1:2
(0:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 22. Daněk (Štrbík) - 19. Kebza (Fibrich), 24. Gazda (Klusal, Rajnoch). Rozhodčí: Husička - Bryška, Laczko. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Střely na branku: 38:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Kohn - Vašíček, Valentík, Žabčík T., Koutský, Hryciow, Žabčík Z., Báchor - Daněk, Štrbík, Koutník, Gromus, Forch, Kývala, Uchin, Baroš, Kuchařík, Kajaba, Tobola
Sklenář J. - Vávra, Andrýsek, Šťastný, Mašíček, Tomeček, Klusal - Gazda, Chovanec, Hradil - Bauer, Fibrich, Kebza - Spěvák, Řezáč, Rajnoch

Komentář k zápasu

V první třetině byla na Lapači k vidění kvalitní a vyrovnaná podívaná. Přerovští dokázali smazat bodový rozdíl a na ledě nebylo poznat, který tým platí za horkého favorita soutěže. Po sérii vyloučení, kdy šli za katr dva vsetínští a jeden přerovský hráč a po velkých šancích na obou stranách, se prosadil Přerov. Vsetínský obránce špatně odhadl odskok kotouče a nedokázal jej rukou zpracovat. Navíc pustil do brejku rychlíka Fibricha, ten skvěle přespurtoval domácího beka, u mantinelu s ním svedl ještě jeden vítězný souboj a přihrál před bránu volnému Karlu Kebzovi, který vymetl pavučinky v bráně. Poté se nechal vyloučit za vysokou hůl na dvě plus dvě minuty Rajnoch a hosty tak čekalo dlouhé oslabení.

To se přenášelo i do druhé části hry a domácí ho dokázali využít, až když z něj zbývala necelá polovina. To obkroužil bránu Josef Daněk a nahodil kotouč před bránu, kde si jej sám smolně srazil gólman Sklenář. Z vyrovnání se však neradovali Valaši dlouho. O pár desítek vteřin později dostal na modrou čáru kotouč do jízdy navrátilec po zranění Martin Gazda. Z velké vzdálenosti jej bekhendem lehce nahodil na bránu a touš k údivu všech zastavila až síťka za gólmanem Kohnem. Do konce druhé třetiny hráli pak Zubři několik oslabení, ale našli oporu v brankáři Sklenářovi.

Do poslední třetiny nastupovali vsetínští s cílem vyrovnat. Dnes si však přerovský brankář Sklenář vzal horu dobré formy, protože jeho zákroky přiváděly domácí k zoufalství. Vylámali si na něm zuby snad všichni hráči Vsetína a postavil tak základ k vítěznému zápasu. Poslední třetina se totiž vyznačovala velkým tlakem soupeře. Přerov neměl ani moc prostoru k brejkům. Definitivně rozhodnout mohl půl minuty před koncem Fibrich, když střílel do prázdné brány, ale kotouč zastavila tyč. A protože si Zubři již vítězství velmi dobře hlídali, překvapivě po výsledku 1:2 na ledě suverénního lídra tabulky naplno bodovali.