Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři po dobrých výsledcích prohráli v Hodoníně

Junioři po dobrých výsledcích prohráli v Hodoníně
H o d o n í n – Prvoligová soutěž juniorů v neděli doputovala k polovině základní části. Zubři ji dokončili v Hodoníně, kde navíc odstartovali sérii venkovních utkání, protože doma už se v letošním roce nepředstaví. Přerovský tým se v poslední době zlepšil, ale v souboji s Drtiči na body nedosáhl, přestože v polovině utkání byl stav srovnaný. Poté však přišly chvíle domácích, kteří si čtyřmi góly za sebou vypracovali náskok. Přerov z něj v závěru dokázal část smazat, ale času už zbývalo málo. Zubři podlehli Hodonínu 4:6 a v tabulce jim před začátkem druhé poloviny soutěže patří se třiceti body čtvrté místo.
18.kolo, neděle 2.12.2012
SHK iClinic Hodonín - HC ZUBR Přerov
SHK iClinic Hodonín - HC ZUBR Přerov
6:4
(2:1, 3:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 7. Čavoj (Duchoslav), 12. Charvát (Smetana), 31. Charvát (Smetana), 35. Charvát (Smetana, Polesný), 38. Buřič (Charvát, Oško), 48. Oško (Smetana, Výmola) - 5. Bauer (Fibrich, Čelko), 30. Fibrich (Bauer, Drábek), 56. Tomeček (Rajnoch), 60. Rajnoch (Spěvák, Řezáč). Rozhodčí: Volf - Mikšík, Valentík. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:2, 6:2, 6:4.
Masaryk - Kulyk, Oško, Miklík, Kukliš, Polesný, Strapina, Polák - Vrba, Charvát, Buřič, Duchoslav, Janota, Smetana, Výmola, Čavoj, Kučera
Sklenář - Vávra, Loupal, Hradil, Drábek, Fibrich, Bauer, Řezáč, Kebza, Andrýsek, Rajnoch, Mašíček, Klusal, Tomeček, Spěvák, Čelko

Komentář k zápasu

Ze začátku se zápas nesl ve stylu vzájemného oťukávání. To jako první utnuli Zubři, když po podařené přihrávce zakončoval nad vyrážečku domácího gólmana Dominik Bauer. Zubři se ujali vedení, které ale nevydrželo nikterak dlouho. Navíc přenechali svému soupeři iniciativu a ten dokázal do konce třetiny zvrátit výsledek. Psala se sedmá minuta, když obkroužil bránu Jan Čavoj a jeho střelu gólman Sklenář jen ztlumil, čímž se puk došoural za brankovou čáru. O dalších pět minut bylo ještě hůře. Smetana střílel z kruhu a Matěj Charvát bez potíží dorážel.

Ve druhé třetině vlétli domácí na přerovské hokejisty ve velkém stylu a chtěli rozhodnout zápas. Sklenář odolal všem útokům, a tak platilo pořekadlo nedáš - dostaneš. Přes šířku středního pásma přihrával Bauer, po němž puk převzal Josef Fibrich a chladnokrevně zavěsil do vinklu. To vše v půlce zápasu. Zubři místo toho, aby se tímto gólem dostali do hry, tak opět nechali hrát domácí a ti toho s povděkem využili. Z vyrovnání se Zubři radovali pouhopouhou minutu. Pak dostal krásnou přihrávku zpoza branky Matěj Charvát a znovu strhl vedení na stranu Drtičů.

O čtyři minuty později dovršil Matěj Charvát svůj hattrick, když ujel celé obraně Přerova a ranou k tyči nedal Sklenářovi šanci. To však stále nebylo vše. Hodonín při své přesilové hře zamkl přerovské hráče do obranného pásma, střelu Charváta ještě zastavila tyč, ale s následnou šancí naložil, jak měl Michal Buřič.

Do poslední třetiny šli modrožlutí bojovníci s odhodláním se zápasem ještě něco udělat, ale Ivan Oško převzal kotouč a střelou k tyči uklidnil své spoluhráče. Poté měli přerovští pár šancí, z nichž se ujala až dělovka Jaroslava Tomečka. Přerov zadák propálil od modré vše a kotouč se ještě otřel o břevno. Nezůstalo jen u této lahůdky. Před bránou se v poslední minutě potuloval Michal Rajnoch a měl správný výběr místa. Když se k němu odrazil kotouč, tak již neměl problém jej zasunout do prázdné branky.

Tímto nepovedený zápas skončil. Věříme, že si Zubři vezmou ponaučení a další utkání odmakají tak, jako poslední třetinu v Hodoníně.