Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři ve velmi bojovném utkání porazili Havířov

Junioři ve velmi bojovném utkání porazili Havířov
P ř e r o v – Liga juniorů má před sebou reprezentační pauzu a střed její tabulky je velmi vyrovnaný. Proto Zubři na domácím ledě hráli s druhým Havířovem během nedělního poledne o hodně důležité body. Ve svižném a pohledném utkání bylo na obou stranách k vidění mnoho šancí, ale díky velmi dobře chytajícím brankářům se skóre příliš často neměnilo. Nejdůležitější pasáží duelu byla druhá třetina, v níž si Zubři vypracovali rozhodující náskok. Vedli už o dva góly a Havířov dokázal ve třetí třetině pouze snížit na konečných 3:2. Výhra přerovským juniorům pomohla ze sedmého místa v tabulce postoupit nahoru.
13.kolo, neděle 4.11.2012
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
3:2
(1:1, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Kratochvíl Š. (Fibrich), 27. Fibrich (Kratochvíl Š.), 39. Hradil (Spěvák) - 19. Křibík (Řehulka). 43. Matějek (Graca). Rozhodčí: Hradil - Novotný, Šimčík. Vyloučení: 7:4, navíc Zbořil (Přerov) 10 minut osobní trest - Putniorz (Havířov) 10 minut osobní trest + do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 118. Střely na branku: 34:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.
Dohnal - Vávra, Tomeček, Šťastný, Mašíček, Zbořil, Andrýsek, Klusal - Loupal, Chovanec, Rajnoch - Spěvák, Hradil, Bauer - Čelko, Fibrich, Kratochvíl Š. - Zapletal
Tomšů - Bureš, Dýrr, Flamík, Graca, Jaroch, Kostelník, Křibík, Lenomar, Matějek, Mihal, Mráz, Ovčaří, Matěj, Přívara, Putniorz, Řehulka, Smuž, Szewieczek

Komentář k zápasu

V první třetině byl k vidění celkem vyrovnaný boj, který se přeléval ze strany na stranu. Oba brankáři si připsali celkem dost zákroků, vyloženějších šancí jsme však moc neviděli. Tu první přerovskou využil v 9. minutě ke vstřelení vedoucího gólu Š.Kratochvíl, který po Fibrichove přihrávce od mantinelu vypálil z první těsně před bránou. Také hosté využili svou první větší šanci. Necelé dvě minuty před koncem úvodní třetiny dopravil po Řehulkově přihrávce puk za brankovou čáru Křibík. Ještě do přestávky mohl strhnout opět vedení na stranu Zubrů Rajnoch, ale brankář hostů Tomšů byl rychlejší. Do kabin tak oba týmy odcházely za nerozhodného stavu 1:1.

Ve druhé třetině se obě mužstva už dostávala do vyloženějších šancí daleko častěji. Z počátku měli mírně více ze hry Zubři, v úvodu 23. minuty například neuspěl těsně před havířovským gólmanem Bauer. Ve 27. minutě hosté faulovali a domácím byla ponechána výhoda. Po přihrávce Š. Kratochvíla střílel poměrně z boku Fibrich a puk se po jeho střele ocitl v bráně - 2:1. Hosté reklamovali průlet sítí z boku, ale hlavní rozhodčí svůj verdikt nezměnil. Zvýšit na rozdíl dvou gólů mohl ve 30. minutě Fibrich, když ve skrumáži dokázal přehodit i ležícího Tomšů, ale zamířil těsně vedle. Jen o 15 sekund později "hořelo" i před přerovským gólmanem Dohnalem. Z boku na něj vystřelil a překonal jej Mráz, puk však v brankovišti prošel těsně před brankovou čárou. Ve 34. minutě při hře 4 na 4 prudce vypálil z prostoru mezi kruhy Hradil, ale Tomšů reflexivně puk vyrazil. O dvě minuty později zahodil podobnou šanci i Rajnoch. Obrovskou šanci měl Havířov v 37. minutě, když z boku najížděl na Dohnala neúspěšně Matějek. 78 sekund před druhou sirénou se před brankou hostů vytvořila skrumáž hráčů a z prostoru mezi kruhy všechny hráče prostřelil Hradil - 3:1. Hosté mohli ještě snížit 14 sekund před skončením druhé třetiny, Mráz však střelou z prostoru mezi kruhy orazítkoval pouze levou tyč.

V poslední třetině nejdříve 127 sekund po jejím začátku unikl do sólového nájezdu Čelko, ale branku těsně minul. Poté byli aktivnější hosté, kteří se snažili ještě s výsledkem něco udělat. A potvrdili pravidlo "nedáš - dostaneš". Už 17 sekund po uvedeném sólu se Dohnal při střele Gracy dostal daleko z brány a Matějek dorážel do zcela prázdné branky - 3:2. Navíc krátce poté hráli Zubři v oslabení a během něj nechali před Dohnalem zcela volného Křibíka. Jeho střelu však zneškodnil vynikajícím zákrokem Dohnal a puk přikryl pod lapačku. Hosté se snažili útočit, ale Zubři dobře bránili a tak příliš šancí na vyrovnání hosté neměli. V závěrečných dvou minutách hráli hosté téměř celou dobu přesilovku, ale Zubři dokázali puk neustále držet daleko od své branky a soupeřům nedovolili vůbec odvolat gólmana Tomšů. Utkání tak skončilo těsným vítězstvím Zubrů 3:2.

Ohlasy trenérů

Lubomír Václavíček (HC ZUBR Přerov): V pátek jsme získali v Brně tři body a dnes jsme chtěli další, protože tabulka se velmi vyrovnala. Byl to dobrý zápas, ve kterém jsme o jeden gól byli šťastnější. U kluků se zvedla bojovnost po celý zápas, takže jsme spokojeni.

Dalibor Pasker (AZ Havířov): Díky druhé třetině je výsledek asi spravedlivý. Měli jsme sice mnoho šancí, ale naše koncovka byla velmi žalostná. Spokojen jsem jen se třetí třetinou, kdy jsme měli obrovský tlak, jenže ty šance jsme pořád nebyli schopní více proměňovat. Odjíždíme s pocitem, že mužstvo má na to, aby soupeře přehrálo, ale na druhou stranu nemáme žádný bod, takže z tohoto pohledu jsme zklamaní.