Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorské derby s Prostějovem rozhodly až nájezdy

Juniorské derby s Prostějovem rozhodly až nájezdy
P ř e r o v – Páteční podvečer přinesl na ledě přerovské MEO Arény lákavé derby juniorských mužstev Zubrů a Jestřábů. Šlo navíc o střet dvou sousedů v tabulce, takže se duel hrál od úvodního buly v hodně vysokém nasazení. Přerov měl nakročeno k potvrzení domácí úspěšnosti, vedl na začátku druhé periody už o dva góly, jenže pak svému soupeři povolil stav vyrovnat a chvíli na to Prostějov dokonce vedl. Ve třetí třetině přišlo z přerovské strany srovnání na 4:4, ale další gól už více než stovka diváků neviděla. Rozhodnout tak nově musely samostatné nájezdy, v nichž se radovali Jestřábi a z ledu svého rivala tedy odvezli dva body.
7.kolo, pátek 12.10.2012
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
4:5sn
(1:0, 2:4, 1:0)
Branky a nahrávky: 18. Mašíček (Kebza, Kratochvíl), 22. Kratochvíl, 38. Matušenko (Kratochvíl), 46. Řezáč (Klusal) - 28. Matoušek (Prokop), 29. Zezula, 38. Kaluža (Zezula), 39. Konečný (Prokop), rozhodující nájezd Zezula. Rozhodčí: Dobeš - Dučák, Vožda. Vyloučení: 10:10, navíc Tomeček (Přerov) 10 minut osobní trest - Vybíral (Prostějov) 10 minut osobní trest. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 118. Střely na branku: 30:33. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:4, 4:4.
Sklenář J. - Vávra, Andrýsek, Šťastný, Drábek, Tomeček, Mašíček, Klusal - Matušenko, Kebza, Kratochvíl - Spěvák, Řezáč, Bauer - Šnirc, Fibrich, Rajnoch - Zapletal, Koutský, Hradil
Kloc - Kaluža, Vybíral, Dufka, Sekanina, Arnošt, Janíček, Konečný, Očenášek, Matoušek, Prokop, Konečný, Tomek, Pezda, Koranda, Skácel, Dočkal, Jurník, Zezula, Pán

Komentář k zápasu

První velkou šanci si vytvořil Prostějov v podobě Skácela, který uháněl po chybě obrany sám na Sklenáře, ale skóre neotevřel. Až ve 12. minutě se v přesilovce ocitl na kruhu u kotouče přerovský Rajnoch, jenže netrefil puk před prázdnou bránou dobře. O pár vteřin později mohl skórovat prostějovský Jurník, ale Sklenář zůstal neprůstřelný. Šance se střídaly v pravidelném intervalu, a tak byl na řadě Přerov. Fibrich se ujal kotouče a tváří v tvář brankáři neuspěl. Poté si Zubři zahráli přesilovku a v ní už byli úspěšní. Po vyhraném buly se ke kotouči dostal Dominik Mašíček a tvrdou ránou od modré, která se ještě otřela o tyč, nedal hostujícímu brankáři šanci.

Druhá perioda začala tak, jak skončila ta první. Kotouč získal ve středním pásmu Šimon Kratochvíl, odmítl si obránce a po blafáku do forhendu zasouval do prázdné brány. Po tomto gólu se hostující střídačka dožadovala neuznání branky z důvodu nepřekročení kotouče brankové čáry, ale gól byl více než zřejmý. Bohužel Přerov za stavu 2:0 polevil a byl po zásluze hned dvakrát potrestán. Nejprve Jaromír Matoušek využil přihrávku zpoza branky a prostřelil Sklenáře a druhý, velice smolný gól, inkasovali domácí o minutu později od Michala Zezuly, který kotouč nastřelil do dojíždějícího přerovského hráče a ten si jej srazil do vlastní branky.

Hra již v těchto chvílích byla velmi rozdrobena vyloučeními. Dalšího gólu se diváci dočkali v podání Zubrů, když Daniel Matušenko dorazil vlastní střelu, a to považte ve vlastním oslabení. Vedení nevydrželo však příliš dlouho. Ještě v téže přesilovce Prostějov vyrovnal. Marek Kaluža uspěl se střelou, ale ještě nebyl všemu konec. O pár vteřin později hrál Prostějov další přesilovku a znovu ji využil. Po ledě z předbrankového prostoru zakončoval David Konečný a strhnul vedení na stranu Prostějova.

Poslední třetina byla velmi vyhecovaná. Nejprve měl pátý gól na holi prostějovský David Konečný, ale z mezikruží nedal. O chvíli později se radovali přerovští. Po různých odrazech se kotouč ocitl u Patrika Řezáče, který vykoupal brankáře a bekhendem zasouval kotouč do opuštěné klece. Po této brance se hra ještě více přiostřila a pohledný hokej již nebyl k vidění. Pouze v 50. minutě byl sám před bránou prostějovský Michal Pezda, ale nestrhl vedení na stranu Prostějova, a tak se šlo do nájezdů.

Jako první jel nájezd Šimon Kratochvíl z Přerova, ale nezavěsil. Podobně si vedl i prostějovský David Prokop. Pak se rozjel Daniel Matušenko a bekhendem do vinklu dal první gól. Bohužel ihned z dalšího nájezdu vyrovnal Marek Kaluža střelou pod rukou. Následně se rozjel Patrik Řezáč a neuspěl, podobně jako hostující Martin Dufka. Pořadí nájezdníků se po třetí sérii otáčelo a prostějovský Patrik Dočkal bekhendem nedal. O chvíli později se rozjel Michal Rajnoch a ani on netrefil cíl. Prostějovští poté ukázali na Michala Zezulu a byla to šťastná ruka. Střelou mezi betony se štěstím procedil kotouč. Toto se již nepovedlo Romanu Šťastnému, a tak si odvezl bodík navíc Prostějov.