Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři otočili zápas s Frýdkem a připsali si tři body

Junioři otočili zápas s Frýdkem a připsali si tři body
P ř e r o v - Podobně jako muži ve středu, také junioři dnes hostili na svém ledě Frýdek-Místek a podobně jako muži také prohrávali 0:2. Na rozdíl od nich však jejich výkon v průběhu zápasu měl rostoucí tendenci a ještě během druhé třetiny stav zápasu dokázali otočit. Pravda je, že několikrát jim v těchto chvílich pomohlo i štěstí, ale Jiří Sklenář měl tyče své branky dnes postavené opravdu dobře. Frýdek-Místek si držel naději na vyrovnání poměrně dlouho, těsný stav svítil na tabuli ještě 6 minut před koncem a i za dvoubrankového manka si ještě dokázali hosté vytvořit šance. O svém vítězství nakonec Zubři definitivně rozhodli až 25 sekund před koncem a do tabulky si připsali další cenné tři body.
5.kolo, pátek 5.10.2012
HC ZUBR Přerov - HC Frýdek-Místek
HC ZUBR Přerov - HC Frýdek-Místek
5:2
(0:1, 3:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 25. Rajnoch (Andrýsek), 36. Šnirc (Andrýsek), 40. Kratochvíl (Matušenko, Kebza), 55. Matušenko (Kebza), 60. V. Sklenář (Kratochvíl) - 12. Mamula, 22. Jakubowski (Kurajský) Rozhodčí: Klimecký - Bryška, Novák. Vyloučení: 7:5, navíc Mamula (Frýdek-Místek) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 0:2, 5:2.
J. Sklenář - Vávra, Andrýsek, Šťastný, V. Sklenář, Tomeček, Mašíček, Klusal, Fibrich, Matušenko, Kebza, Spěvák, Řezáč, Bauer, Čelko, Šnirc, Rajnoch, Zapletal, Kratochvíl, Hradil
Horváth - Hamhalter, Blahuta, Minařík, Beinstein, Mamula, Kurajský, Vacula, Golasovský, Fiala, Kočko, Jakubowski, Mičulka, Alina, Čahoj

Komentář k zápasu

Úvod zápasu byl celkem vyrovnaný, Zubři byli u puku sice častěji, ale během úvodních 20 minut si nevytvořili prakticky žádnou gólovou šanci. Hosté výrazně ožili po svém vedoucím gólu ve 12. minutě. To hned po vyhraném buly po levici brankáře Sklenáře vystřelil z kruhů Mamula a puk zamířil přesně k pravé tyči přerovské branky - 0:1. Až do konce třetiny zůstali frýdečtí aktivnější a Zubrům nepomohla ani přesilová hra.

Druhá třetina začala mírným náporem hostů a po 68 sekundách zvedali nad své hlavy hokejky už podruhé. Po Kurajského pasu to musel Jakubowski zkoušet sice dvakrát, ale podruhé Sklenáře přehodil - 0:2. Přesně o dvě minuty později mohlo být ještě hůře, protože do sólového nájezdu se dostal Fiala, Sklenář mu však vynikajícím zákrokem skórovat nedovolil. A platilo staré pravidlo - "Nedáš-dostaneš". Asi po minutě a půl si podobnou akci po přihrávce Andrýska vytvořil Rajnoch a frýdeckého gólmana Horvátha prostřelil střelou pod břevno. Přesně v polovině 25. minuty tak Meo snížilo na 1:2. Také pro Zubry to byla "živá voda" a jejich hra byla najednou úplně jiná. Do většího tlaku je nepouštělo časté oslabení, ale při hře 5 na 5 se jim několikrát podařilo soupeřova gólmana hodně vyděsit. Třeba ve 29. minutě Tomeček, který vypálil sice z dálky, ale jeho střelu mezi hráči gólman neviděl a když puk skončil pod ním ještě chvíli nevěděl, kde se puk nachází. Zmíněné přesilovky hostům nic nepřinesly, naopak při jedné z nich dokonce inkasovali ve 36. min. vyrovnávací gól. Po skvělé přihrávce Andrýska našel střelou po ledě malou škvírku mezi levou tyčí a Horváthovým betonem Šnirc. Ještě při stejné početní výhodě prudce pálil frýdecký Golasovský a za Sklenářem poprvé zazvonila tyč. V poslední minutě druhého dějství hráli přesilovku naopak Zubři. Svého soupeře uzamkli na dva západy v jeho obranném pásmu a 6 sekund před druhou sirénou po skvělé kombinaci trojice Kebza - Matušenko - Kratochvíl posledně jmenovaný otočil stav ve prospěch Zubrů na 3:2.

Hosté se nechtěli vzdát a "kousali" neustále i v poslední třetině. Asi v její polovině se do sólového nájezdu dostal hostující Vacula. Kebza mu ve skórování zabránil sekáním. Hosté reklamovali trestné střílení, ale po poradě rozhodčích poslal hlavní arbitr Klimecký přerovského hráče na trestnou lavici. Při tomto oslabení stáli při Zubrech opět všichni svatí, pravou tyč tentokrát orazítkoval Mamula. Domácí uklidnil až v 55. minutě Matušenko, který přehodil Horvátha z blízka po přesné přihrávce Kebzy a upravil tak stav na 4:2. Hosté nerezignovali ani když o chvíli později rozhodčí Klimecký vyloučil jejich hráče Blahutu. Naopak Zubři při přesilovce zapomněli na zadní vrátka a soupeři se dostali do přečíslení 2 na 1. Kurajský akci zakončoval na dvakrát, podruhé na něj navíc zívala skoro prázdná branka. Přesto ji minul. Asi sto sekund před koncem ještě prověřil Horváthovy reflexy z prostoru mezi kruhy Šnirc, ale poslední gól viděli diváci až 25 sekund před koncem po střele Sklenáře. Zubři tak dnes porazili Frýdek-Místek 5:2.