Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři v prvním domácím utkání porazili Warrior Brno

Junioři v prvním domácím utkání porazili Warrior Brno
P ř e r o v – Sváteční pátek byl v hodně velké míře vyhrazen mládežnickému hokeji a mimo jiných střetnutí přinesl i domácí premiéru týmu juniorů. Soupeřem Zubrů byl brněnský Warrior, který šel v první třetině do vedení, ale jeho náskok trval jen kratičkou chvíli. Domácím se totiž podařilo stav otočit na svou stranu a v úvodu druhé periody díky třetímu gólu náskok ještě zvýraznili. Poté však Přerov doplatil na dva zbytečné fauly a brněnský tým stav zápasu vyrovnal. Ze strany soupeře už to ovšem bylo v gólové listině vše, naopak Zubři šli opět do vedení a ve třetí třetině už první domácí mač k dramatické zápletce nepustili.
3.kolo, pátek 28.9.2012
HC ZUBR Přerov - HCM Warriors Brno
HC ZUBR Přerov - HCM Warriors Brno
6:3
(2:1, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. Vávra (Kebza), 16. Fibrich (Šťastný, Zapletal), 22. Řezáč (Spěvák), 40. Bauer (Spěvák, Andrýsek), 52. Bauer (Řezáč), 59. Brada (Loupal) - 12. Hakl (Krytinář), 25. Majola (Kousalík, Hájek), 31. Čtvrtníček (Král, Novotný). Rozhodčí: Held - Kašík, Wesley. Vyloučení: 7:4, navíc Vávra (Přerov) 5 minut + do konce utkání. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 31:27. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 6:3.
Mánek - Vávra, Andrýsek, Šťastný, Kvapil, Tomeček, Mašíček, Klusal - Loupal, Brada, Kebza - Spěvák, Řezáč, Bauer - Čelko, Šnirc, Rajnoch - Zapletal, Fibrich, Hradil
Krkoška - Kousalík, Krytinář, Dobšák, Vojáček, Řeřucha, Čtvrtníček, Novotný, Křen, Zavadil, Král, Majola, Hakl, Klíma, Hájek

Komentář k zápasu

Utkání začalo v klidném tempu, když si ani jeden z týmů nevytvářel žádné velké šance. Pouze ve 2. minutě se proháčkoval před bránu hostí přerovský Bauer, ale z blízka již nedokázal zakončit mezi betony. Příležitosti se vyrovnaly, když o čtyři minuty později promáchl před zcela odkrytou bránou brněnský útočník Křen. Poté byli domácí vyloučeni a svoji přesilovku dokázali Brňané využít. Tvrdou střelu od modré čáry vyslal Krytinář a hosty rozjásal z dorážky Hakl.

Odpověď však na sebe nenechala dlouho čekat. Přesilovku si zahráli také Zubři a podobně tvrdě pálil od modré čáry Vávra. Kotouč po cestě do sítě ještě tečoval jeden z hostujících obránců, čímž nedal gólmanovi žádnou šanci zasáhnout. Obrat dokonali Zubři o chvíli později. Opět v přesilovce pálil Šťastný a dorážel Fibrich. Poté se hra uklidnila a jedinou šancí do konce třetiny byl odvážný výpad Rajnocha, který to zkusil ve vlastním oslabení a nebyl daleko od úspěchu.

Druhou periodu začal Přerov ve velkém tempu a brzy utekl soupeři na rozdíl dvou branek. Řezáč předvedl nejhezčí gólovou akci podvečera, když projel přes půlku hřiště a blafákem do forhendu zasunul kotouč tam, kde ho rádi viděli všichni přerovští fanoušci. Bohužel o pár chvil později předvedli Zubři odvrácenou stranu své hry. Nechali na brankovišti dorážet Majolu a ten snížil na 3:2. Vyrovnat mohlo Brno ve 26. minutě, když se sám před bránou objevil Hakl, ale střelou nerozvlnil síťku. Ve stejné situaci byl na druhé straně přerovský Loupal, avšak i on zakončoval neúspěšně.

Obrovskou chybu si ale poté připsali opět Zubři, když nechali na své modré zcela nepokrytého Čtvrtníčka, který nabral rychlost a střelou do šibenice vyrovnal. Ve 36. minutě střílel Vávra a dorážel Rajnoch, jenže neúspěšně. Pak se však Zubři dostali do přečíslení, přihrávku převzal Bauer a uklidil puk nad rameno gólmana za brankovou čáru.

Poslední část hry se nesla ve znamení dlouhé přesilovky hostujícího Warrioru. Přerov však bránil nadmíru dobře. Až po přesilové hře se proháčkoval před bránu brněnský Čtvrtníček, ale stav nesrovnal. Přerovští uklidnili své šiky o pár desítek vteřin později. Před bránu zavezl kotouč Řezáč a po sérii odrazů se černý kus gumy dostal k Bauerovi, který nemohl netrefit odkrytou branku.

Poté se do hry dostával už pouze Přerov. V 55. minutě se vyháčkoval ze sevření Spěvák, ale nezapsal se mezi střelce zápasu. Zubři korunovali svou výhru těsně před koncem. A opět trochu nešťastně pro brněnský tým. Kotouč se tentokrát odrazil na hůl Brady, který upravil skóre na konečných 6:3.

Ohlasy trenérů

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): V zápase bylo větší množství hrubek na obou stranách. Odskočili jsme na rozdíl dvou gólů, ale po našich velkých chybách a nedohraných situacích v předbrankovém prostoru, jsme povolili soupeři srovnat. Přísné, ale férové posuzování rozhodčího přispělo k tomu, že jsme ve druhé třetině hráli pět minut oslabení, které nás paradoxně nakoplo. Opět jsme šli do vedení a to jsme poté dalšími góly potvrdili. V této soutěži bude spousta zápasů vyrovnaných a každý může porazit každého. Hráčům patří dík za obětavost a výkon, kterým dotáhli zápas na vítězství.

Zdeněk Balabán (HCM Warrior Brno): Zápas se hodnotí těžko, když jsme prohráli. Závěr jsme úplně vypustili, ale bohužel v tomto duchu jsme odehráli utkání s Hodonínem i s Porubou. Prostě jsou momenty, kdy kluci vypnou a přestanou hrát. Dostáváme laciné branky a na gól, který dáme, se hrozně nadřeme. Tento zápas nerozhodla taktika, ale chyby v obranné činnosti hráčů. My jsme jich dnes udělali hodně.