Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorostenci prohráli s Brnem letos i počtvrté

Starší dorostenci prohráli s Brnem letos i počtvrté
B r n o – Série venkovních zápasů pokračovala staršímu dorostu v Brně, kde se Zubři chtěli konečně pokusit uspět, protože už brzy dojde na střetnutí s týmy z ostatních skupin extraligy a bude třeba každého bodu. V utkání s Kometou začali Zubři výborně, rychle šli do vedení, ale opět se bohužel nevyvarovali velkých chyb v obraně. Díky tomu domácí skóre výrazně obrátili ve svůj prospěch a pak už si svůj náskok zvyšovali. Přerov se mohl soupeři ve druhé třetině přiblížit, ale ze spousty šancí nevytěžil ani jeden gól. Příští pátek se Zubři představí v Olomouci a základní část nejvyšší soutěže ukončí v sobotu doma zápasem proti Vítkovicím.
26.kolo, sobota 8.12.2012
HC Kometa Brno - HC ZUBR Přerov
HC Kometa Brno - HC ZUBR Přerov
8:1
(4:1, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 2. Denk (Hájek), 3. Grünwald (Vaverka, Koch), 6. Grünwald (Vlček, Kozel), 9. Boltvan (Vlček), 24. Grünwald (Vlček), 54. Koch (Kozel), 57. Boltvan (Švejda), 59. Kozel (Grünwald, Vaverka) - 1. Kubal. Rozhodčí: Paulík - Linhart, Lošťák. Vyloučení: 9:7 navíc Karola (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Střely na branku: 32:34. Průběh utkání: 0:1, 8:1.
Růžička - Hájek, Koch, Štancl, Marcello, Šnajnar, Švejda, Vlček - Denk, Kozel, Ondráček, Vaverka, Koblížek, Dymáček, Garčic, Dufek, Zohorna R., Boltvan, Grünwald.
Grigárek - Slavík, Kundrátek, Maršálek, Novák, Duda, Metelka, Červínek - Gremlica, Kubal, Siegel, Pecha, Kubíček, Václavíček, Karola, Rybka, Nohál, Padalík, Němec.

Komentář k zápasu

Velmi prudký start mělo utkání extraligy staršího dorostu. Už po půl minutě hry se radovali překvapivě hosté. Pavel Kubal zkusil překvapit Růžičku střelou ihned po buly v útočném pásmu a vyšlo mu to. Puk proklouzal mezi betony domácího gólmana až do branky. Jenomže časomíra odkrojila jen dalších třicet dva sekund a bylo srovnáno. Brno rychle rozjelo kombinační nátlak, na jehož konci byl úspěšně střílející Lukáš Denk. A ještě než skončila třetí minuta zápasu, ujali se domácí dokonce vedení. V přesilové hře našlápl Hynek Grünwald a střelou z plné rychlosti překonal Grigárka.

Stejný hráč se přesně v čase 6:00 postaral o třetí branku svého týmu. Po hezké kombinaci ve středním pásmu vlétl Hynek Grünwald před Grigíárka a s trochou štěstí jej prostřelil ranou na vyrážečku. Ještě hůř bylo pro hosty za další dvě a půl minuty. Pas Jakuba Boltvana zpoza branky si srazil do vlastní sítě jeden z vracejících se přerovských hokejistů. Ve druhé polovině první třetinu brankostroj ustal a skóre už zůstalo na stavu 4:1.

Druhá třetina byla o poznání klidnější než její předchůdkyně. V úvodu to přitom vypadalo jinak. Už po třech minutách se totiž prosadil Hynek Grünwald, který tak završil hattrick. Společně se Zohornou jel v přečíslení dva na jednoho, namísto pasu ale zvolil střelu a trefil přesně pravý horní roh branky.

Ve zbytku druhé třetiny byla hra poměrně vyrovnaná. Hosté hráli často v početní převaze a to jim pomohlo k občasnému vytvoření tlaku. Několikrát se hosté dostali i do velmi solidní šance, Růžička se ale rozchytal a zavřel cestu do své branky.

Ve třetí periodě se na branky čekalo déle, avšak v závěru jich přišla plná hrst. V čase 53:44 se obránce Patrik Koch vydal na útočný výlet a povedenou přízemní ranou vsítil šestý gól Brna. Chvíli po něm přidal sedmou trefu Jakub Boltvan, kterého vyslal Švejda kolmicí do brejku. Domácí kapitán sice neprovedl kličku dle svých představ, k jeho radosti puk ale proklouzl mezi betony Grigárka.

Tečku na skóre zápasu udělal další domácí forvard Adam Kozel. Poté co Vaverka neproměnil velkou šanci poslal Kozlovi kotouč k opuštěné tyči Hynek Grünwald a domácí útočník už jen poslal puk do sítě. Osmý gól Komety tak stylově vsítil hráč s osmičkou na zádech. Nic víc se už v zápase nestalo, domácí mohli oslavit jasnou výhru.

Ohlasy trenérů

Roman Meluzín (HC Kometa Brno): Podle postavení v tabulce jsme byli favoritem. Začali jsme dobře, možná nám trošku pomohla první obdržená branka. I když jsme vyhráli, zápas měl do ideálu daleko, něco scházelo. Jsme rádi, že ho máme za sebou. Ve druhé části nás podržel gólman Růžička, protože Přerov měl tři čtyři gólovky. Nyní se chceme pořádně připravit na další utkání a část soutěže a vyhrávat každé utkání.

Petr Školoud (asistent trenéra HC ZUBR Přerov): Moc dobře jsme věděli, že jedeme na zápas k týmu, který je velmi silný a vysoko postavený v tabulce. My jsme přesně v opačné pozici, tedy na chvostu tabulky. Když se nám podařila dát rychlá branka, byli jsme v euforii, ze které bohužel vzniklo, že jsme se nesoustředili a hned po buly jsme dostali branku na 1:1. To je trestuhodné. Dost to napovědělo o osudu celé třetiny, kdy jsme soupeře pouštěli do přečíslení. Kometa lépe bruslila a my jsme třetinu nezvládli, po ní byl zápase víceméně rozhodnutý. Ve druhé části jsme hru vyrovnali, zlepšili jsme bruslení. Hráči si trošku uvědomili, že mohou hrát s každým týmem, pokud dodrží věci, které si v kabině řekneme. Ve třetí části jsme zápas drželi v duchu druhé, ale v závěru jsme udělali zbytečné chyby, kvůli kterým jsme pouštěli soupeře do šancí. Kometa má individuálně výborně vybavené hráče, byli lepší. Naprosto zaslouženě vyhrála a přeju jí, aby se jí v soutěži i následném play-off dařilo.