Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost v sobotním derby podlehl Olomouci

Starší dorost v sobotním derby podlehl Olomouci
P ř e r o v – Starší dorostenci HC ZUBR Přerov podruhé na ledě MEO Arény hostili tým Olomouce, který před časem po samostatných nájezdech porazili. Tentokrát se však Zubrům utkání vůbec nevydařilo. Vypracovali si sice dost šancí, ale při snaze o jejich úspěšné zakončení vyšli zcela naprázdno. Soupeř se naopak trefil za záda brankáře Grigárka celkem čtyřikrát, a tak si z Přerova odvezl všechny body. Zubři si bohužel ze dvou domácích zápasů v řadě za sebou v tabulce ani o jediný bodík nepolepšili. Další kolo odehraje Přerov v pátek na ledě Vítkovic a poté doma s Třincem načne poslední čtvrtinu základní části extraligy.
20.kolo, sobota 17.11.2012
HC ZUBR Přerov - HC Olomouc
HC ZUBR Přerov - HC Olomouc
0:4
(0:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Minařík (Markl), 22. Čamek (Horák), 31. Markl (Minařík, Kropáč), 48. Pavlovský (Nesvadba). Rozhodčí: Kika - Dohnal, Novák. Vyloučení: 5:8, navíc Brandýs (Olomouc) 10 minut osobní trest. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 88. Střely na branku: 19:32. Průběh utkání: 0:4.
Grigárek - Slavík, Maršálek, Kundrátek, Metelka, Duda, Žůrek - Gremlica, Karola, Václavíček - Nohál, Rybka, Kubal - Němec, Siegel, Kubíček - Novák, Padalík, Pecha
Motálek - Markl, Pavlovský, Čamek, Minařík, Gatěk, Hes, Beták, Vrána, Majer, Kropáč, Brandýs, Konečný, Horák, Nesvadba, Ministr

Komentář k zápasu

Aktivnější vstup do zápasu měl tým Olomouce a brankář Grigárek si na nedostatek práce rozhodně nemohl stěžovat. Střelu Pavlovského ještě zachytil, ale po dalším pokusu Františka Minaříka mu kotouč prošel mezi betony. Přerov se snažil odpovědět možností Kubíčka s Němcem, kdy druhý jmenovaný puk před brankou pěkně tečoval, jenže vedle. Šance se i poté střídaly na obou stranách a Zubři měli znovu blízko k tomu, aby stav srovnali. V přesilovce však po Slavíkově střele dorážel Václavíček nad branku.

Snahu na vyrovnání mohla zvýšit hned v úvodu druhé periody další přesilovka, ale Zubři ji sehráli velmi špatně a navíc při ní dokonce sami inkasovali. Po špatné rozehrávce se chopil puku Michal Čamek a neomylně střílel nad Grigárkovo rameno. Domácím v zakončení i potom nebylo přáno, což dokumentoval Václavíček. Naopak Olomouc předvedla v polovině mače rychlou kombinaci a po nekompromisní dorážce Tomáše Markla byl stav už 0:3. V závěru pak znovu sahal po gólu Přerov, ale Rybka z blízkosti nedokázal trefit hodně odkrytou bránu.

Začátek třetí třetiny přinesl dokonce dvojnásobnou přesilovku Zubrů, ovšem znovu se puk do branky soupeře nedostal. Karola při střídání dvakrát nastřelil touš jen do tyče. Hosté tak znovu trestali a zásluhou Matěje Pavlovského, který procedil kus černé gumy mezi Grigárkovy betony, vedla Olomouc už o čtyři góly. Přerovský tým se chtěl v závěru pokusit alespoň o čestný gólový úspěch, ale kvůli faulům už se před soupeřovu klec nedostal.

Ohlasy trenérů

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): Chtěli jsme zopakovat bojovný výkon z posledního zápasu, ale bohužel jsme rychle inkasovali. Nějaké šance jsme si sice vytvořili, jenže koncovka byla velmi špatná. Postupem času nám začal docházet dech, protože včerejší zápas s Kometou Brno byl hodně náročný. Olomouci jsme chtěli více vzdorovat, ale bez gólu se prostě uspět nedá.

Luděk Konopčík (HC Olomouc): Myslím si, že jsme odehráli slušný zápas. Přerov měl za sebou těžké utkání s Brnem, které ho stálo zřejmě hodně sil. Byli jsme ve všech směrech lepší, hodně v pohybu, ale trochu mě mrzí naše zakončování akcí. Na góly se nadřeme a měli jsme jich dnes dát více. S výhrou jsme ale samozřejmě spokojeni.