Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost v utkání s Kometou na body nedosáhl

Starší dorost v utkání s Kometou na body nedosáhl
P ř e r o v – Reprezentační přestávka je minulostí, proto už jsou hokejové soutěže opět nastartovány. Starší dorostenci si s Kometou Brno vyměnili pořadatelství, takže soupeře v rámci 19. kola extraligy přivítali na domácím ledě. Zubři se díky velké bojovnosti dostali v první třetině do vedení, ale náskok posléze ztratili. Snaha zvrátit nepříznivé skóre byla viditelná, přerovské mužstvo se prezentovalo dobrým výkonem, ale na kýžené body však nedosáhlo. Vedení si hráči Komety Brno ve třetí třetině pojistili a nakonec se radovali z vítězství 4:2. O další body si to Zubři ze staršího dorostu rozdají v sobotu od 12:15 v derby s Olomoucí.
19.kolo, pátek 16.11.2012
HC ZUBR Přerov - HC Kometa Brno
HC ZUBR Přerov - HC Kometa Brno
2:4
(1:0, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 20. Rybka (Kundrátek), 60. Siegel (Slavík) - 22. Dymáček (Koch, Jenyš), 35. Kusko (Koch, Kozel), 53. Vaverka (Koch, Kozel), 60. Koch (Kusko). Rozhodčí: Cik - Mikšík, Valentík. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 50. Střely na branku: 20:31. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4.
Grigárek - Slavík, Červínek, Kundrátek, Maršálek, Duda, Metelka, Žůrek - Gremlica, Karola, Václavíček - Nohál, Rybka, Kubal - Padalík, Siegel, Müller - Kubíček, Němec, Pecha
Jekel - Hájek, Denk, Koch, Štancl, Kozel, Nohel, Vaverka, Vlček, Jenyš, Dymáček, Kusko, Zbořil, Boltvan, Grünwald, Kubeš

Komentář k zápasu

Utkání zahájili domácí Zubři bojovně. Už po necelé půlminutě měl velkou šanci Gremlica, jenže těsně přestřelil. Kometa o sobě dala poprvé vědět v šesté minutě. Velmi nebezpečná střela Kuska zazvonila na tyč Grigárkovy klece. Přerov poté zahrozil od modré čáry Kundrátkem, ale i tentokrát se stav nezměnil. V závěru první třetiny se roztrhl pytel s vyloučeními, a tak se v pěti hrálo minimálně. Zubři se dostali k přesilovce pět na tři, kterou půl minuty před koncem proměnili. David Rybka měl v mezikruží dostatek času zamířit a pěkně trefil volné místečko u tyče.

Z vedení se však přerovský tým ve druhé třetině příliš dlouho neradoval. Kometa totiž nepohrdla nabídnutou přesilovkou a po sérii přihrávek zakončoval zcela volný Roman Dymáček. Uběhlo jen pár vteřin a Zubři mohli rázně odpovědět, jenže Karola po Gremlicově příklepu mířil těsně vedle. Chvíli před polovinou zápasu se domácí dostali po dvou faulech do problémů, těžké oslabení však zvládli. Odolali střele Vaverky, která šla do tyče a před Grigárkem neuspěl také osamocený Jenyš.

I přes bojovnost a nasazení však Přerov ještě do konce druhé části inkasoval. Po Kochově střele puk tečoval Silvester Kusko a Brňané se radovali z obratu. Také oni však mohli o svůj náskok rychle přijít, ovšem po pěkné spolupráci Kubala s Nohálem už se Němec ke střele nedostal.

Třetí část začala obrovskou možností Gremlicy, který byl při zakončení faulován. V přesilovce Zubři svého soka zatlačili, ale bez úspěchu. V dalších minutách mohl naopak udeřit brněnský tým, Grigárek však naděje modrožlutých po střelách Dymáčka a Denka držel. Sedm minut před koncem se už ale domácím zisk bodů vzdálil, protože na střelu Jana Vaverky gólman Zubrů nedosáhl. Přerov se mohl dostat zpět do zápasu díky Gremlicovi, po jehož střele se kotouč rychle odrazil od gumové výplně v brance. Hlavní sudí však nechal pokračovat ve hře, přestože se jednalo o zcela jasný gól.

V závěru se domácí pokoušeli o hru bez brankáře a v přesilovce soupeře zatlačili do úzkých, ale bohužel inkasovali z hole Patrika Kocha do prázdné klece. Konečnou podobu výsledku 2:4 pak dala dorážka Davida Siegela. Na další možné zdramatizování zápasu už však zbylo velmi málo času.