Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Staršímu dorostu v Třinci znovu nevyšla třetí třetina

Staršímu dorostu v Třinci znovu nevyšla třetí třetina
T ř i n e c – Extraliga starších dorostenců rozjela v pátek druhou polovinu základní části. Poslední Zubři zamířili do Třince, kde je čekal souboj proti mužstvu, které s velkým náskokem vede tabulku. Scénář duelu byl téměř totožný, jako před časem. Přerov po celé dvě třetiny držel s domácími Oceláři krok, ale díky špatné třetí části nakonec odjel domů na Hanou s hodně vysokou porážkou. Ve třetí periodě Třinec skóroval hned šestkrát, oproti jednomu přerovskému gólu, čímž konečný výsledek stanovil na 9:2. Další kolo, které se hraje v sobotu, přinese Zubrům utkání velké důležitosti. Od 12:15 totiž budou hostit předposlední Vsetín.
15.kolo, pátek 26.10.2012
HC Oceláři Třinec - HC ZUBR Přerov
HC Oceláři Třinec - HC ZUBR Přerov
9:2
(1:1, 2:0, 6:1)
Branky a nahrávky: 8. Kasala (Walaski, Kofroň), 22. Jašek (Kovařčík M.), 23. Kofroň (Stránský, Kovařčík O.), 42. Kovařčík M. (Heider), 43. Zahradníček (Růžička, Pěnčík), 52. Walaski (Jašek, Kovařčík M.), 55. Kovařčík M. (Kofroň), 57. Motloch, 60. Jašek (Kovařčík M.) - 14. Václavíček (Rybka), 45. Kubal (Padalík, Nohál). Rozhodčí: Koziol - Konvička, Patrman. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 44:12. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1, 6:2, 9:2 .
Fendrich - Polášek, Kovařčík M., Růžička, Kovařčík O., Christov, Pěnčík, Kofroň, Mičulka, Trčka, Motloch, Stránský, Zahradníček, Bartoň, Pala, Kasala, Walaski, Jašek, Heider, Cienciala.
Grigárek - Gremlica, Kubal, Siegel, Slavík, Pecha, Kubíček, Václavíček, Kundrátek, Novák, Rybka, Duda, Blahunek, Metelka, Nohál, Padalík, Červínek, Němec.

Komentář k zápasu

Od začátku utkání bylo vidět, že se na ledě utkal první tým s posledním. Přesto první dvacetiminutovka skončila nerozhodně 1:1. Domácím se střelecky vůbec nedařilo. Hosté naopak vytěžili z minima maximum.

Domácí se dostali do vedení v osmé minutě, kdy jim Přerovští nabídli přesilovou hru. Po závaru před přerovskou brankou Grigárek první střelu chytil, ale na dorážku Lukáše Kasaly už nestačil. Ve 14. minutě poslal Rybka puk na modrou čáru Danielu Václavíčkovi. Přerovský útočník se zcela sám rozjel proti třineckému brankáři, kterému střelou do víka nedal šanci. Třinečtí se snažili dostat opět do vedení, ale střely byly nepřesné, proto odcházeli do šaten za nerozhodného stavu 1:1.

Do druhého dějství vstoupili Oceláři dvěma rychlými góly. Ve 22. minutě položil Michal Kovařčík přerovského brankáře na zem a Lukáš Jašek neměl problém zasunout puk za jeho záda. Za necelou minutu, nádhernou střelou od modré, zvýšil na 3:1 Adam Kofroň. Hosté nesložili flinty do žita a stále se snažili bojovat. Hra na ledě se trochu vyrovnala. Vstřelit branku se však hostům nepodařilo.

V poslední dvacetiminutovce přišla gólová smršť, ve které padlo sedm branek. Hned v úvodu třetiny, během necelé minuty, padly dvě branky. Nejdříve Michal Kovařčík lehce zasunul puk za brankovou čáru, a pak se Jan Zahradníček trefil krásnou žabkou za Grigárkova záda. Přerovský brankář měl plné ruce i nohy práce, zatím co třinecký brankář se ve své kleci nudil. V polovině třetiny Jašek nahrál k pravé tyči Ladislavu Walaskému a ten se nemýlil.

V 55. minutě Pavel Kubal dostal přihrávku do bekhendu a trefil se pod víko třinecké branky. Třinec hned odpověděl, když Kofroň objel branku a přihrál volnému Michalu Kovařčíkovi, který se trefil do prázdné přerovské klece. V 57. minutě prosvištěla střela Lukáše Motlocha kolem ucha přerovského brankáře a zaměnila skóre na světelné tabuli na 8:2. Těsně před závěrečnou sirénou poslední ránu zasadil Přerovským Lukáš Jašek. Oceláři tak potvrdili roli favorita.