Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost na úvod extraligy vysoko prohrál v Třinci

Starší dorost na úvod extraligy vysoko prohrál v Třinci
T ř i n e c – Starší dorost HC ZUBR Přerov se v pátek vydal na dlouhou a náročnou cestu extraligovou soutěží. Hned na úvod zamířil do Třince, tedy na led týmu, který bude patřit do skupiny obrovských favoritů. Zubři sice v utkání osmkrát inkasovali, ale konečný výsledek je pro ně až příliš krutý a rozhodně neodpovídá předvedené hře. Přerov dokázal s kvalitním týmem dlouhou dobu držet krok a ve třetí třetině měl možnost stav snížit nejen z trestného střílení, ale také z několika dalších velkých příležitostí. O svém vysokém vítězství 8:1 Třinec rozhodl až v posledních minutách.
1.kolo, pátek 7.9.2012
HC Oceláři Třinec - HC ZUBR Přerov
HC Oceláři Třinec - HC ZUBR Přerov
8:1
(2:1, 2:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 11. Kasala, 17. Jašek (Růžička), 30. Kovařčík O. (Kasala, Kofroň), 33. Christov (Pěnčík, Motloch), 54. Kovařčík O. (Kofroň), 55. Růžička (Jašek), 56. Christov, 60. Poruba (Pala) - 19. Kubal (Duda, Běhal).. Rozhodčí: Husička - Gebauer, Mikler. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 120. Střely na branku: 44:25. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 8:1.
Svoboda - Roman, Pěnčík, Mičulka, Motloch, Stránský, Bartoň, Walaski, Heider, Kovařčík M., Růžička, Kovařčík O., Christov, Kofroň, Trčka, Zahradníček, Pala, Kasala, Poruba, Jašek, Cienciala A.
Grigárek (56. Málek) - Kundrátek, Hurta, Maršálek, Červínek, Duda, Běhal, Daniš, Novák - Karola, Kubal, Nohál - Gremlica, Němec, Müller - Václavíček, Blahunek, Vlach - Bochňák, Kubíček, Zatloukal

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupily oba týmy opatrně. Nervozitu jsme sledovali na obou stranách. V desáté minutě první třetiny si Lukáš Kasala objel přerovskou klec a zasunul puk kolem levé tyče za brankovou čáru. Domácí první gól sezóny povzbudil a jen zřídka opustili útočnou třetinu. Tři minuty před sirénou, ve vlastním oslabení , ujeli Třinečtí z obranného pásma. Růžička trefil hostujícího brankáře a odražený puk zasunul do přerovské klece Lukáš Jašek. Hosté nečekali dlouho na odpověď a Pavel Kubal vsítil jedinou dnešní branku Přerova.

Ve druhém dějství narůstala suverenita domácích. Hosté se do útočné třetiny dostávali jen zřídka. Filip Nohal ujel ve vlastním oslabení a chtěl napodobit třineckého Jaška, třinečtí mladíci však byli proti. V polovině dnešního utkání dokončil Ondřej Kovařčík kombinaci Kasaly a Kofroně a zvýšil na 3:1. O dvě minuty později Vít Christov překonává přerovského gólmana počtvrté. Ke konci druhé dvacetiminutovky se hosté několikrát pokusili o snížení skóre, ale Svoboda v třinecké brance byl pozorný.

V poslední třetině ukázali Oceláři, že jsou lepším soupeřem. V úvodu třetiny neproměnil trestné střílení Martin Gremlica a pak už třinečtí mladíci nepustili hosty ke slovu. V 53. minutě Ondřej Kovařčík přijal Kofroňovu přihrávku a zblízka zvýšil na 5:1. Za necelou minutu Marek Růžička střelil již šestou branku. Ve hře čtyři na čtyři padá sedmá branka do přerovské klece, autorem je Vít Christov. Po závaru před přerovskou brankou byl zraněn dosud chytající Jakub Grigárek, kterého zastoupil Jakub Málek. Ten se ani v brance nerozkoukal a Jan Poruba udělal poslední tečku za dnešním zápasem, když upravil skóre na konečných 8:1.