ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Pardubice "B" - Přerov 4:1  |  JUNIOŘI: Přerov - Karlovy Vary 5:2  |  DOROST: Přerov - Kometa Brno 3:4

Náskok z první třetiny Zubrům nestačil a s rezervou Pardubic v Chrudimi prohráli

Náskok z první třetiny Zubrům nestačil a s rezervou Pardubic v Chrudimi prohráli
C h r u d i m – Hokejisté Přerova v 16. kole Maxa ligy podlehli pardubické rezervě 1:4 a potřetí v řadě prohráli. Zubři vedli od desáté minuty poté, co se poprvé v sezoně trefil Antonín Pechanec. Jenže další góly se jim už přidat nepodařilo. Dynamo ve druhé části stav třemi trefami otočilo a v závěru udeřilo počtvrté při hostujícím risku bez brankáře. V tabulce tak Hanáky předskočilo a je deváté. Přerovu patří průběžná jedenáctá pozice, odehrál však o dva zápasy méně než jeho dnešní soupeř.
16.kolo, sobota 26.10.2024
HC Dynamo Pardubice "B" - HC ZUBR Přerov
HC Dynamo Pardubice "B" - HC ZUBR Přerov
4:1
(0:1, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Lichtag (Houdek, Formánek), 30. Kalužík (Hrníčko), 37. Rákos (Mikyska, Kolář), 59. Lichtag – 10. Pechanec (Hanák, Březina). Rozhodčí: Horák, Valenta – Roischel, Štěpánek. Vyloučení: 4:6, navíc Voženílek (Pardubice "B") 5 minut – Nemec (Přerov) 5 minut. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 265. Střely na branku: 39:30. Zblokované střely: 11:12. Vhazování: 38:19. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
Vondraš – Chabada, Kolář, Nedbal, Houdek, Tvrdík, Voženílek, Nedelka – Žálčík, Rákos, Kalužík – Formánek, Kaut, Lichtag – Pochobradský, Mikyska, Kaplan – Hrníčko, Fiala, Rouha
Němeček – Krisl, Cubo, Hryciow, Pohl, Němec, Pěnčík, Hanák – Mácha, Jáchym, Čip – Vaňo, Pechanec, Březina – Zabusovs, Pšurný, Ministr – Chludil, Nemec, Hradil

Komentář k zápasu

Úvod zápasu se odehrával ve vysokém tempu. Hra se do půlky první třetiny prakticky nepřerušovala až do momentu, když na začátku desáté minuty svůj pohyb za brankou dobře zasekl Antonín Pechanec. Tím setřásl obránce a následně brankovou konstrukci obtočil, aby nachytal Vondraše zakončením na vzdálenější tyč. Zanedlouho mohl srovnat Kolář, když před Němečkem zkusil vystřelit bekhendem, chvíli nato zase Chabada, který po buly pálil do tyče. Po prvních dvaceti minutách ale drželi Zubři nadále vedení 1:0.

To platilo jen do 22. minuty. Po nevyužité přesilovce zpracoval tečované nahození před Němečkem Jakub Lichtag, který se dostal za Cuba a doklepl puk k tyči. Rezerva Pardubic po srovnání výrazně ožila a Zubry pro druhou třetinu prakticky vymazala ze hry. Dynamo mělo sérii několika velkých šancí a nakonec šlo zaslouženě do vedení v polovině utkání. Tadeáš Kalužík vyslal z pravého kruhu nikterak prudkou střelu, která prošla Němečkovi pod lapačkou. Přerovu se ve druhém dějství v podstatě nepodařilo Vondraše ohrozit, ve 37. minutě navíc inkasoval potřetí. Mikyskovu ránu z pravého kruhu vyrazil Němeček pouze do míst, kde hostující obrana neuhlídala dorážejícího Daniela Rákose.

Za stavu 1:3 na počátku třetí třetiny Hanáci neproměnili přesilovku, Ministr zase neuspěl v samostatném úniku. Bez potrestání zůstalo také Lichtagovo vyloučení, které posléze „dorovnal“ podrážením Pechanec. Ten obdržel další dvě minuty navíc za nesportovní chování a akcie Přerova v 51. minutě začaly klesat. Dlouhé oslabení však v další využití Dynamo neproměnilo, Zubrům tak zbývaly poslední možnosti na zvrácení porážky. Pardubice však byly v tomto duelu před brankou důraznější a žádné drama už nepovolily. Přerovskou porážku 1:4 pečetil do odkryté klece Jakub Lichtag.

Ohlasy trenérů

Michal Mikeska (HC ZUBR Přerov): Zápas jsme vůbec nezvládli. Přesto, že jsme se ujali vedení, jsme od první třetiny nechytili tempo utkání. Nebyly tam emoce, nevyhrávali jsme osobní souboje a všude jsme byli o krok později. Nedostali jsme se do toho ani během druhé třetiny, spíš jsme upadali hlouběji a hlouběji. Výsledek pro nás není příznivý, ale bohužel je vypovídající. Domácí zaslouženě vyhráli.