ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Pardubice "B" - Přerov (sobota 17:00)  |  JUNIOŘI: Přerov - Litvínov 4:3 (SN)  |  DOROST: Jihlava - Přerov 5:1

Zubři proti Slavii dvakrát dotáhli ztrátu, druhý zápas po sobě prohráli v prodloužení

Zubři proti Slavii dvakrát dotáhli ztrátu, druhý zápas po sobě prohráli v prodloužení
P ř e r o v – Hokejisté Přerova v 15. kole Maxa ligy podlehli doma pražské Slavii 2:3 po prodloužení. Zubři dvakrát prohrávali po gólech Martina Šťovíčka a Maxima Havrdy, vyrovnat se podařilo Joshuovi Máchovi ve 12. minutě a Tomáši Jáchymovi o čtyřicet minut později. Sešívaným pak vystřelil druhý bod Lukáš Strnad, který v předposlední minutě prodloužení využil přesilovku. Hanáci stejně jako v sobotu proti Jihlavě prohráli, bodovali ale potřetí v řadě. Slavia v Přerově zvítězila poprvé od února 2020.
15.kolo, středa 23.10.2024
HC ZUBR Přerov - HC Slavia Praha
HC ZUBR Přerov - HC Slavia Praha
2:3p
(1:2, 0:0, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Mácha (Chludil, Jáchym), 52. Jáchym (Krisl, Číp) – 10. Šťovíček (Kočí, Strnad), 17. Havrda (Gaspar, Stejskal), 64. Strnad (Přikryl). Rozhodčí: Gebauer, Vrba – Hanzlík, Vašíček. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 902. Střely na branku: 31:37. Zblokované střely: 9:8. Vhazování: 32:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.
Němeček – Krisl, Černý, Hryciow, Pohl, Němec, Pěnčík, Hanák – Mácha, Jáchym, Číp – Hradil, Pechanec, Březina – Zabusovs, Pšurný, Ministr – Chludil, Nemec, Vaňo
Hölsa – Kočí, Gaspar, Holý, Hrdinka, Stejskal, Beran – Strnad, Přikryl, Šťovíček – Novák, Knotek, Beran – Slavík, Polák, Havrda – Průžek, Slavíček, Zvagulis

Komentář k zápasu

Začátek zápasu toho mnoho nenabídl až do momentu, kdy v osmé minutě Březina nastřelil tyč. Přestože se v útoku jevil o něco aktivnější domácí tým, do vedení šla o chvíli později Slavia. Kočí nahodil puk do skrumáže, kde se snažil dorážet Martin Šťovíček, nakonec si ho ale po sérii smolných odrazů dopravili do branky sami Zubři. Ti však vzápětí srovnali. Po Jáchymově akci střílel Chludil do bloku, a poté se kotouče bleskovým zakončením chopil Joshua Mácha, jenž překonal Hölsu. Pražané si neporadili s přesilovkou, do konce třetiny si nicméně vzali vedení zpět, když si na střelu sjel Maxim Havrda. Před přízemním pokusem Němeček nestihl sklapnout betony včas.

Ve druhé části pokračoval velmi svižný hokej plný osobních soubojů a přetlačovaných o puk. Náročnost duelu ilustroval počet branek, který právě druhé dějství přineslo – nula, přestože zejména domácí od nich nebyli v několika situacích daleko. Hölsä si dokázal pohlídat levým betonem nájezdy ze strany Zabusovse nebo Pechance, na konci přerovské přesilovky zase k radosti Zubrů nestačil ani tlak.

Velmi bojovná podívaná tak postoupila do třetí třetiny dál za stavu 1:2. Fanouškům ofenzívního hokeje zbyly oči pro pláč, protože ani v ní se herní projev obou mužstev příliš nezměnil. Pražané odváděli velmi kvalitní práci v defenzívě, čímž Hölsu nevystavovali riziku, a žádné větší trable nemusel řešit ani Němeček. Přerov se ale v 52. minutě dočkal a podruhé srovnal. Mácha zavezl kotouč do pásma po pravém mantinelu, odkud následně vybruslil Číp a vyhlédl si najíždějícího Krisla. Ten letící žabku trefil přesně směrem na brankoviště, kde byl volný Tomáš Jáchym dokončující pohlednou akci na jeden dotek do odkryté branky.

V šedesáté minutě byl velmi přísně vyloučen Zabusovs, Slavia si tak do prodloužení přenesla více než minutu v přesilovce. Zubři ji ubránili, namísto vlastní početní převahy po sekyře na Jáchyma ale opět hráli oslabení. V něm už přesně zamířil Lukáš Strnad, jenž střílel do horní části domácí branky.

Ohlasy trenérů

Michal Mikeska (HC ZUBR Přerov): Zkomplikovali jsme si to první třetinou. Vypadalo to v ní, jako kdyby to byl spíš první přátelák. Od druhé třetiny jsme hráli dobře, bylo to fajn. Získali jsme bod, samozřejmě jsme chtěli tři, při průběhu bychom brali dva. Bohužel nedopadl ani ten druhý.

Aleš Totter (HC Slavia Praha): Přelévalo se to. V některých činnostech jsme byli lepší, ale neuskočili jsme na 3:1. Pak jsme v některých činnostech byli nezodpovědní, remíza po 60 minutách byla asi zasloužená. Soupeř byl v závěru nedisciplinovaný, byl tam jasný faul. Dostali jsme přesilovku, kterou jsme v základní hrací době nevyužili. V prodloužení jsme chvilku riskli převahu pět na tři, potom domácí hráli v pěti a další přesilovku už jsme dokázali využít. Jsme rádi za dva body.