ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Pardubice "B" - Přerov (sobota 17:00)  |  JUNIOŘI: Přerov - Litvínov 4:3 (SN)  |  DOROST: Jihlava - Přerov 5:1

Zubři doplňují kádr: do Přerova přicházejí obránce Pohl a útočník Vaňo. Zatím na měsíc

Zubři doplňují kádr: do Přerova přicházejí obránce Pohl a útočník Vaňo. Zatím na měsíc
P ř e r o v – Přerovští hokejisté se momentálně musejí potýkat s početnou marodkou, pro pondělní zápas proti Jihlavě nemohli počítat se sedmi hráči. Do týmu trenérů Mikesky a Dočkala proto přicházejí dvě nové tváře. Ze Zlína Zubři získali obránce Jana Pohla, ze Vsetína zase útočníka Romana Vaňa. Oba budou na Hané působit minimálně měsíc. Poté bude záležet na dohodě mezi kluby.

Třiatřicetiletý Pohl patří mezi zkušené prvoligové beky. Ve druhé nejvyšší soutěži odehrál přes 400 zápasů, ve kterých vstřelil 62 gólů a přidal 186 asistencí. Kolínský rodák oblékal dres Třebíče, Ústí nad Labem, Slavie, Jihlavy, Sokolova a dalších klubů. V roce 2022 získal Cenu Ondřeje Buchtely pro nejlepšího obránce ligy, za Sokolov si předtím připsal 37 bodů ve 48 duelech. Před touto sezonou posílil zlínské Berany, za něž naskočil do jedenácti utkání s bilancí jedné asistence.

Dvaadvacetiletý Slovák Vaňo loni posílil Vsetín, s nímž vyhrál první ligu. Za Valachy nastoupil do 31 zápasů, třikrát v nich skóroval a pět gólů připravil. O úroveň níž pomáhal Valašskému Meziříčí, u Bobrů také začal aktuální ročník. Celkem v jejich barvách zaznamenal 26 utkání, devět branek a třináct asistencí. Na svém kontě má vedle toho třináct startů ve slovenské extralize za mateřskou Duklu Trenčín.

„Máme početnou marodku a k tomu náročný program, budeme hrát i během reprezentační přestávky. Proto jsme intenzivně jednali o doplnění kádru a jsme rádi, že se nám kluky podařilo přivést. Neměli takové herní vytížení a u nás ho mít budou, takže je to přínosné pro obě strany. Věřím, že nám pomohou jak zacelit místa v sestavě, tak herně, abychom byli úspěšní,“ říká sportovní manažer Zubrů Pavel Hanák.