ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Pardubice "B" - Přerov (sobota 17:00)  |  JUNIOŘI: Přerov - Litvínov 4:3 (SN)  |  DOROST: Jihlava - Přerov 5:1

Zubři si po pětigólovém obratu ve druhé části poradili s Třebíčí a odskočili jí v tabulce

Zubři si po pětigólovém obratu ve druhé části poradili s Třebíčí a odskočili jí v tabulce
P ř e r o v – Hokejisté Přerova otočili zápas 13. kola Maxa ligy proti Třebíči a zvítězili 5:2. Zubrům doma vyšla prostřední třetina. Během ní nejprve odpověděli na úvodní gól Tomáše Svobody a poté si vypracovali rozhodující náskok. O vyrovnání se postaral Patriks Zabusovs, v rozmezí 36. a 40. minuty pak skórovali dvakrát Daniel Ministr a jednou Michal Hryciow a Joshua Mácha. Hostující Tomáš Vandas už pouze upravil stav do konečné podoby. V tabulce má nyní osmý Přerov o čtyři body více než dvanáctá Třebíč.
13.kolo, sobota 19.10.2024
HC ZUBR Přerov - SK Horácká Slavia Třebíč
HC ZUBR Přerov - SK Horácká Slavia Třebíč
5:2
(0:1, 5:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 23. Zabusovs (Ministr), 36. Ministr (Jáchym), 37. Hryciow (Zabusovs, Jáchym), 38. Mácha (Krisl, Černý), 40. Ministr (Pšurný, Zabusovs) – 17. Svoboda (Malý, Mareš), 40. Vandas (Bořuta, Michálek). Rozhodčí: Grygera, Šudoma – Bezděk, Kráľ. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 894. Střely na branku: 24:26. Zblokované střely: 9:12. Vhazování: 35:33. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2.
Mokry – Krisl, Černý, Hryciow, Hanák, Němec, Pěnčík, Cubo – Mácha, Jáchym, Číp – Indrák, Nemec, Březina – Zabusovs, Pšurný, Ministr – Hradil, Chludil, Hotěk
Mičán (41. J. Brož) – Vodička, Štebih, Vandas, Bořuta, Furch, Mareš, Kroupa – V. Brož, Michálek, Vodný – Psota, Bittner, Dočekal – Svoboda, Malý, Ferda – Ekrt, Lichanec, Michalčuk – Kuba

Komentář k zápasu

Zubři nastoupili odhodlaně a začátek zápasu ovládli četnými pokusy, kdy nebezpečně ostřelovali Mičánovu branku. Pak ale častými nepřesnostmi v rozehrávce dostali do tempa i soupeře, který nakonec v 17. minutě otevřel skóre. Marešovo nahození tečoval Tomáš Svoboda sice mimo branku, nicméně přímo na tělo Malému. Od něj puk propadl zpět do brankoviště, a tak mohl Svoboda ve skrumáži dorážet.

Přes sirénu se rozložilo Hoťkovo vyloučení, které Třebíč nakonec nepotrestala, a zkraje druhé třetiny o vedení přišla. Rychlý protiútok Zubrů řídil Ministr, jenž na pravé straně předložil puk Patriksi Zabusovsovi, a ten se ranou z první se štěstím prosadil proti přesouvajícímu se Mičánovi. Přerov po vyrovnávacím gólu ožil a mohl se po sérii šancí dostat do vedení, na to si však musel ještě počkat.

Po vyloučení Štebiha v 36. minutě se totiž Mičánovou brankou prohnal málo vídaný uragán. Zubrům na využitou přesilovku stačilo 11 sekund: Jáchym perfektně našel Daniela Ministra a ten ladně trefil odkrytou šibenici. Čas 35:32. O tři čtvrtě minuty později už to bylo 3:1 pro Přerov. Mičán vyrazil Zabusovsovu ránu vysoko do vzduchu, odkud puk spadl před Michala Hryciowa. Domácí obránce ranou bez přípravy propálil vše, co mu stálo v cestě.

V čase 37:56 přidali Zubři čtvrtou branku, zblízka se z dorážky prosadil důrazný Joshua Mácha. Zanedlouho se diváci na přerovském stadionu radovali popáté, zadovku Daniela Ministra smolně tečoval za záda vlastního brankáře třebíčský bek Štebih. Horáci ještě před druhou přestávkou dokázali korigovat, po průniku z pozice obránce prostřelil Mokreho Tomáš Vandas.

Třetí třetina nabídla vyrovnaný hokej plný osobních soubojů o kotouč, těžiště hry ve středním pásmu a minimum práce pro brankáře. Zubři si hlídali třígólový náskok. Tlak Třebíče už nepřipustili a kontrolovaně si dokráčeli pro vítězství.

Ohlasy trenérů

Michal Mikeska (HC ZUBR Přerov): Prvních deset minut bylo skvělých. Druhých deset minut jsme naopak začali vymýšlet něco jiného, než bychom měli. Ve druhé třetině jsme pak předvedli jízdu. Byla nádherná, víc takových. Třetí třetinu jsme skvěle ubojovali.

David Dolníček (SK Horácká Slavia Třebíč): Odehráli jsme slušnou první třetinu. Ustáli jsme úvodní tlak domácích a dostali jsme se do vedení. Ve druhé třetině jsme udělali individuální chybu, kterou soupeř potrestal a srovnal. Pak do zápasu nesmyslně vstoupil rozhodčí. Domácím daroval přesilovku, ti v ní sehráli pěkný signál a dostali se do vedení. Momentálně nejsme v optimální pohodě. Inkasovali jsme další slepené góly, včetně vlastního. V závěru druhé třetiny jsme sice snížili, ve třetí třetině už jsme ale utkání nedokázali zdramatizovat kontaktní brankou. Soupeř si to pohlídal.