ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Litoměřice - Přerov 3:0  |  JUNIOŘI: Přerov - Mountfield HK (pátek 16:45)  |  DOROST: Vítkovice - Přerov (pátek 13:30)

Zubrům chybělo sedm hráčů, v Litoměřicích nakonec vyšli gólově i bodově naprázdno

Zubrům chybělo sedm hráčů, v Litoměřicích nakonec vyšli gólově i bodově naprázdno
L i t o m ě ř i c e – Hokejisté Přerova v desátém kole Maxa ligy prohráli na ledě Litoměřic 0:3 a ani z druhého zápasu v tomto týdnu body neberou. Zubři, kterým scházelo celkem sedm hráčů, inkasovali všechny tři góly v první polovině utkání. Těsně před koncem úvodní třetiny kapitulovala jejich defenzíva při vlastní přesilovce, dvakrát poté v rozmezí 24. a 30. minuty. Sami se proti Stadionu prosadit nedokázali.
10.kolo, středa 9.10.2024
HC Stadion Litoměřice - HC ZUBR Přerov
HC Stadion Litoměřice - HC ZUBR Přerov
3:0
(1:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Eberle (Costa, Jebavý), 24. Vildumetz (Bernovský, Kuťák), 30. Chlubna (Peterek, Jebavý). Rozhodčí: Hucl, Kosnar – Beneš, Teršíp. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 703. Střely na branku: 38:28. Zblokované střely: 12:14. Vhazování: 29:29. Průběh utkání: 3:0.
Michajlov – Štibingr, Žovinec, Pavlák, Klikorka, Tomov, Jebavý, Brůna – Bernovský, Kuťák, Vildumetz – Costa, Eberle, Kordule – Pospíšil, Peterek, Chlubna – Sihvonen, Pajer, Plos
Němeček – Krisl, Černý, Hryciow, Hanák, Němec, Pěnčík, Cubo – Zabusovs, Jáchym, Březina – Kratochvil, Pechanec, Hotěk – Mácha, Nemec, Chludil – Buršík, Pšurný, Ozollapa

Komentář k zápasu

Zápas kvůli špatné dopravní situaci Zubrů na cestě do Litoměřic a jejich pozdnímu příjezdu začal o čtvrt hodiny později. V patnácté minutě mířil na vzdálenější tyč Zabusovs, který se posunul do prvního útoku, domácí brankář Michajlov si však poradil. Hanákům se do úvodní sirény nepodařilo otevřít skóre ani z přesilovek. Při vyloučení litoměřického Sihvonena naopak sami inkasovali. Costa zadovkou posunul puk na Jana Eberleho, jenž z pravého kruhu prostřelil klečícího Němečka.

Po čtyřech minutách druhého dějství ztrácel Přerov dva góly. Z pravého křídla si najel před branku Tomáš Vildumetz a našel volné místo mezi betony hostujícího brankáře. Třetí a poslední trefu v zápase přidal Stadion v čase 29:27. O kotouč se nejprve bojovalo mezi kruhy, vzápětí se odrazil k pravé tyči, odkud ho pohotově poslal do sítě Tomáš Chlubna. Stejný hráč následně neuspěl po nahození Štibingra, na druhé straně Michajlov nadvakrát zasáhl proti Máchovi.

Zkraje třetí třetiny tečoval Hanákovo nahození Pechanec, Michajlov puk letící do horní části branky vytěsnil mimo. Čisté konto uhájil také při pokusu Kratochvila nebo Pechancově úniku, ve 48. minutě mu pomohla tyč. Tu trefil i domácí Pavlák, ránu Peterka zase zastavil Němeček a Vildumetz při početní výhodě pálil vedle přerovské brány.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): S Přerovem jsou to vždy hrozně těžké zápasy. Hrají hodně fyzický hokej, mají silné hráče, těžko se dostává do předbrankového prostoru. V první třetině se nám to nedařilo, naštěstí jsme dali na konci třetiny gól v oslabení. Ve druhé třetině už jsme se dostali k dorážkám, ke druhým pukům. Bylo důležité, že jsme dali dva takové odpracované góly. Za stavu 3:0 už jsme byli v třetí třetině zbytečně pasivní, ale důležité tři body.

Michal Mikeska (HC ZUBR Přerov): Prvních dvacet minut jsme odevzdali, ve druhé třetině jsme odevzdali deset minut. Za stavu 0:3 jsme začali hrát, třetí třetina byla fajn, ale nepodařilo se nám vstřelit branku. Pokusíme se na ni v dalším zápase navázat.