ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Přerov - Vsetín 2:4  |  JUNIOŘI: Mladá Boleslav - Přerov (ODLOŽENO)  |  DOROST: Přerov - Třinec 6:5 (SN)

Další nelehký úkol před Zubry. V 10. kole budou bojovat na ledě čtvrtých Litoměřic

Další nelehký úkol před Zubry. V 10. kole budou bojovat na ledě čtvrtých Litoměřic
P ř e r o v – Pondělí, středa, sobota. Právě do rytmu tří zápasů během jednoho týdne se konečně dostanou přerovští hokejisté. V říjnu, který je nabitý hned jedenácti ligovými koly, si zatím dokázali připsat ze tří zápasů pět bodů, naposledy ale vyšli naprázdno na vlastním ledě s velmi silným Vsetínem. Souboj s Valachy musejí svěřenci Michala Mikesky a Petra Dočkala hodit rychle za hlavu, ve středečních 17:30 totiž rozehrají další duel s mužstvem, které umí prokázat své kvality. Cestu budou razit na led litoměřického Stadionu, kterému v tabulce patří čtvrtá příčka.
HC Stadion Litoměřice - HC ZUBR Přerov
HC Stadion Litoměřice - HC ZUBR Přerov
středa 9.10.2024, 17:30
Kalich Arena

Některé týmy, se kterými Přerov nedávno zkřížil hole, v minulé sezoně nakonec vyhořely a vysoké ambice nenaplnily. Jiné byly zase příjemným překvapením. Mezi takové se řadí právě Litoměřice, od kterých se před sezonou příliš nečekalo, i tak si ale pošesté za sebou zajistily play-off, a to rovnou ze čtvrtého místa. V něm přetlačily Třebíč 3:2 na zápasy a chyběl jim jeden zápas k tomu, aby historické semifinále povýšily na finále. Soupeře ze Zlína už měly na lopatě, ten ale nakonec sérii otočil a rozhodl v sedmém zápase.

Nejmladší kádr ligy opět v popředí

Litoměřice jsou od dob někdejšího projektu Dukla tradičně jedním z nejmladších celků v první lize a jinak tomu není ani letos. Průměrnému hráči v kádru nového hlavního kouče Jaroslava Nedvěda a staronového asistenta Daniela Tvrzníka je pouze 23,2 let. Pro srovnání: průměrný hráč Přerova je o dva roky starší a průměrnému hokejistovi Poruby, která má naopak kádr nejzkušenější, je o pět let víc. To však Stadionu v žádném případě nebrání pohybovat se v horních patrech tabulky. S patnácti body mu patří průběžná čtvrtá pozice, přičemž za sebou má i venkovní skalp Vsetína, kde vyhrál v sobotu 4:1. V pondělí však ztratil v Třebíči (1:2).

Řekl před zápasem: Michal Mikeska, hlavní trenér

„Konečně to bude mít trochu rytmus a kluci budou víc hrát než trénovat. Myslím si, že je to fajn. Cesta na zápas sice bude delší, ale to se nedá nic dělat. Litoměřice hrají dobře, zrovna o víkendu porazily docela přesvědčivě Vsetín. Bude to rychlý hokej, podobný právě Vsetínu. Do zápasu půjdeme jako do každého jiného, minimálně budeme chtít bodovat.“

Po úspěšné sezoně se na severu Čech událo hned několik změn, přičemž nejvýraznější je odchod Přemysla Svobody, s 45 body nejproduktivnějšího hráče týmu. O to větší tíha tak leží na bedrech opor Riku Sihvonena, Filipa Kuťáka (oba 3+3) a Pavla Korduleho (2+3), které do útoku přišli posílit Tomáš Vildumetz (2+3) a Šimon Jelínek. Poslední jmenovaný ale v přípravě utrpěl ošklivé zranění a do ligového dění zatím nezasáhl. Nejvýraznější avizovanou posilou Litoměřic se stal Jan Eberle. Jeden z hrstky litoměřických třicátníků se v extralize nikdy neřadil k nejproduktivnějším forvardům, o patro níže by nicméně s ohledem na absenci Jelínka tuto roli zastupovat měl. S bilancí 1+1 zůstává zatím za očekáváním.

4. místo
umístění v tabulce
10. místo
8 – 4 – 1 – 1 – 3 (23:18) 15
statistiky základní části
7 – 3 – 1 – 0 – 3 (22:18) 11
Třebíč - Litoměřice 2:1
poslední zápas
Přerov - Vsetín 2:4
Riku Sihvonen
Filip Kuťák oba 6 (3+3)
nejproduktivnější hráč
Robert Černý 9 (0+9)
Riku Sihvonen
Filip Kuťák
Kale Costa (všichni 3 góly)
nejlepší střelec
Daniel Ministr (8 gólů)
Riku Sihvonen
Filip Kuťák
Tomáš Vildumetz
Pavel Kordule
Karel Klikorka (všichni 3 asistence)
nejlepší nahrávač
Robert Černý (9 asistencí)
Karel Klikorka 4 (1+3)
nejproduktivnější obránce
Robert Černý 9 (0+9)
Kale Costa (10 TM)
nejtrestanější hráč
Ondřej Cubo (14 TM)
Martin Michajlov (93,85 %)
Lukáš Pařík (93,75 %)
Tomáš Volevecký (91,8 %)
úspěšnost brankářů
Vojtěch Mokry (91,53 %)
Josef Němeček (88 %)
24 / 7 / 29,17 %
přesilovky
počet / góly / úspěšnost
22 / 5 / 22,73 %
32 / 1 / 96,88 %
oslabení
počet / góly / úspěšnost
25 / 7 / 72 %