ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Přerov - Vsetín 2:4  |  JUNIOŘI: Mladá Boleslav - Přerov (ODLOŽENO)  |  DOROST: Přerov - Třinec 6:5 (SN)

Pšurného 100. gól za Přerov k bodům nevedl, Zubři proti Vsetínu dotahovali marně

Pšurného 100. gól za Přerov k bodům nevedl, Zubři proti Vsetínu dotahovali marně
P ř e r o v – Hokejisté Přerova v devátém kole Maxa ligy nestačili doma na Vsetín 2:4. Zubři byli po většinu zápasu horším týmem a po první třetině ztráceli dva góly. Ve druhém dějství se jim sice podařilo snížit díky trefě Matouše Kratochvila, namísto vyrovnání ale během poslední třetiny znovu dvakrát inkasovali. V závěru se jim skóre podařilo už jen zkorigovat. Výsledek upravil do konečné podoby v přesilovce šest na čtyři Roman Pšurný, jenž tak zkompletoval stovku branek v přerovském dresu.
9.kolo, pondělí 7.10.2024
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
2:4
(0:2, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 33. Kratochvil (Krisl, Jáchym), 55. Pšurný (Jáchym, Černý) – 9. Prokeš (Stříteský, Zahradníček), 14. Smetana (Jandus, Prokeš), 42. Brož (Staněk), 46. Hořanský (Bláha, Matějček). Rozhodčí: Horák, Šudoma – Komínek, Kráľ. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1407. Střely na branku: 20:34. Zblokované střely: 5:4. Vhazování: 44:28. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4.
Mokry – Krisl, Černý, Ševčík, Cubo, Němec, Pěnčík, Hanák – Kratochvil, Jáchym, Číp – Mácha, Pechanec, Březina – Zabusovs, Nemec, Ministr – Chludil, Pšurný, Hotěk
Lipiänen – Stříteský, Zahradníček, Teper, Staněk, Jenáček, Smetana, Srdínko – Rob, Klhůfek, Jonák – Hrňa, Prokeš, Jandus – Brož, Dědek, Šmerha – Hořanský, Matějček, Bláha

Komentář k zápasu

První třetina byla jednoznačně v režii Vsetína. Ten Zubry do útoku pouštěl pouze příležitostně, zatímco sám Mokreho vytrvale a aktivně ostřeloval. Ovoce mohl sklízet už v páté minutě v přesilovce, tomu ale obětavým zákrokem zabránil Jáchym, a tak se radoval „až“ o tři minuty později. Jedna z mnoha střel se odrazila na pravý kruh k Radku Prokešovi, který pohotově zavěsil pod horní tyč. Hosté v ničem nepolevovali, zatímco Přerov nestíhal a ve 14. minutě prohrával už o dvě branky. Několikanásobné clony před brankou využil na modré nahozením Ondřej Smetana. Mokreho protějšek Lipiäinen měl v prvním dějství práce výrazně méně.

Obraz hry se do poloviny zápasu příliš neměnil. Přerov na uzamčená vrata vsetínské obrany pouze občas zaklepal, zatímco se sám v té vlastní musel hodně otáčet. Ubránil oslabení, přesilovkou si zase sám nepomohl, ve 33. minutě však vybojoval kontaktní branku. Faulovaný Jáchym zadovkou vyslal Krisla k brance a kapitán Zubrů z pravé strany našel Matouše Kratochvila. Ten se štěstím překonal Lipiäinenův beton. Hanáci po gólu ožili a vypěstovali si několik dobrých pozic, na srovnání jim to ale nestačilo. Sami museli v závěru třetiny ještě odolávat přesilovkovému tlaku Vsetína.

Zubři vstoupili do třetí třetiny aktivně a s cílem co nejrychleji srovnat, o tuto možnost se ale brzy připravili dvojicí hrubek ve vlastním pásmu. Nejprve Cuba obral o kotouč Jaroslav Brož, který se prosadil v úniku, poté si domácí obrana nepohlídala po zadovce Bláhy v mezikruží osamoceného Adama Hořanského. Zbytečně inkasované branky mohly Přerov velmi mrzet, protože v 55. minutě dokázal snížit při risku šest na čtyři. U odkryté tyčky skóroval Roman Pšurný a zaznamenal 100. trefu za Přerov. Domácí se v závěru snažili do poslední sekundy s výsledkem ještě něco udělat, Vsetín si však z Hané po zásluze odvezl všechny body.

Ohlasy trenérů

Michal Mikeska (HC ZUBR Přerov): V první třetině jsme měli strašně moc respektu. Nevím, z čeho, ale byl tam. Soupeř si samozřejmě respekt zaslouží, ale zdravý, ne takový. Úvodní třetinu jsme prohučeli. Druhá část byla lepší, i když tam bylo pár faulů z naší strany, které nebyly potrestané. Dostali jsme se na dostřel, 1:2 bylo fajn. Zlomil nás naprosto zbytečný gól na 1:3, hned vzápětí Vsetín přidal čtvrtou branku a bylo v podstatě po zápase. Zkusili jsme pak udělat nějakou show pro lidi a vyšlo to na 2:4. Doufali jsme, že tam dotlačíme ještě jeden gól, ale bohužel to nevyšlo. Kluci si aspoň vyzkoušeli dlouhou hru šest na pět.

Jiří Weintritt (VHK ROBE Vsetín): Hráli jsme to, co jsme si řekli, že hrát budeme. Měli jsme dobrý vstup do utkání, první třetina byla v naší režii a dali jsme dva góly. Ve druhé třetině se nám to trošku zadrhlo přes oslabení, ale zase jsme měli dobrý vstup do třetí části a vstřelili jsme další dva góly. V závěru už to byly šachy, nicméně musím celý tým pochválit za velmi dobrý výkon.