ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Frýdek-Místek - Přerov 2:3 (SN)  |  JUNIOŘI: Mladá Boleslav - Přerov (ODLOŽENO)  |  DOROST: Přerov - Třinec 6:5 (SN)

Bitva na moravském poli, díl druhý. Zubři doma v pondělí vyzvou mistrovský Vsetín

Bitva na moravském poli, díl druhý. Zubři doma v pondělí vyzvou mistrovský Vsetín
P ř e r o v – Série tří říjnových zápasů v rámci bitvy na „moravském poli“ pokračuje! Po Porubě přijede do Přerova další velký favorit Maxa ligy – úřadující mistr Vsetín. S Valachy se Zubři v minulé sezoně utkali celkem osmkrát: čtyřikrát v základní části a čtyřikrát ve čtvrtfinále play-off. Nyní bude chtít mužstvo trenérů Michala Mikesky a Petra Dočkala navázat na předchozí dvě vítězství, kromě toho nad Porubou ještě nad Frýdkem-Místkem po nájezdech. Neváhejte a dorazte Zubry podpořit v atraktivním souboji s tradičním soupeřem. Moravský duel startuje na přerovském stadionu v pondělních 17:30.
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
pondělí 7.10.2024, 17:30
ZS Přerov

Vsetín v dubnu oplatil Zlínu finálovou porážku z předešlého roku. Jako šampion první ligy poté v baráži o extraligu narazil na Kladno, nad kterým však ani jednou nevyhrál. Vysoké ambice mají Valaši i tentokrát. Potvrzují to příchody jmen, jako jsou brankář Jan Lukáš, obránci Matěj Stříteský s Janem Zahradníčkem nebo útočníci Radek Prokeš a Tomáš Šmerha. Například čtyřiatřicetiletý vsetínský odchovanec Stříteský ještě v minulém ročníku nastupoval v extralize za Karlovy Vary. Předtím v nejvyšší soutěži vedle mateřského klubu působil také v Litvínově, Mladé Boleslavi, Jihlavě, Liberci a Plzni. Dohromady odehrál přes 750 extraligových zápasů. Po návratu na Vsetín v sedmi utkáních Maxa ligy zaznamenal čtyři góly a dvě asistence.

Řekl před zápasem: Pavel Hanák, sportovní manažer

„Čekáme extrémně těžký zápas. Vsetín je jeden z největších adeptů na baráž, před sezonou ještě posílil. Mají čtyři kompaktní lajny, hrají výborně, v jednotlivých formacích prakticky nemají slabinu. Pevně věřím, že naši fanoušci nás přijdou podpořit a pomohou vytvořit velmi dobrou kulisu. Určitě přijedou i fanoušci ze Vsetína, takže divácky to bude velmi atraktivní utkání. Musíme hrát minimálně tak jako s Porubou, abychom mohli pomýšlet na body. Věřím, že je urveme.“

Na Lapači navíc pokračuje většina úspěšného týmu z minulé sezony. Nechybí zadáci Jakub Teper, Robin Staněk a Ondřej Smetana ani útočníci Erik Hrňa, Vít Jonák, Pavel Klhůfek a Luboš Rob. Devětadvacetiletý Rob byl naposledy s 54 body druhým nejproduktivnějším hráčem prvoligové základní části. Ve vyřazovací fázi pak Vsetínu pomohl do baráže osmnácti body ve čtrnácti zápasech. Jeho přínos pro týmovou produktivitu si Valaši velmi dobře uvědomují. V září s ním proto podepsali smlouvu na další čtyři roky – do konce sezony 2027/28. Současné vsetínské bodování zatím Rob vede se třemi brankami a sedmi asistencemi.

Svěřenci trenérů Jiřího Weintritta a Luboše Roba staršího vstoupili do probíhajícího ročníku Maxa ligy třemi výhrami v řadě. Pokaždé rozdílem jediného gólu zdolali rezervu Pardubic (4:3), Porubu a Kolín (v obou případech 3:2). Z posledních čtyř zápasů nicméně třikrát prohráli. Po nájezdech podlehli Třebíči (3:4), pak porazili Prostějov (5:3) a následně v prodloužení nestačili na úhlavního rivala ze Zlína (3:4). V sobotu zelenožlutí poprvé v sezoně nezískali ani bod, v domácím prostředí se překvapivě museli sklonit před Litoměřicemi (1:4).

6. místo
umístění v tabulce
4. místo
6 – 3 – 1 – 0 – 2 (20:14) 11
statistiky základní části
7 – 4 – 0 – 2 – 1 (22:22) 14
Frýdek-Místek - Přerov 2:3sn
poslední zápas
Vsetín - Litoměřice 1:4
Daniel Ministr 8 (8+0)
nejproduktivnější hráč
Luboš Rob 10 (3+7)
Daniel Ministr (8 gólů)
nejlepší střelec
Matěj Stříteský (4 góly)
Robert Černý (8 asistencí)
nejlepší nahrávač
Luboš Rob (7 asistencí)
Robert Černý 8 (0+8)
nejproduktivnější obránce
Matěj Stříteský 6 (4+2)
Ondřej Cubo (14 TM)
nejtrestanější hráč
Tomáš Šmerha (31 TM)
Vojtěch Mokry (92,31 %)
Josef Němeček (88 %)
úspěšnost brankářů
Santeri Lipiäinen (88,89 %)
Jan Lukáš (88,57 %)
19 / 4 / 21,05 %
přesilovky
počet / góly / úspěšnost
20 / 3 / 15 %
22 / 7 / 68,18 %
oslabení
počet / góly / úspěšnost
26 / 6 / 76,92 %