ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Frýdek-Místek - Přerov 2:3 (SN)  |  JUNIOŘI: Mladá Boleslav - Přerov (ODLOŽENO)  |  DOROST: Přerov - Třinec 6:5 (SN)

Zubři vezou z Polárky dva body, duel tabulkových sousedů rozhodovaly nájezdy

Zubři vezou z Polárky dva body, duel tabulkových sousedů rozhodovaly nájezdy
F r ý d e k - M í s t e k – Hokejisté Přerova v osmém kole Maxa ligy zdolali Frýdek-Místek na jeho ledě 3:2 po samostatných nájezdech a podruhé v řadě zvítězili. Zubři v zápase osmého týmu tabulky se sedmým vedli po gólech Matouše Kratochvila a Daniela Indráka. Zanedlouho snížil z přesilovky Adam Cedzo a v závěru vyrovnal David Ostřížek. Během nájezdů se Hanáci trefili dvakrát, zatímco ex-frýdecký Vojtěch Morky ani jednou neinkasoval. Vítěznou branku si ve třetí nájezdové sérii připsal Patriks Zabusovs.
8.kolo, sobota 5.10.2024
HC Frýdek-Místek - HC ZUBR Přerov
HC Frýdek-Místek - HC ZUBR Přerov
2:3sn
(0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 37. Cedzo (Havránek), 55. Ostřížek (Marosz, Hrbas) – 14. Kratochvil (Hryciow), 36. Indrák (Pechanec, Číp), rozhodující nájezd Zabusovs. Rozhodčí: Grygera, Skopal – Bezděk, Frais. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1024. Střely na branku: 38:29. Zblokované střely: 13:5. Vhazování: 40:41. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3
Švančara – Haman, Havránek, Mrtka, Zbořil, Výtisk, Hrbas, Andrle, Pacalaj – Svačina, Macháček, Ostřížek – Haas, Marosz, Cedzo – Ramik, Veselý, Kucsera – Matiaško, Šilar, Homola
Mokry – Krisl, Černý, Hryciow, Cubo, Němec, Pěnčík, Hanák – Mácha, Jáchym, Březina – Indrák, Pechanec, Číp – Zabusovs, Nemec, Ministr – Kratochvil, Pšurný, Hotěk

Komentář k zápasu

Přerovský brankář Mokry musel ve svém bývalém působišti brzy zasahovat proti Ostřížkově teči. Na druhé straně našel Ministr zadovkou od mantinelu Nemce, který však trefil jen domácího gólmana Švančaru. Šanci na otevření skóre měl i frýdecký Veselý, Mokry jeho pokus zblízka skvěle chytil do lapačky.

Jako první udeřili ve čtrnácté minutě Zubři. Po kolizi jejich odchovance v dresu rysů Zbořila s rozhodčím jel sám na bránu Matouš Kratochvil, položil si Švančaru a poslal puk do sítě. Vyrovnat se v přesilovce snažil Ramik, Mokry ale klečel na správném místě. V závěru první třetiny ještě vyrážečkou zastavil individuální průnik Havránka.

Zkraje druhé části neuspěl z mezikruží Kucsera. Velkou možnost poté zahodil další zkušený hráč Frýdku Svačina, jenž nedokázal zakončit do prázdné branky. Na konci 36. minuty se znovu radoval Přerov. Zabusovs vybojoval kotouč na Výtiskovi a po jeho pasu přesně vypálil bez přípravy Daniel Indrák. Slezané vzápětí snížili, vyloučení Cuba potrestal dorážející Adam Cedzo.

Těsné vedení Zubrům vydrželo do 55. minuty. V ní Marosz přihrál Davidu Ostřížkovi, který z pravého kruhu vystřelil do horní části přerovské branky. Hanáci mohli zanedlouho znovu odskočit, Ministr ale trestné střílení kličkou do bekhendu neproměnil. Utkání šlo za nerozhodného stavu do prodloužení, v němž si Švančara poradil se dvěma pokusy Černého. V samostatných nájezdech se jako první prosadil hostující Patriks Zabusovs, na kterého pak navázal Joshua Mácha. Naopak Mokry ze čtyř nájezdů gól nepustil. Proti Svačinovi mu pomohla tyč.

Ohlasy trenérů

Martin Hrnčár (HC Frýdek-Místek): Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř, hlavně, co se týče defenzívy. V obranném pásmu hrají velmi organizovaně a obětavě. Do útoku se dostávají jednoduše, všechno hrají na jednu přihrávku o mantinel, navíc jsou dobří bruslařsky. Ze začátku nám to dělalo problémy. Dostali jsme zbytečný první gól, náš hráč se srazí s rozhodčím, ale ten je součástí hry. Potom jsme inkasovali podruhé, každopádně jsem rád, že jsme se díky přesilovkám dostali zpátky do zápasu. Ve třetí třetině jsme převzali iniciativu a byli jsme aktivnější. Nájezdy už jsou o nasazených hráčích a brankářích, tentokrát je zvládl lépe soupeř. Jsme spokojení s bodem. Mohli jsme mít dva, v závěru z přesilovky dokonce tři, nicméně také jsme nemuseli mít ani jeden.

Michal Mikeska (HC ZUBR Přerov): Vyplnilo se, co jsme předpokládali. Byl to těžký zápas, domácí mají skvělý kádr a k tomu dobrou taktiku, kterou drží. Jsou velmi silní na puku, nepříjemní v útočném pásmu. Dlouho to vypadalo, že bychom si to mohli pohlídat. Bohužel jsme před koncem druhé třetiny zbytečně pustili soupeře do kontaktu. Pak už to byla bitva. Na můj vkus bylo hodně podivných vyloučení, takže se to trochu rozplizlo. Pro diváky to ale byl fajn zápas.