ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Přerov - Poruba 3:2  |  JUNIOŘI: Liberec - Přerov (ODLOŽENO)  |  DOROST: Přerov - Mountfield HK 1:4
PERMANENTKY ► Online prodej permanentních vstupenek na novou sezonu 2024/25

Zubry čeká třetí souboj na stadionu soupeře, cestu budou razit do Frýdku-Místku

Zubry čeká třetí souboj na stadionu soupeře, cestu budou razit do Frýdku-Místku
P ř e r o v – Na stolních kalendářích měsíc září vystřídal říjen, což znamená, že hokejová sezona už je v plném proudu. Zubři sice byli vlivem odsunů prozatím „ochuzeni“ o dva zápasy, nyní už jde ale jejich program podle plánu. Teď je v něm čeká duel na ledě nepříjemného soupeře z Frýdku-Místku, se kterým v posledních sezonách nezřídka zažili trápení. V hlavě ale mohou být povzbuzeni velmi svědomitým výkonem proti ambiciózní Porubě, kterou v týdnu obrali o všechny tři body. Pakliže na něj úspěšně navážou, mohou pomýšlet také na výhru v hale Polárce, kde utkání osmého kola začíná od sobotních 17 hodin.
HC Frýdek-Místek - HC ZUBR Přerov
HC Frýdek-Místek - HC ZUBR Přerov
sobota 5.10.2024, 17:00
Hala Polárka

Sobotní soupeř přerovských hokejistů se ve druhé nejvyšší soutěži pohybuje o sezonu méně. Postup vybojoval právě rok po Zubrech a v nováčkovské sezoně si ihned zahrál čtvrtfinále play-off proti Jihlavě. V následujících sedmi letech už ale na tuto metu nedosáhl, pouze dvakrát urval postup do předkola, ve kterém jej loni vyřadil Přerov. Naposledy rysi skončili v tabulce až třináctí.

Frýdek-Místek posílil a začal lépe než loni

Třineckou farmu však neradno podceňovat, na Hanáky v posledních letech umí. Přerovští fanoušci mají jistě v paměti úmorné zápasy s prohrami 0:1 z předminulé sezony, nebo čerstvější výsledky z té minulé, kdy Frýdek-Místek na Zubry vyzrál ze čtyř zápasů třikrát. K tomu všemu se letos červenobílí zdají být silnější než dřív. V polovině října to bude rok, co tým v roli nového hlavního kouče převzal Martin Hrnčár, jenž už si ho letos spolu s Jozefem Daněm mohl sestavit více podle vlastních představ.

Řekl před zápasem: Michal Mikeska, hlavní trenér

„Frýdek má velmi dobré dva útoky. Jsou tam sice vysloužilí, ale pořád extraligoví borci, kteří jsou strašně zkušení. Víme, že v útočném pásmu a celkově v útočné fázi jsou velmi nebezpeční. My zase víme, kde umíme být nebezpeční my. Pro některé kluky to bude speciální zápas, protože ve Frýdku předtím působili. Budeme se samozřejmě snažit přivézt domů tři body, protože to je duel dvou velmi vyrovnaných soupeřů. Šance vidím padesát na padesát. Budeme to chtít překlopit na svou stranu.“

Obranu, která nutně potřebovala vyztužit, posílili Marek Hrbas (0+2) s přerovským odchovancem a zároveň navrátilcem na moravskoslezskou hranici Mikulášem Zbořilem (0+1). S pokračujícími Filipem Hamanem (1+2) a 43letým tvrďákem Janem Výtiskem (1+1) se dá usuzovat, že Laši, potažmo brankáři Patrik Švančara s Romanem Petríkem, budou inkasovat mnohem méně. Díky akvizicím Davida Ostřížka (1+3) a Lukáše Klimka (1+1) do útoků vedle Rostislava Marosze (0+4), Vladimíra Svačiny (0+2) a Lukáše Kucsery (0+0) se ve Frýdku-Místku vybudoval velmi zkušený útok, který by měl odprezentovat lepší čísla než v předešlém ročníku.

Oproti němu se vstup do této sezony ve městě na řece Ostravici vydařil výrazně lépe. Zatímco tehdy měli rysi po třinácti kolech pouhopouhé čtyři body, tentokrát jsou na devíti za šest zápasů. Do nich rovnoměrně rozdělili vítězství s porážkami, a ještě si naostro neozkoušeli prodloužení. Frýdek začal dvěma výhrami 3:0 nad Prostějovem a Třebíčí, poté doma nestačil na Slavii Praha (3:4). V sérii tří venkovních duelů pak uzmul jeden zápas – v Litoměřicích 3:2, se Zlínem a Jihlavou prohrál (1:4, 3:5).

8. místo
umístění v tabulce
7. místo
6 – 3 – 0 – 0 – 3 (16:15) 9
statistiky základní části
5 – 3 – 0 – 0 – 2 (17:12) 9
Jihlava - Frýdek-Místek 5:3
poslední zápas
Přerov - Poruba 3:2
Rostislav Marosz 7 (2+5)
nejproduktivnější hráč
Daniel Ministr 8 (8+0)
Rostislav Marosz
Michal Ramik
Vladimír Svačina
Adam Cedzo (všichni 2 góly)
nejlepší střelec
Daniel Ministr (8 gólů)
Rostislav Marosz (5 asistencí)
nejlepší nahrávač
Robert Černý (7 asistencí)
Filip Haman 3 (1+2)
nejproduktivnější obránce
Robert Černý 7 (0+7)
Marek Hrbas (10 TM)
nejtrestanější hráč
Ondřej Cubo (12 TM)
Patrik Švančara (95,92 %)
Roman Petrík (91,26 %)
úspěšnost brankářů
Vojtěch Mokry (91,43 %)
Josef Němeček (88 %)
13 / 2 / 15,38 %
přesilovky
počet / góly / úspěšnost
17 / 4 / 23,53 %
20 / 3 / 85 %
oslabení
počet / góly / úspěšnost
17 / 6 / 64,71 %