ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Sokolov - Přerov 3:1  |  JUNIOŘI: Kometa Brno - Přerov 3:2  |  DOROST: Poruba - Přerov (ODLOŽENO)
PERMANENTKY ► Online prodej permanentních vstupenek na novou sezonu 2024/25

Zubři musejí znovu zapnout. Netradičně v úterý je v těžkém utkání vyzve Poruba

Zubři musejí znovu zapnout. Netradičně v úterý je v těžkém utkání vyzve Poruba
P ř e r o v – Hokejisté prvoligového Přerova v úvodních dvou zápasech nové sezony odvedli kvalitní práci a po přesvědčivých výkonech získali šest bodů. V minulém týdnu ale družině Michala Mikesky a Petra Dočkala nebylo souzeno další body vybojovat a po slabých výkonech s Kolínem a v Sokolově pokaždé končila s prázdnou. Zubři nyní musejí přepnout zpátky na výherní mód, v předehrávce sedmého kola je totiž vyzve ambiciózní Poruba, se kterou by podle papírových předpokladů měli mít práci ještě těžší. Utkání začíná netypicky v úterních 19 hodin, Hanáci přesto budou potřebovat vaši podporu v ochozech, dorazte je proto podpořit!
HC ZUBR Přerov - HC RT TORAX Poruba
HC ZUBR Přerov - HC RT TORAX Poruba
úterý 1.10.2024, 19:00
ZS Přerov

Poruba v předešlé sezoně až nebývale dominovala, a ještě na konci kalendářního roku 2023 se v lize nacházela jen hrstka mužstev, která ji dokázala porazit. Řadili se mezi ně také Zubři, kteří ji dokázali přemoct v prvním střetu 2:1 po nájezdech, v dalších soubojích už ale Ostravané svoji sílu demonstrovali naplno. Vítězství 4:3 získali na Hané poměrně bez problémů, Přerov totiž začal dotahovat až v samotném závěru.

Největší zklamání minulé sezony? Paradoxně vítěz základní části

Po Vánocích úterní host zvítězil nad Přerovem jednoznačně 6:2, poté ale výkony jasného lídra tabulky začaly (na jeho poměry) dosti kolísat. V poslední únorové odvetě na Hané nevstřelil ani branku (3:0 pro Zubry), což bylo předzvěstí následujícího konce rekordní sezony. Poruba v ní bezkonkurenčně ovládla tabulku se 115 body a Jihlava pro ni měla být ve čtvrtfinále snadným soustem, vše ale dopadlo jinak. Favorit padl hned v prvním domácím zápase, což ještě dokázal odčinit, z jihlavského azylu se ale nakonec poroučel s konečným výsledkem série 1:3.

Řekl před zápasem: Petr Dočkal, asistent trenéra

„Čeká nás extrémně těžké utkání, ale v této soutěži není žádné lehké. Poruba má zkušené mužstvo, je velmi kvalitní a dokazuje to i výkony a výhrami na začátku soutěže. Každý soupeř je ale hratelný, pokud k tomu přistoupíme úplně jinak než k posledním dvěma zápasům. Hrajeme doma. Doufám, že přijdou fanoušci a bude to i pro ně atraktivní utkání. Budeme se snažit urvat nějaké body.“

Tým vedený Jiřím Režnarem a Karlem Suchánkem každopádně předvedl obrovskou sílu a jeho vedení upřednostnilo druhou šanci před razantními řezy. Kádr Poruby je nabitý hvězdami, i proto třeba odchod útočníka Marka Tvrdoně nebo beka Jiřího Klimíčka tolik „nebolí“. Ambiciózní Ostravané mají vždy kam sáhnout, a navrch i vhodně posílili. Z extraligy přišli Ondřej Roman (2+2) s Jakubem Kotalou (0+4), cizineckou legii rozšířili zase americký forvard Rory Herrman (0+0) se švédskými obránci Wilhelmem Westlundem (1+2) a Augustem Nilssonem (1+0).

Když se ke všemu přičtou ještě jména jako Tomáš Šoustal (2+3), Vojtěch Střondala (2+1), Ondrej Šedivý, Petr Mrázek (oba 1+0) nebo v brance Daniel Dolejš (94,44 %) s Ondřejem Bláhou (97,59 %), je jasné, že Poruba bude chtít opět dominovat. Panování celé lize z toho zatím není, vstup do sezony se ale za moravsko-slezskou hranicí povedl. Z šesti kol Porubští ztratili jen pět bodů po „remízách“ s Chomutovem i Litoměřicemi (oba 2:1p) a porážce od Vsetína (2:3). Ve vyrovnaných kláních s Kolínem, Prostějovem a Třebíčí pak i díky odvolaným brankářům soupeřů zvítězili vždy o dvě branky.

Bitva na moravském poli

Přerovské hokejisty čekají v první polovině října doma duel s Porubou, moravský souboj se Vsetínem a hanácké derby s Prostějovem. Zubři pro tuto „bitvu na moravském poli“ připravili pro své fanoušky akci na nákup vstupenek. Do pondělí 30. září do půlnoci si můžete na tomto odkaze zakoupit balíček vstupenek na všechny tři zápasy. Zaplatíte ale pouze za dva zápasy, třetí máte zdarma.

9. místo
umístění v tabulce
2. místo
4 – 2 – 0 – 0 – 2 (14:10) 6
statistiky základní části
6 – 3 – 2 – 0 – 1 (14:7) 13
Sokolov - Přerov 3:1
poslední zápas
Poruba - Třebíč 2:0
Daniel Ministr 7 (7+0)
nejproduktivnější hráč
Tomáš Šoustal 5 (2+3)
Daniel Ministr (7 gólů)
nejlepší střelec
Tomáš Šoustal
Daniel Klímek
Ondřej Roman
Vojtěch Střondala (všichni 2 góly)
Robert Černý (6 asistencí)
nejlepší nahrávač
Jakub Kotala (4 asistence)
Robert Černý 6 (0+6)
nejproduktivnější obránce
Wilhelm Westlund 3 (1+2)
Ondřej Cubo (10 TM)
nejtrestanější hráč
Lukáš Krenželok
Wilhelm Westlund (oba 6 TM)
Vojtěch Mokry (90,54 %)
Josef Němeček (88 %)
úspěšnost brankářů
Ondřej Bláha (97,59 %)
Daniel Dolejš (94,44 %)
12 / 3 / 25 %
přesilovky
počet / góly / úspěšnost
19 / 2 / 10,53 %
12 / 5 / 58,33 %
oslabení
počet / góly / úspěšnost
20 / 1 / 95 %