ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Sokolov - Přerov 3:1  |  JUNIOŘI: Kometa Brno - Přerov 3:2  |  DOROST: Poruba - Přerov (ODLOŽENO)
PERMANENTKY ► Online prodej permanentních vstupenek na novou sezonu 2024/25

Snížení ve třetí třetině nepomohlo. Zubři v Sokolově prohráli s Baníkem o dva góly

Snížení ve třetí třetině nepomohlo. Zubři v Sokolově prohráli s Baníkem o dva góly
S o k o l o v – Hokejisté Přerova v šestém kole Maxa ligy podlehli Sokolovu na jeho ledě 1:3. Zubři se v duelu proti lídrovi tabulky dlouho nemohli prosadit, podařilo se jim to až ve 45. minutě díky Joshuovi Máchovi, jehož trefu ještě rozhodčí přezkoumávali u videa. Hanáci se tak dostali na kontakt, Baník si však poté vzal dvougólový náskok zpátky při přesilovce pět na tři. Přerov už zápas nezdramatizoval ani během závěrečné hry se šesti bruslaři.
6.kolo, sobota 28.9.2024
HC Baník Sokolov - HC ZUBR Přerov
HC Baník Sokolov - HC ZUBR Přerov
3:1
(1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 19. Kern (Tomeček, Tureček), 38. Pulpán (Tomeček, Vracovský), 48. Šik (Vracovský, Tomeček) – 45. Mácha (Zabusovs, Pšurný). Rozhodčí: Micka, Valenta – Baxa, Malý. Vyloučení: 1:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 683. Střely na branku: 30:36. Zblokované střely: 6:15. Vhazování: 21:34. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Habal – Tureček, Pulpán, Šedivý, M. Rohan, Klejna, Rulík – Tomeček, Kern, Vracovský – Šik, Adámek, Kopta – Csamangó, Osmík, Křemen – Šmajda, T. Rohan, Šlechta
Němeček – Krisl, Černý, Hryciow, Cubo, Němec, Pěnčík, Hanák – Mácha, Jáchym, Březina – Indrák, Pechanec, Číp – Zabusovs, Nemec, Chludil – Kratochvil, Pšurný, Hradil

Komentář k zápasu

Stejně jako ve středečním duelu s Kolínem Zubři nechytili začátek utkání ideálně. Sokolov, jenž do sezony vkročil výborně, na Hanáky nastoupil aktivně a brankář Němeček měl při svém prvním startu v této sezoně o zábavu postaráno. Jeho spoluhráči směrem dopředu naštěstí zapnuli od poloviny třetiny, a tak musel zpozornět i Habal. Skóre přesto nakonec otevřel Sokolov, když před koncem třetiny využil přesilovku. Tureček využil clony před Němečkem k nahození, které úspěšně tečoval Jan Kern.

Baník mohl hned na začátku druhé části Zubrům odskočit díky třetí formaci, Křemen ale velkou příležitost poslal pouze do tyče, Csamangó z podobně výhodné pozice zase netrefil. O chvíli později zvonila za Němečkem tyč znovu, v přesilovce pálil Šik. Dobře organizovaní Západočeši hosty nepouštěli prakticky vůbec na dostřel, kontrolovali hru a po zásluze šli ve 38. minutě do dvoubrankového vedení. Kern v přečíslení procedil přihrávku pod lehajícím Černým a z druhé strany zakončil nad Němečkův beton Lukáš Pulpán.

Nepříliš atraktivní zápas plný lítých bojů o kotouč a skromný na hokejovou krásu přinesl zkraje třetího dějství snížení Zubrů. Pořádně se na něj ale nadřeli, což dokonale odráželo jejich rozpoložení v celém zápase. V závaru před Habalem krkolomně uspěl Joshua Mácha, jehož branku musela posvětit porada rozhodčích nad videozáznamem. Přerov se ale zanedlouho zbytečně vyfauloval do čtyř, následně do tří a znovu si zhoršil statistiky v oslabení. Otakar Šik dostal kotouč na pravý kruh a bezpečně překonal jak Němečka, tak i Krisla, který se snažil střelu zblokovat. Hanáci si zahráli první přesilovku až ke konci zápasu, ani v ní ale nebyli schopní Habala výrazněji ohrozit, a ze západu Čech odjíždějí po prázdném výkonu bez bodu.

Ohlasy trenérů

Michal Mikeska (HC ZUBR Přerov): První třetinu jsme vůbec nechytili, se začátky zápasů máme letos nějaký problém. Druhá třetina už snesla nějaké měřítko a třetí byla lepší. Bohužel, když jsme se nadechovali a snížili jsme na 1:2, nechali jsme se poměrně hloupě vyloučit do tří. Dostali jsme třetí gól a tlak zase opadl. V závěru jsme ještě zkoušeli power-play. Spíš než s koncovkou se potýkáme s odvahou vlézt do brankoviště. Na tom musíme hodně zapracovat. Ne, že bychom na tom doteď nepracovali, ale nejsme odvážní a odhodlaní.