ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Sokolov - Přerov (sobota 17:00)  |  JUNIOŘI: Přerov - Jihlava (pátek 17:00)  |  DOROST: Poruba - Přerov (ODLOŽENO)
PERMANENTKY ► Online prodej permanentních vstupenek na novou sezonu 2024/25

Na západ Čech proti lídrovi tabulky: Zubři se o víkendu utkají s rozjetým Sokolovem

Na západ Čech proti lídrovi tabulky: Zubři se o víkendu utkají s rozjetým Sokolovem
P ř e r o v – Hokejisté Přerova se podruhé v probíhající sezoně Maxa ligy představí venku. V den svátku svatého Václava – mimo jiné patrona pivovarníků – zamíří až na druhý konec České republiky do Sokolova. Baník by po dvouleté odmlce rád postoupil do play-off, kde si v roce 2022 zahrál semifinále. Zkraje dlouhé základní části si momentálně drží nejlepší umístění, o jaké může usilovat. Zubři proti němu nastoupí od sobotních 17:00 hodin.
HC Baník Sokolov - HC ZUBR Přerov
HC Baník Sokolov - HC ZUBR Přerov
sobota 28.9. 17:00
ZS Sokolov

Západočeši s jedenácti body z pěti zápasů vedou neúplnou tabulku Maxa ligy. Zvítězit dokázali v Litoměřicích (3:2), doma nad Zlínem (3:1), v Prostějově (2:1sn) i v Pelhřimově nad Jihlavou (5:1). Jejich zatím jediným přemožitelem se stala Třebíč, která si ze sokolovského stadionu odvezla výhru 4:3.

Sokolov očima trenéra Michala Mikesky

„Sokolov patří k nepříjemným týmům – už jenom tím, že se tam jede hodně dlouho. Je to namáhavé, ale není to nic, co by se nedalo zvládnout. Sezonu vykopli fantastickým způsobem, jsou na prvním místě. Už jsme je samozřejmě studovali, hodně bruslí, je to dobře organizovaný tým. Mají strašně moc přesilovek, takže budou aktivní a musíme si dávat pozor na fauly. Jedeme tam nicméně uhrát dobrý výsledek, protože si také věříme.“

V dresu Sokolova na sebe ve druhém kole upozornil Ondřej Procházka. Sedmadvacetiletý útočník, který za Baník může nastupovat díky spolupráci s Karlovými Vary, se proti Zlínu blýskl hattrickem. Sokolům tím zařídil tři body a sobě návrat do sestavy extraligové Energie. Ta do nedalekého města na soutoku řek Ohře a Svatany poslala například i další útočníky Jana Kerna a Davida Kofroně. Rodák z Nového Jičína Kofroň nasbíral v pěti utkáních sedm bodů (3+4) a vede produktivitu sobotního soupeře Zubrů.

Baník dosud nastřílel 16 gólů a po pražské Slavii (která však odehrála o zápas méně) má druhý nejlepší útok soutěže. Současně dostal třetí nejvyšší počet přesilovek (20) a každou pátou dokázal využít. Na soupeřovy brankáře vyslali svěřenci trenérů Tomáše Marišky a Václava Eismanna dohromady 34 střel – nejvíce z celé prvoligové scény. Zároveň si zahráli průběžně nejvíce oslabení (20), během nichž pětkrát inkasovali.