ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Přerov - Kolín 3:4  |  JUNIOŘI: Přerov - Jihlava (pátek 17:00)  |  DOROST: Přerov - Zlín (ODLOŽENO)
PERMANENTKY ► Online prodej permanentních vstupenek na novou sezonu 2024/25

Opožděná domácí premiéra. Zubři vyzvou soupeře z březnového předkola, Pardubice B

Opožděná domácí premiéra. Zubři vyzvou soupeře z březnového předkola, Pardubice B
P ř e r o v – Na první vystoupení před domácími fanoušky v sezoně 2024/25 se těší přerovští hokejisté. Ti vlivem povodňové hrozby nemohli odehrát plánovaný duel prvního kola s Jihlavou minulou sobotu, premiéru na Hané si tak střihnou až nyní, o týden později. Poté, co z ledu Slavie odvezli všechny tři body za výhru 4:2, si nyní brousí zuby na soupeře z březnového předkola. S Pardubicemi B byli jedinou porážku od konce sezony, nakonec ale v sérii předvedli otočku a opět nechyběli ve čtvrtfinále. Duel s rezervou extraligového Dynama startuje v 17 hodin, dorazte Zubry podpořit v prvním domácím utkání!
HC ZUBR Přerov - HC Dynamo Pardubice "B"
HC ZUBR Přerov - HC Dynamo Pardubice "B"
sobota 21.9. 17:00
ZS Přerov

„Zápas bude extrémně bruslivý, pardubické béčko je jeden z nejlépe bruslících týmů v soutěži. Budeme muset hrát ve vysokém tempu, na druhou stranu jsme trochu zkušenější. Kromě pohybu, který, doufám, zachytíme, bychom se měli umět prosadit. Pokud si poradíme s rychlostí hry, máme co nabídnout, aby na to soupeř musel reagovat,“ konstatuje před zápasem hlavní trenér Přerova Michal Mikeska.

Podobně jako středeční soupeř Zubrů, pražská Slavia, také pardubické béčko muselo minulý ročník v tabulce koukat hlavně pod sebe. V první lize, kde nahradil Vrchlabí, tento projekt strávil druhý rok, přičemž v tom prvním ho od sestupu dělily čtyři body. Ani v uplynulé sezoně nebyl záchranný polštář Východočechů největší, nakonec ale tým vedený Tomášem Jirků a Janem Starým těsně proklouzl do předkola play-off poté, co v posledním kole základní části přehrál Sokolov a o skóre před ním vybojoval desátou příčku.

Pardubice B mají Přerovu co vracet, zůstaly bez výrazných změn

Právě v předkole Dynamo narazilo na Zubry. S nimi situace po prvním střetu nevypadala vůbec dobře, jelikož si z Chrudimi odvezli jasnou porážku 0:4. V domácím prostředí ale zapnuli a sérii patřičně vtiskli do té doby chybějící emoce. Přetahovaná dospěla do třetí třetiny za stavu 2:2, ve 47. minutě pak výhru Přerova vystřelil David Březina (ve středu proti Slavii 0+1). Pardubice mocně dotahovaly a po siréně, která ztvrdila výsledek 3:2, se na ledě strhla hromadná mela. Ve třetím, rozhodujícím zápase vedli modrožlutí už 3:0, hosté se ale vzepjali a nabídli divákům ještě pořádné drama. Pro Hanáky však vše dopadlo příznivěji a opět uhráli vítězství 3:2, celkově pak v sérii 2:1.

Způsob, jakým funguje soupiska týmu s domácím ledem v Chrudimi, se od většiny ligových soupeřů vzhledem ke statutu farmy liší. Většina hráčů obléká dres Dynama s vidinou případných startů v extraligovém áčku, transakce mezi béčkem a okolním světem jsou tedy až druhořadé. V minulé sezoně zde byli vidět Tomáš Urban či Ondřej Rohlík, ti ale nyní hostují v Plzni, o místo v áčku si zase právem řekl nejproduktivnější hráč Daniel Herčík. Hlavní osobnosti Pardubic B tak zůstávají v Michalu Pochobradském, Danielu Rákosovi (oba 1+0), Tomáši Kautovi (0+1) nebo obránci Janu Zdráhalovi. Loňská posila Lukáš Žálčík, tradičně jeden z nejproduktivnějších hráčů celé ligy, zůstala v ročníku 2023/24 výrazně za očekáváním (50 zápasů, 8+8). Prohře 1:2 po nájezdech s Třebíčí v prvním kole šumperský rodák nezabránil a ani ve středu proti Vsetínu neodvrátil druhou porážku (3:4) svým prvním gólem.